המשפחה נדהמה: ירושת ענק - לשכנים
ביהמ"ש דחה את תביעת בני המשפחה של הקשישה, שדרשו לקבל את הרכוש על אף שנעדרו מחייה במשך שנים. הנפטרת החליטה להוריש לשכנים אשר טיפלו וסייעו לה ולבן זוגה לפני שנפטרו, במשך 30 שנה



הורישה את כל רכושה לשכנים: בית המשפט לענייני משפחה דחה בחודש שעבר תביעת קרוביה של נפטרת, והורה לקיים את צוואתה ולהעביר את רכושה, הנאמד במיליוני שקלים וכולל דירה - לשכנים.
עורך הדין רונן דליהו טען כי בעוד בני המשפחה נעדרו מחיי הקשישה, השכנים טיפלו בה ועמדו לצידה במשך 30 השנים האחרונות. בפסק הדין צוין כי בין הקשישה ובעלה, לפני שנפטרו, לבין השכנים, נרקם קשר, שהביא אותם לטפל בבני הזוג במסירות בהתנהלות היומיומית, בפנייה לגורמים ובתיקונים שונים בבית.
מאחר והם אלו שביקרו אותה ודאגו לשלומה, באחד מאשפוזיה בבית החולים הנפטרת רשמה את שמות השכנים כקרובי משפחה. אך בני משפחתה לא וויתרו, ולאחר שנפטרה דרשו מבית המשפט להתייחס לצוואה הקודמת, בה היא הורישה את רכושה להם.

קרובי המשפחה טענו שחתימתה של הנפטרת על הצוואה האחרונה נעשתה בהשפעת זוג השכנים, ניצול מצבה הקוגניטיבי והנפשי והעדר כשירותה לכתיבת צוואה. אך השופטת כאמור לא נענתה לבקשותיהם, ובפסק הדין אף ציינה כי הוכח בפניה שהנפטרת ביקשה מספר פעמים לא להוריש לבני משפחתה את כספה.
השופטת גם חייבה את בני המשפחה ומתנגדים נוספים בהוצאות משפט גבוהות, בסך של 80,000 שקלים, בגין ההליכים הממושכים, עילות ההתנגדות הרבות והעדים הרבים מטעמם.
עו"ד ד"ר רונן דליהו אמר לאחר הכרעת הדין: "בית המשפט שם בראש מעייניו את רצון המנוחה, וסירב לניסיון לעוות בדיעבד את הצוואה בתואנות שווא. החלטת בית המשפט מהווה ניצחון לא רק לשכנים היורשים, אלא לעצם הוודאות של המורישים באשר הם, שרצונם יישמר ויכובד ושלא יהיו מי שינסו לאחר מותם לשנות את החלטותיהם".
