קרוביה של ראבי: "הרתעה גם בקרב יהודים" (צילום: חדשות)
קרוביה של ראבי: "הרתעה גם בקרב יהודים" | צילום: חדשות

משפחתה של עאישה ראבי, שנהרגה בעקבות זריקת אבן על מכוניתה בחודש אוקטובר האחרון, פנו היום (חמישי) לראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו בבקשה להרוס את ביתו של הקטין היהודי בן ה-16 שנאשם בהריגתה, או את בית משפחתו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"כפי שידוע הריסת בית המחבלים היא פעולה שמבצעת המדינה להריסת בתים של מבצעי פיגוע טרור כחלק ממדיניות להרתעת מחבלים מלבצע פיגועים", נכתב. בהמשך דרשו נציגי המשפחה להורות על הריסתו של בית הנאשם - תוך 14 יום ממועד המכתב לאור הממצאים. עוד הוסיפו כי במידה וזה לא יקרה המשפחה תנקוט בהליכים משפטיים "לצורך הגנה על זכויותיהם".

במכתב ציינו כי האבן שהושלכה לעבר מכוניתה של ראבי, שמשקלה קרוב לשני קילוגרם, ניפצה את שמשת מכוניתה ופגעה בראשה של ראבי שמתה מפצעיה תוך זמן קצר. עוד נכתב כי על פי כתב האישום על האבן נמצאה דגימת DNA של הקטין.

עו"ד מוחמד ראחל (צילום: יח''צ, חדשות)
עו"ד מוחמד ראחל | צילום: יח''צ, חדשות

עורכי דינם של המשפחה, ‎עו"ד מוחמד רחאל ועו"ד נבילה כבוב, מסרו כי הם מקווים ששר הביטחון ומפקד האזור ינהגו במקרה זה בשוויון מלא "וכפי שנהוג לעשות כאשר קורבן העבירה ממוצא יהודי ובכך להחזיר את אמון הערבים ברשויות המדינה".

"כמובן שאם לא יעשו כן, החלטתם תובא במידי תחת ביקורת בג"ץ ושם נציג את מלוא טענותינו לרבות סטטיסטיקה וחוות דעת של מפקדים בכירים בצה"ל לשעבר שמלמדות על הצורך בהרתעה גם בקרב מפגעים יהודים", מסרו עורכי הדין.

עו"ד נבילה כבוב (צילום: יח"צ, חדשות)
עו"ד נבילה כבוב | צילום: יח"צ, חדשות

עורכי הדין הוסיפו: "הכל בשים לב לקלות היתירה שאפפה את האירוע הטרגי שהתבטאה בהשלכת אבן על רכב נוסע דבר שמחייב הרתעה יתירה. יוזכר כי בקשתנו הוגשה שלא בשיהוי בשונה מעניינו של אבו חדיר ז"ל בו נדחתה הבקשה להריסת בית המחבל בשל השיהוי בהגשתה. לכן אנחנו סבורים שזה המקרה הקלאסי בו יש לתקן את העוול ולהורות על הריסת הבית".

ביום ראשון האחרון הנאשם בהריגת הפלסטינית עאישה ראבי שוחרר ממעצר בתנאים מגבילים. שחרורו של הקטין בוצע למרות התנגדות הפרקליטות שאף ערערה על ההחלטה. הפרקליטות ניסתה להסביר כי יש בשחרורו מסוכנות, כי אם יתרחש פיגוע הדבר עשוי לגרום לו להפר את מעצר הבית ולבצע מעשה נקם. בית המשפט העליון אמר שהסיכוי קלוש ולכן לא מצא לנכון להתערב בהחלטת בית המשפט המחוזי מהשבוע שעבר.

השופט אלכס שטיין כתב בפסיקתו: "מעצרו של קטין מאחורי סורג ובריח עד לסיום משפטו איננו מתאפשר אלא כמוצא אחרון ובאין אפשרות אחרת להבטיח את שלום הציבור ואת תקינותו של ההליך הפלילי. נחה דעתי כי מעצר-בית תחת פיקוח אלקטרוני, השגחה משפחתית הדוקה, והתנאים המגבילים הנוספים שנקבעו על ידי בית משפט קמא יפחיתו במידה משמעותית ביותר - כמעט עד כדי אפס - את הסיכוי שהנאשם יבצע מעשה אלימות בהיותו מונע על ידי שנאת ערבים. הגעתי למסקנה כי תרחיש זה איננו אמנם בלתי אפשרי, אך הסתברותו להתממש במציאות הינה נמוכה מאד". עוד הוסיף שטיין: "התנאים המגבילים שבית משפט קבע כחלק מהמעצר תחת פיקוח אלקטרוני הינם ראויים ומאוזנים".

קטין הנאשם (צילום: החדשות)
קטין הנאשם | צילום: החדשות

השופט טרסי מבית המשפט המחוזי-מרכז קבע כי קיימות "ראיות לכאורה" נגד הקטין, שמואשם בהריגת ראבי בנסיבות מעשה טרור, יידוי של אבן לעבר כלי תחבורה בנסיבות מחמירות בנסיבות מעשה טרור, חבלה במזיד ברכב בנסיבות מעשה טרור.

"על גבי האבן שהושלכה לעבר הרכב, פגעה בראשה של המנוחה וגרמה למותה, נמצא, לצד DNA השייך למנוחה ולבעלה, גם פרופיל DNA של המשיב, ושלו בלבד", ציין השופט. "ממצאי DNA של שלושה אנשים בלבד: המנוחה, בעלה, שאין חולק שנגע באבן לאחר שזו פגעה באשתו, והמשיב. איתור פרופיל ה-DNA של המשיב על גבי האבן מעיד לכאורה על כך שהמשיב עצמו בא במגע ישיר עם האבן, אותה אבן ממש אשר הושלכה לעבר המנוחה וגרמה למותה".