ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר החליטה הבוקר (חמישי) לקצר את עונשה של אתי אלון, מי שהורשעה במעילת ענק בבנק למסחר והביאה לקריסתו. קצת אחרי השעה 12:00 יצאה אלון משערי כלא נווה תרצה אחרי יותר מ-14 שנות מאסר, מתוך 17 שנגזרו עליה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"אתי רק עכשיו מתחילה לעכל שאחרי 14 שנים ארוכות היא הופכת מאסירה לאישה משוחררת", אמרה היום פרקליטתה, עו"ד לימאי מור. "היא חוזרת לילדים שלה, למשפחה שלה, לדברים שהיו מאוד משמעותיים בשבילה. ראינו אותה עוברת הליכי טיפול משמעותיים, מביעה חרטה, לוקחת אחריות והגענו סוף סוף לרגע המיוחל".

אתי אלון עם שחרורה באוגוסט האחרון (צילום: פלאש 90 , roy alima)
השתחררה אחרי 14 שנים | צילום: פלאש 90 , roy alima

"אנחנו שמחים מאוד על הרגע הזה, חיכינו לו הרבה זמן כמשפחה", אמרה נואל מקסימוב, אחייניתה של אלון. "אנחנו מחכים לקבל את אתי אלינו, לעזור לה להסתכל בחזרה לחיים שיהיו ככל האפשר נורמטיביים. אני רוצה להודות לכל האנשים שתמכו בנו".

מעצר בית לילי וצו עיכוב יציאה מארץ

בהחלטה של ועדת השחרורים נכתב בין היתר: "מדובר בעבירה הכלכלית אולי החמורה ביותר שנעברה במדינת ישראל, שבעקבותיה קרס בנק, אבל יש מקום של ממש לראות את האסירה כמי ששילמה את המחיר אותו היה לשלם בשל מעשיה. אלון הייתה אסירה למופת במהלך כל שנותיה במאסר ולקחה חלק משמעותי בהליכי השיקום".

אלון תשוחרר מבית הסוהר בתנאים מגבילים. בין היתר נאסר עליה ליצור קשר עם אחיה, עופר מקסימוב ויהיה עליה להתייצב במשטרה אחת לשבועיים. עד לתום תכנית השיקום שלה באפריל 2019 ייאסר עליה לצאת מהארץ. היא תעבוד במשרה מלאה במוקד טלפוני ותשהה במעצר בית לילה בין השעות 22:00 ל-06:00.

עם סיום הדיון בוועדת השחרורים חזרה אלון לבית הסוהר נווה תרצה, שם עברה הליך שחרור רגיל הכולל החזרת ציוד, מעבר בין גורמי המקצוע השונים וריאיון אחרון עם מפקדת בית הסוהר, שהקריאה לה את תנאי השחרור שלה והחתימה אותה על טופס שחרור.

הכספים שימשו למימון ארגוני פשיעה

אלון הורשעה ב-2002, לאחר שגנבה 250 מיליון שקלים מלקוחות הבנק למסחר. היא החלה לעבוד בבנק כפקידה ובהמשך קודמה לתפקיד סגנית מנהלת מחלקת השקעות בבנק. הכספים שגנבה שימשו לכיסוי חובות ההימורים של אחיה עופר מקסימוב.

במשך שנים רבות התנגדה הפרקליטות נמרצות לשחרורה של אתי אלון וטענה בפני ועדות השחרורים כי הנזק שגרמה אלון לחברה חסר תקדים, שכן חלק משמעותי מכספי הגניבה שימש למימון של ארגוני פשיעה ואף ממשיכים לשמש למטרה זו גם כעת. גם כמה מקורבנותיה של אלון כתבו בעבר מכתב לוועדות והביעו התנגדות חריפה.

יחד עם זאת, חוות הדעת של שב"ס בעניינה של אלון היו מצוינות. עמדת הפרקליטות זכתה לביקורת גם מתוך המערכת, שכשמפקדת כלא נווה תרצה לשעבר, רונית מצליח, התראיינה וטענה כי המדינה מתנהלת באופן נקמני ומכוער בעניינה של אלון.

אתי אלון (צילום: פלאש 90 \ ido erez, חדשות)
צילום: פלאש 90 \ ido erez, חדשות

במסגרת הפרשה נגזרו על אביה של אלון, אביגדור מקסימוב ז"ל, 6 שנות מאסר, לאחר שהורשע בין היתר בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. על אחיה, עופר מקסימוב, נגזרו 17 שנות מאסר.