"העצרת תתקיים, הדיונים ימשכו" (צילום: זהר א דין קבלן, חדשות)
מהומה בכנסת בעקבות החוק | צילום: זהר א דין קבלן, חדשות

מנהיגי העדה הדרוזית נגד חוק הלאום: בעתירה שהגישו היום (ראשון) נציגי העדה לבג"ץ, יחד עם פורום עורכי הדין הדרוזים ויושב ראש פורום ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות, ביטאו המנהיגים את התנגדותם והסתייגותם מחוק הלאום, שלדבריהם "מקטלג את הדרוזים כאזרחים סוג ב', חסרי מדינה וחסרי שיוויון".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

עוד קודם לעתירה, שהוגשה נגד כנסת ישראל ונגד ממשלת ישראל, הודיע אמש חבר הכנסת אכרם חסון (כולנו) כי יגיש את העתירה בהתייעצות עם עורכי דין בכירים ושופטים לשעבר. לדבריו, הדעה הרווחת בקרב אנשים המכירים את המערכת המשפטית לעומק היא כי החוק לא יעמוד במבחן בג"ץ.

"אין לנו בעיה עם העם היהודי ואין לנו בעיה שמדינת ישראל היא ביתו של העם היהודי, אבל מה איתנו?", שאל חסון בביקורת על נוסח החוק. "מה עם מי שהקריב למען קום המדינה ונלחם למענה. מה עם 420 חללים ומעל 1,200 נפגעי ונכי צה"ל?".

בהקדמה לעתירה שהוגשה צוטטה פסקה מדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישתו עם ראשי העדה הדרוזית בסוף שנת 2017 ובה הדגיש ראש הממשלה כי העדה היא בשר מבשרה של החברה הישראלית. עוד נכתב כי היסטורית, עמדו הדרוזים לצד ישראל לפני קום המדינה על אף לחץ ערבי כבד להשתתפות במאבק נגד ההתיישבות היהודית. כך, בפרוץ מלחמת העצמאות, לא נטשו הדרוזים את היישובים שבהם התגוררו.

"קיבלתי והראיתי לחבר'ה", חסון (ארכיון) (צילום: Yonatan Sindel/FLASH90, חדשות)
ח"כ אכרם חסון, מיוזמי העתירה (ארכיון) | צילום: Yonatan Sindel/FLASH90, חדשות

עם כל האמור, לתפיסתו ולטענתו של חסון חוק הלאום עושה ממנו ומשכמותו אזרחים משניים: "ליתר דיוק מעוגן בחוק שאנו אזרחים סוג ז', הרי בין כה וכה אנחנו מופלים לרעה כאזרחים - בתכנון, בחינוך ובתקציבים. מדוע לבוא עכשיו ולחוקק חוק שפותח פער בין בני המיעוטים ליהודים ולמעשה מרחיק את התקווה לנקודת זינוק שווה בין הבנים שלי לבין בנים יהודים?".

חבר הכנסת חסון הנמנה על הקואליציה הצביע נגד החוק ובעד כל ההסתייגות נגדו ופעל להכשילו. "נעשה הכל בכדי לעצור את החוק הגזעני הזה. לא רק בשביל העדה שלי אלא בעיקר בשביל הפנים היפות של מדינת ישראל ועם ישראל. החוק פוגע בראש ובראשונה באחיי היהודים אך לצערי, שיקולים פוליטיים זולים ניצחו את טובת מדינת ישראל. בימי בן גוריון ובגין החוק לא היה מוגש", סיכם חסון.