פרשת ישראל ביתנו ושמה של פאינה קירשנבאום נקשרו זו בזו עם השנים, אך עד לא מזמן שם נוסף היווה חלק משמעותי בתיק - דוד (דאוד) גודובסקי. כעת, כשהוא מגיש ערעור על העונש אותו הוא אמור לרצות, הוא מספר על שהתרחש ועל מה שהוביל לפרשה שהוגדרה כפרשת השחיתות השלטונית החמורה שנחשפה בישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

על פי כתב האישום נגדו, השותפות של גודובסקי ומי שהייתה המזכירה כללית של ישראל ביתנו כמעט מיום הקמתה, פאינה קירשנבאום, הייתה חזקה. לפי כתב האישם, היחסים הקרובים בין השניים שימשו גם לתעשיית שוחד ארוכת שנים וחסרת גבולות. אך במסגרת ערעורו, העדיף גודובסקי לטעון כי היה רק העוזר של פאינה: "היו לנו יחסים של עובד מעביד, יחסים תקינים וטובים שהועילו לעבודה ולהצלחות שהיו".

השניים חלקו יחדיו מקום על ספסל הנאשמים ולאחרונה נפרדו דרכיהם, לאחר שגודובסקי הודה במסגרת הסדר טיעון. גודובסקי הורשע בלקיחת שוחד, בבקשת שוחד ובהלבנת הון. השיטה שלהם הייתה פשוטה: לישראל ביתנו הגיעו כספים קואליציוניים. גודובסקי היה נפגש עם גופים שביקשו תמיכה, והסביר להם שבתמורה להעברת תקציבים של מיליונים, הם צריכים להעביר לו מעשר או עמלה - שוחד.

במסגרת הסדר הטיעון שחתמה המדינה עימו, נמחקה הטענה כי הוא לקח את כספי השוחד לכיסו ושהם נלקחו לטובת המפלגה. "זה נוצר מרצון שלי לעזור לציבור, לעשות פעילות - טעיתי בדרכים, אבל זה היה למען הציבור", מסביר גודובסקי. "חשבתי קודם כל על צדק, הודיתי במעשים ובטעויות". עם זאת, הוא מאמין כי העונש שנגזר עליו מוגזם "לא חשבתי שהעונש שנגזר זה מה שמגיע לי. זה עונש של מישהו אחר ושל עבירות אחרות לגמרי".

מפרקליטות המדינה נמסר בתגובה: "אנו מצרים על כך שהנאשם בחר לפתוח במסע תקשורתי שאינו קשור למציאות. הטיעון לעונש לא חרג מהסדר הטיעון. בית המשפט ניתח את טענות הנאשם וקבע שבמעשיו חומרה יתירה, ולכן גזר שבע שנות מאסר. לולא ההסדר, הנאשם היה צפוי לעונש חמור יותר. נראה כי כעת הנאשם מנסה להשתחרר בכל דרך מההסדר. הפרקליטות רואה חשיבות רבה במאבק בשחיתות השלטונית".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/