מסלול עוקף לוועדת ההיתרים (צילום: Marc Israel Sellem/FLASH90, חדשות)
מסלול עוקף לוועדת ההיתרים | צילום: Marc Israel Sellem/FLASH90, חדשות

הסוף לסאגת מימון ההגנה המשפטית של ראש הממשלה? לאחר שאתמול דחתה ועדת ההיתרים באופן סופי את בקשתו של נתניהו לקבל תרומה מחברו ספנסר פרטרידג' בטענה שלא העביר כפי שהתחייב הצהרת הון מפורטת - הערב (שלישי) פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי הוא הגיש בקשה נוספת, הפעם כדי שיותר לו להלוות כספים מאותו חבר למימון הגנתו המשפטית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

ההחלטה של ועדת ההיתרים אתמול לא הפתיעה את נתניהו, זאת משום שלא עמד בהתחייבויות שלו למסור הצהרת הון מפורטת. מבעוד מועד הוא הגיש בקשה מקבילה - לקבל הלוואה מאותו חבר ואיש עסקים, ובכוונתו של מבקר המדינה שפירא לאשר אותה. זאת, לאחר שהמבקר נועץ ביועץ המשפטי מנדלבליט ושאל אותו אם הוא רשאי לקבל בעצמו את ההחלטה או שמא להעביר את הבקשה לוועדת ההיתרים. היועמ"ש בתגובה אמר לו שזו החלטה שהוא יכול לקבל בעצמו, ולכן שפירא אמור להודיע לנתניהו שהוא יאשר את ההלוואה.

אתמול כאמור דחתה הוועדה בפעם השלישית והאחרונה את בקשת נתניהו לסיוע במימון הגנתו המשפטית, לאחר שסירב למסור את הפרטים הנוספים שדרשה באשר להונו וליחסיו עם פרטרידג'. בפעם הקודמת שבה עלה הנושא לדיון בבג"ץ, נקבע במסגרת הפשרה כי נתניהו יוכל להגיש בקשה מחודשת וידונו בה. אז הוא התבקש להגיש הצהרת הון מאוד מפורטת שכללה פירוט של נכסיו והונו האישי. אך זו לא הוגשה - ובאופן סופי לא אושרה בקשתו לקבל תרומות.

בעקבות הודעת ועדת ההיתרים, מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "אחרי חודשים ארוכים של תעלולים משפטיים חסרי תום לב, הטעיית הציבור והתעלמות מהחלטת ועדת ההיתרים ומפסיקת בג"ץ, הגיע הזמן שהגורמים הרלוונטיים יגידו לרה"מ נתניהו עד כאן. אנו קוראים ליועמ"ש ולמבקר המדינה לפעול לאלתר להשבת הכספים שנלקחו שלא כדין".

מבקר המדינה שפירא (צילום: יצחק הררי, פלאש 90, חדשות)
מבקר המדינה שפירא | צילום: יצחק הררי, פלאש 90, חדשות

לאחר שהתקבל האולטימטום בדבר הצהרת ההון שלו, ראש הממשלה תקף: "זכותו של ראש הממשלה להתגונן מכתב אישום שמטרתו להפיל ראש ממשלה ולהחליף שלטון שלא בהליך דמוקרטי". לדבריו באי כוחו של נתניהו, "בלי הסיוע הזה אין לראש הממשלה יכולת להתגונן אל מול המשאבים העצומים בהיקף של מאות מיליוני שקלים שהמדינה משקיעה בהגשת כתב חשדות חסר בסיס וחסר תקדים נגדו".

בתחילת השנה נחשפה בחדשות בקשתו השנייה של נתניהו לקבל תרומה בסכום של עד 2 מיליון דולרים. את הבקשה הראשונה דחו חברי הוועדה ובהחלטתם כתבו כי לא סביר שחשוד בפרשת שחיתות שנוגעת לכספים וטובות הנאה שקיבל מאיל הון, יבקש תרומות מאיל הון כדי לממן את ההגנה המשפטית שלו.