בלעדי: הקלטות של מועמד נתניהו לתפקיד מבקר המדינה, שפורסמו אמש (חמישי) במהדורה המרכזית, חושפות כיצד ניסה מתניהו אנגלמן להסתיר לכאורה דוח פנימי חריף מוועדת הביקורת בעת שכיהן כמנכ"ל הטכניון. אנגלמן צפוי לעמוד לבחירה כבר בשבוע הבא. מטעמו נמסר: "מצג שווא". האזינו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפני 7 שנים חשף מבקר הטכניון ממצאים קשים: אי סדרים חמורים בהתקשרות ובפיקוח על קבלנים בפרויקט השיפוץ של הפקולטה לכימיה. ממצאי הביקורת הקשים היו אמורים לעבור, על פי חוק, לוועדת הביקורת. רגע לפני, נפגש מבקר הטכניון עם מתניהו אנגלמן, מי שהיה אז ראש ועדת המכרזים ומנכ"ל הטכניון - וכעת מועמד מוביל לתפקיד מבקר המדינה הבא.

מתניהו, בהקלטות שהגיעו לידי "החדשות", ביקש להסתיר לכאורה את הדוח החמור מוועדת הביקורת. בדיון פנימי על דוח הביקורת החמור נשמע אומר:

אנגלמן: "אחרי שהדוח נידון בוועדת הביקורת - יש לו פומביות. יש פה גם חשיפה שלנו. אני מציע לא להביא את זה בפני הוועדה. אני מציע שתהיה לה התייחסות פנימית ניהולית. נעדכן את הוועדה שעלו דברים כאלה וכאלה".

ממצאים חמורים, הטכניון (צילום: יח"צ, חדשות)
ממצאים חמורים, הטכניון | צילום: יח"צ, חדשות

אנגלמן מבין את חומרת הממצאים. הוא עצמו מבין שהחשיפה של אי סדרים היא בסדרי גודל עצומים, כאלה שוועדת הביקורת לא נתקלה בהן קודם לכן.

אנגלמן: "בראייה שלי אנחנו צריכים לעשות קאט קצת לנושא הזה. אני גם רואה שהנטל הזה הוא כבד על ועדת הביקורת...מכניסים אותם לקונפליקטים שבכלל לא היו בסדרי הגודל שלהם בעבר. יכול להיות שמבחינה זאת לא בטוח שהקונפליקט צריך להיות.. צריך לרבוץ גם לפתח".

הלחץ של אנגלמן עשה את שלו. בדוח מבקר המדינה נכתב כך: "בטיוטה הצביעה הביקורת הפנימית על ליקויים הנוגעים לשכר הקבלנים, שהביאו לתשלומי יתר של כ-1.2 מיליון שקלים. ועדת הביקורת החליטה שלא לדון בטיוטה, אלא להעבירה לטיפול הנהלת הטכניון".

משרד מבקר המדינה (צילום: חדשות)
אנגלמן יגיע למשרד המבקר? | צילום: חדשות

רק אחרי פרסום דוח מבקר המדינה הועבר החומר לוועדת הביקורת. כדאי לשאול: אם מתניהו אנגלמן, שלכאורה ניסה להסתיר ממצאי ביקורת חריפים או לכל הפחות פעל כדי למנוע את חשיפת בפני ועדת הביקורת, הוא האיש המתאים לעמוד בראש המוסד החשוב של ביקורת המדינה.

מטעמו של מתניהו אנגלמן נמסר: "הציטוטים בהקלטה מציגים מצג שווא. אין בסיס לטענה שאנגלמן פעל למניעת דיון בוועדה, שכן בפועל הוועדה דנה בנושא שיפוץ בניין הפקולטה לכימיה 11 פעמים, לרבות דיונים רבים וממושכים שהתקיימו גם שנה לאחר מועד הציטוט. לא זו בלבד, ועדת הביקורת אף שיבחה את הנהלת הטכניון, ובכללם את אנגלמן, על פעילותם לתיקון הליקויים ויישום המלצות דוח הביקורת".

"בניגוד לנטען, ועדת הביקורת היא זו שהחליטה על העברת הממצאים לגורמי המקצוע בטכניון".