N12
פרסומת

בג"ץ סירב לדון ב"מסר מאלוהים"

עותר שדרש מבית המשפט העליון לדון במסרים, שקיבל לדבריו מהקדוש ברוך הוא, זכה לסירוב - למרות שקרא לשופטים לחלוק את "האחריות הכבדה על גורל העולם". השופטים קבעו כי אין מקום להתערב, למרות שהאיש שהציג עצמו כמשיח טען שמדובר בדברים "ברומו של עולם"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
איך יפסקו השופטים?
צילום: shutterstock, חדשות
הקישור הועתק
איך יפסקו השופטים?
בקשה חריגה נדחתה. אילוסטרציה | צילום: shutterstock, חדשות

בג"ץ דן היום (שלישי) בעתירה חריגה, שהוגשה על ידי אדם שמתהדר בתואר "משיח לעולם", והחליט לסרב לבקשתו המשונה. מדובר בעתירה שהגיש דב סובול, שעתר בעבר מספר פעמים לבית המשפט העליון וחתם על העתירה בשם "נביא כמשה, משיח לעולם": סובול ציין כי הוא פועל מטעמו של בורא העולם ובידיו מסרים מהקדוש ברוך הוא ודרש מבית המשפט העליון "לקיים דיון בנוגע למסרים מבורא העולם".

השופטים ציינו כי סובול ביקש מהם לקרוא את מסריו על מנת ש"נחלוק עמו את האחריות הכבדה על גורל העולם המונחת על כתפיו". השופטים נועם סולברג, אורי שהם ודוד מינץ השיבו: "העתירה אינה מגלה עילה להתערבות שיפוטית, ומשכך היא נדחית בזאת".

ב-2015 הגיש עתירה דומה, לאחר שורת עתירות ודרישות שהוגשו לבתי משפט רבים בארץ. סובול ביקש אז לחייב את ראש הממשלה נתניהו לעיין בספר שצירף " על מנת להציל את העולם מהקשיים העתידיים ולהביא לשלום עולמי.".

סובול לא ציין אז, לדברי השופטים, מה התשתית העובדתית לעתירה ומהן טענותיו כלפי נתניהו – ולכן דחו את בקשתו.  השופטים סלים ג'ובראן, יורם דנציגר וענת ברון כתבו אז כי "עיינו בעתירה והגענו לכלל מסקנה כי העתירה אינה מעלה כל עילה להתערבות בית משפט זה. מצאנו כי אין מנוס מדחיית העתירה".