N12
פרסומת

נאשם איים על ראש הרכב השופטים‎

אחד הנאשמים בפרשה 512, שעניינה חיסולים בעולם התחתון ונחקרת במשטרה בשנים האחרונות, נעצר בחשד שאיים על שופט

גיא פלג
חדשות
פורסם:
אילוסטרציה
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
אילוסטרציה
נאשם בפרשה 512 נעצר. אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

אחד הנאשמים בפרשה 512, העוסקת בחיסולים בקרב אנשי העולם התחתון, נעצר היום (חמישי) בחשד שאיים על ראש הרכב השופטים. שמו של העצור טרם הותר לפרסום.

במסגרת חקירת הפרשה, שמסעירה את העולם התחתון, נגזר לפני חודשיים עונש של 9 שנות מאסר על ראש משפחת הפשע ריקו שירזי. זאת, במסגרת הסדר טיעון שנחתם עם המשטרה. מדובר בגזר דין ראשון שניתן במסגרת הפרשה הנחקרת במשטרה בשנים האחרונות. כמו כן נגזרו על שירזי 18 חודשי מאסר על תנאי.

ריקו שירזי, ארכיון
ריקו שירזי, ארכיון | צילום: חדשות 2

כפי שנחשף לראשונה בחדשות 2 בחודש יוני האחרון, שירזי שהואשם ברצח ובניסיון רצח הודה במסגרת ההסדר בעבירה של סיוע להריגה ובקשירת קשר לביצוע פשע. במסגרת ההסדר בין הצדדים הפרקליטות ביקשה עונש של עד 12.5 שנות מאסר.

במסגרת ההתפתחויות בחקירת הפרשה הוגש כתב אישום נגד שירזי בגין רצח גיא יחזקאל וניסיון רצח של אסי אבוטבול, על רקע מאבק שהתחולל בין המשפחות בין השנים 2002 ל-2004 על אזורי שליטה בשרון.