חבר הכנסת לשעבר בסאל גטאס שוחרר היום (שני) מכלא מגידו, לאחר קרוב לשתי שנות מאסר. גטאס, שכיהן בכנסת מטעם בל"ד והרשימה המשותפת, החל לרצות בחודש יולי 2017 את עונשו - לאחר שתועד מבריח טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים בכלא. הוא הורשע במסגרת הסדר טיעון, נידון לשתי שנות מאסר והוחזק כאסיר ביטחוני: גטאס אמר לפני תחילת מאסרו כי הוא "תומך באסירים ואמשיך לתמוך בהם גם בכלא".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ב-2017 השופטים קבעו כי במעשיו של חבר הכנסת לשעבר מבל"ד יש קלון, קנסו אותו ב-120 אלף שקלים וגזרו עליו בנוסף 18 חודשי מאסר על תנאי. בית המשפט ציין בגזר הדין כי "בשים לב להיקף הציוד וזהותם של מקבלי הציוד ונסיבות כליאתם אפשר לומר שמדובר בפוטנציאל ביטחוני בנסיבות מחמירות. הוא ניצל מעמדו כח"כ והאמון שנתנה בו השיטה הדמוקרטית ושירות בתי הסוהר. האמון שהופר הוא כלפי כלל הציבור ולא רק כלפי בוחריו. יש גם נזק אישי אפשרי של פגיעה באמון הציבור בחברי כנסת אחרים".

עוד נכתב בהחלטה: "שיקול נוסף לחומרא נעוץ בתכנון המוקדם ובתעוזה. העובדה שהנאשם קיבל חבילות אטומות אינה סיבה מקלה. לקולא אשקול כי הנאשם לא עשה לביתו". גם במהלך החלטת גזר הדין אמרו השופטים כי "ההסדר מקל ביותר עם הנאשם ויש בו סטייה ממתחם הענישה הראוי", אך בסופו התקבל ההסדר "לא בלי היסוס".

על פי הסדר הטיעון, גטאס הורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור (על פי חוק המאבק בטרור), הכנסה של ציוד אלקטרוני לבית סוהר והעברתו והעברת מכתב האסור על פי פקודת בתי הסוהר. בנוסף, בית המשפט הרשיע את גטאס גם במרמה והפרת אמונים. גטאס הודה בפני השופטים בסעיפים שבהם הואשם. במהלך הדיון ציין גטאס כי ידע שהועברו לו טלפונים ניידים אך לא את הכמות, וכי  לא נבדק בכניסתו לכלא בשל החסינות שלו כחבר כנסת. זמן קצר לפני הרשעתו הגיש גטאס באופן רשמי את התפטרותו מהכנסת.

גטאס עם כניסתו לכלא (צילום: חדשות 2)
גטאס עם כניסתו לכלא | צילום: חדשות 2

בחודש נובמבר 2018 ביקש גטאס לקצר שליש מעונש מאסרו: ועדת השחרורים קיבלה את עמדת הפרקליטות ודחתה את הבקשה. הוועדה הסבירה את החלטתה בכך שחבר הכנסת לשעבר טרם שולב בתכנית שיקום מטעם שירות בתי הסוהר ולא הביע חרטה על מעשיו.

בהסבר הוועדה על ההחלטה נכתב: "גטאס אינו ראוי בשלב זה לשחרור מוקדם שכן טרם שולב בתכנית טיפול ושיקום בין כתלי הכלא ולא הביע חרטה כנה על מעשיו בהם הורשע שלגביהם אין מחלוקת כי יש בהם פגיעה חמורה בביטחון המדינה". הפרקליטות ושירות בתי הסוהר התנגדו בתוקף לבקשת חבר הכנסת לשעבר.

בפרקליטות מחוז דרום טענו אז שעדיין נשקפת ממנו מסוכנות ואילו בחוות הדעת של שירות בתי הסוהר נכתב שבהיותו אסיר ביטחוני, גטאס לא עבר שום הליך שיקומי ולא הביע שום חרטה על מעשיו ולפיכך אין מקום לקצר את עונשו.