איך יפסקו השופטים? (צילום: ariadna de raadt, Shutterstock)
"אירוע קפקאי". ארכיון | צילום: ariadna de raadt, Shutterstock

בפסק דין שניתן בשבוע שעבר בבית משפט השלום בתל אביב תקף השופט שמאי בקר בחריפות את המשטרה על כך שהגישה כתב אישום קטנוני לדבריו, נגד אדם שהפר צו הרחקה לאחר שהתקרב לדירה המשותפת לו ולפרודתו - וזאת על מנת לחתום על תכנית תמ"א, שהייתה אמורה להטיב עם השניים. השופט מתח ביקורת חריפה על בזבוז משאבי הציבור, במה שנראה כמקרה מיותר לחלוטין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אין לי אלא לתאר את ישיבתו על ספסל הנאשמים כאירוע קפקאי", אמר השופט בקר. "על מה ולמה נולד כתב אישום זה?!? (הסימנים במקור ע.ע.) על מה ולמה בוזבזו שלוש ישיבות של בית משפט בישראל? רק לתביעה הפתרונים. אני שב ומורה על זיכוי הנאשם מביצוע העבירה, ומביע צערי בפניו על שהוטרח".

הפרשה החלה כשיחסיהם של בני הזוג מאזור המרכז עלו על שרטון לפני כשנה וחצי ומאז הם מצויים בתהליך גירושים. לזוג אין ילדים משותפים, אך יש להם בעלות משותפת על הדירה אותה רכשו יחדיו. לאחר שהיחסים התערערו, ביקשו השניים צווי הרחקה הדדיים ובית המשפט קבע כי ייאסר על הגבר להתקרב מרחק של 500 מטרים מדירתם המשותפת. מאז היפרדותם, מערכת היחסים הייתה מתוחה, עד כדי כך שהוגשו נגד הבעל לא פחות מ-5 תלונות שנסגרו - שתיים מחוסר אשמה ושלוש מחוסר ראיות.

האירוע בגינו הוגש כתב האישום, ממנו זוכה הנאשם, אירע בספטמבר בשנה שעברה כאשר התבקש להגיע ולחתום על מסמך הנוגע לתכנית תמ"א 38 בדירתם המשותפת. עו"ד סנדי ליפשיץ, שייצגה את הנאשם מטעם הסניגוריה הציבורית, טענה בדיון כי "הופעל עליו לחץ להגיע לאחר שסירב מספר פעמים להתקרב לבניין. לבסוף כשהגיע לאזור ביקש לערוך את הפגישה בגינה הסמוכה כדי לא להימצא במקום האסור על פי הצו".

כששמעה גרושתו על הימצאותו באזור, התלונה לא איחרה להגיע. "הנאשם לא צלצל בפעמון, לא קרא לה 'לרדת למטה', לא הפריע, לא הטריד, לא מצמץ ולא צפצף", הטיח השופט בקר בנציגי התביעה. "הוא פגש נציגים של תכנית תמ"א 38 שנרקמת בבניין לבקשה חוזרת ונשנית. אגב, כלל אינני בטוח שהחתימה על המסמך אינה משרתת גם את האינטרסים של המתלוננת עצמה".

"מסכת התעללות"

"אינך יכול שלא להתפלא כיצד לא פעלה המשטרה לבקש את מעצרו עד תום ההליכים כנגד הגבר האלים", אמר השופט בציניות. "זו מסכת התעללות", סיפר הגבר שזוכה לחדשות 2 Online. "באיזו קלות ניתן להגיש תלונות שווא פעם אחר פעם שכולן נסגרו? אף אחד לא עושה כאן כלום נגד זה, כבר הייתי מיואש עד שהגעתי לשופט הזה, לא האמנתי שזה יכול לקרות במדינה מתוקנת, אולי ברוסיה או אירן".

"במאי 2014 קיבלתי צו הרחקה לחצי שנה. זה בלתי נגמר, הוציאו את החוק הזה שאפשר להתלונן, כבר שנה וחצי לא הייתי בדירה" הוא מציין בחשש. "כל תזוזה שלי מלווה בתלונה. מאז שניתן פסק הדין בשבוע שעבר, כבר הספיק חוקר פעם נוספת להתקשר אליי. אני כבר לא יודע מה ניתן לעשות. החלטתי לפנות למבקר המדינה שיעשה בדיקה סביב המסכת הזו שעברתי. יש לי שני ילדים מנישואים קודמים וכל הציוד שלי ושלהם נמצא עדיין בדירה ועד היום לא הצלחתי לחלץ אותו משם".