ההפגנות נגד רה"מ בפתח תקווה (צילום: חדשות 2)
האם מיקום ההפגנה בפתח תקווה יועתק? | צילום: חדשות 2

בג"ץ דן הבוקר (חמישי) בסוגיית ההפגנות בפתח תקווה, שנערכות כבר כ-40 שבועות במרחק של מאות מטרים מביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. הרכב של שלושה שופטים - אסתר חיות, יורם דנציגר ועוזי פוגלמן - התכנס על מנת לקבוע אם מארגני ההפגנות צריכים לבקש רישיון מהמשטרה - וגם את מיקום ההפגנות מעתה ואילך.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במהלך הדיון התייחסו השופטים לטענות השונות שעלו מהצדדים השונים ותקפו את עמדת המדינה לפיה ההפגנות פוגעות בסדר הציבורי. "קשה לקבל עמדתכם", אמרה השופטת חיות לנציגי המדינה. "ברגע שהכיכר מתמלאת אל תתנו לאנשים נוספים להיכנס יותר. קשה להסכים שמשטרה תמנע הפגנה בכיכר עיר".

גם השופט דנצינגר התייחס לאיזון שבין הפגיעה בפרטיות של היועץ המשפטי ותושבי המקום. "הזכות לפרטיות אינה מתקרבת לרמתה וחשיבותה של חופש הביטוי והמחאה", אמר השופט.

העתירה הוגשה על ידי מני נפתלי, דוד פלמרי, ישי הדס והתנועה לאיכות השלטון: אנשי "עוצמה יהודית" - איתמר בן גביר וברוך מרזל - ביקשו להצטרף כצד לדיון, בשל הסוגייה העקרונית של חופש הביטוי והמחאה. מנגד, במשטרה טוענים כי "ההפגנה בהיקפה ובמתכונתה הנוכחית מצריכה רישיון" - וגם הצהירו כי לא יאפשרו את המשך ההפגנות בכיכר גורן לאור ריבוי המשתתפים.

בשבוע שעבר מחק בג"ץ את העתירה, שדרשה להכריז על ההפגנות מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה לא-חוקיות בשל העובדה שהן מתקיימות ללא בקשת רישיון.

בהפגנה האחרונה שהתקיימה ביום שבת בניגוד לעמדת המשטרה נעצרו מובילי המחאה, אלדד יניב ומני נפתלי. השניים בילו לילה במעצר בטרם שוחררו בהחלטת בית המשפט. למרות קביעתה של המשטרה כי לא ניתן לקיים את ההפגנה בכיכר גורן אלא להעתיקה לפארק פתח תקווה תחת רישיון, חלק ממארגני ההפגנה - בהם יניב - קראו ברשתות החברתיות לכל המשתתפים להגיע לכיכר גורן כרגיל. המשטרה הציבה מחסום בכניסה לעיר על מנת לבדוק את הנכנסים לעיר: נהגים שסיפרו כי הם בדרכם להפגנה עוכבו לתשאול.