אזריה והוריו בבית הדין הצבאי (ארכיון) (צילום: תומר אפלבאום)
אזריה. "יצטרך להביע חרטה" | צילום: תומר אפלבאום

חנינה? קודם חרטה: בצה"ל מעריכים היום (שני) כי התנאי המקדים להקלה אפשרית בעונשו של אלאור אזריה הינה הבעת חרטה. "אם מישהו חשוב שפוסט או שיח עיתונאי או אפילו עצומה ישפיעו ויזיזו אפילו עפעף בעינו של הרמטכ"ל, הוא טועה", הבהיר קצין בכיר. "היחיד שהרמטכ"ל יקשיב לו זה סמל במיל' אלאור אזריה, שיכתוב את בקשת ההקלה שלו מתוך כלא 4".

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

חבר המשפחה וחבר הכנסת שלעבר שרון גל הבהיר מוקדם יותר היום כי אזריה עצמו הוא שיכריע כיצד להמשיך והאם לערער לבית המשפט העליון על עונשו. "אני סומך עליו שיקבל את ההחלטה הנכונה", אמר גל בתוכנית "נכון להבוקר" עם ניב רסקין בגל"צ. "המשפחה מכונסת בתוך עצמה ומנסה להתמודד עם ההחלטה. דיברתי אתמול דקות ארוכות עם אלאור, בסוף זו תהיה החלטה שלו. הוא מבין שיש לו אופציות ואני סומך על התחושות שלו".

לדבריו, אזריה ומשפחתו מעוניינים לסגור את הפרק הזה בחייהם ולהמשיך הלאה, אך מצד שני הוא ממשיך להיות דבק בחפותו. "הוא מתקשה לקבל את כתם ההריגה וגם את העונש", המשיך גל. "בסופו של יום, צריך אומץ כדי לקבל החלטה. אם למרות תחושותיו הקשות שנעשה לו עוול הוא יחליט לא לערער לעליון, זו תהיה ההחלטה שלו".

גל. "אזריה יחליט" (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר)
גל. "אזריה יחליט" | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר

יועץ התקשורת של המשפחה דחה את הטענה כי אלאור ומשפחתו "נגררים" אחר דמויות בעלי אינטרס. "אך אחד לא מתבלבל", הוא המשיך. "הוא נבון, שומע את כל הקולות ומבין את התמונה המלאה ומול מה הוא עומד".

בהמשך, רמז גל הוא ייתכן שהדרך הנכונה להתקדם תהיה פנייה לרמטכ"ל ובקשה להפחית בחומרת העונש. "בנטיית ליבי, אם אלאור והסביבה שלו יהיו משוכנעים שתהיה הקלה משמעותית מאוד בעונש - יכול להיות שצריך לבחור בנתיב הזה, ולו כדי שהוא יוכל להתחיל בחייו. זו החלטה שאלאור צריך לקבל בשיקול דעת".

משפחת אזריה: "שמענו את הרמטכ"ל - נפנה לעליון"

אמש הסתגרה משפחתו של אלאור אזריה בביתה מאז חזרה מבית הדין הצבאי לערעורים, שהחליט שלא לשנות את הרשעתו ואת העונש שנגזר עליו. למרות שהרמטכ"ל גדי איזנקוט הצהיר כי אם תוגש בקשה לקיצור עונשו של אזריה, היא תישקל בכובד ראש, במשפחתו דבקים בהגשת ערעור לבית המשפט העליון. "אנחנו שומעים את הקולות שמגיעים מכיוון הרמטכ"ל ושר הביטחון, אבל פנינו לעליון", הבהירו.

החוק קובע כי העליון נעתר לבקשת ערעור מסוג זה רק אם מדובר בשאלה משפטית ולא עובדתית. רק שאלה שיש בה חשיבות, קושי או חידוש תזכה לדיון בעליון, והפסיקה קובעת כי גם בקשות כאלה יש לאשר תוך בדיקה קפדנית. משפטנים בכירים אומרים שסיכויי אישור הבקשה בעניין אזריה קלושים עד אפסיים. לרמטכ"ל אין סמכות לדון במשך החודש הקרוב בבקשה להקלה בעונש, מכיוון שהוא מנוע מלעסוק בתיק הזה עד שפסק הדין יהיה סופי, חלוט.

יוכל להתמודד בבחירות בעוד שנה (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
הרמטכ"ל איזנקוט. "מחויב אך ורק לערכי צה" | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות

הרמטכ"ל גדי איזנקוט התייחס היום להכרעת הדין שניתנה בערעורו של אלאור אזריה וטען שבמידה ותוגש בקשה להקלה בעונש היא תישקל בכובד ראש. "הבקשה תישקל תוך בחינת מכלול השיקולים הנוגעים בדבר ומתוך מחויבותי אך ורק לערכי צה"ל, ללוחמיו ולמשרתיו", אמר איזנקוט.