היועץ המשפטי לממשלה, הד"ר אביחי מנדלבליט התייחס היום (שני) באירוע של פרקליטות מחוז צפון בנצרת עלית לחקירת תיקי ראש הממשלה נתניהו. "ההחלטות הן מקצועיות וענייניות", אמר מנדלבליט. "אין פה שום הטיה - לא לצד כזה ולא לצד אחר ואין פה חלילה שום רדיפה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

היועץ טען במהלך הדברים שההחלטה שקיבל לפני כחודשיים בדבר הגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה - בכפוף לשימוע "מבוססת על הראיות ועל הוראות הדין - ועליהם בלבד". היועמ"ש חזר והדגיש: "זוהי הדרך בה אנו פועלים - לפי הדין ולפי הראיות".

"כאשר הדין והראיות הצביעו על כך שיש מקום לחקור את ראש הממשלה כחשוד - הוא נחקר כחשוד", טען מנדלבליט. "כאשר הדין והראיות הצביעו על כך שאין מקום לחקור את ראש הממשלה כחשוד - הוא לא נחקר כחשוד. וכאשר נמצא כי הראיות מצביעות על אפשרות סבירה להרשעה, החלטתי כי בכוונתי לשקול הגשת כתב אישום, בכפוף לשימוע".

השימוע - בתחילת אוקטובר השנה (צילום: אלכס קולומיסקי, פלאש 90, חדשות)
נתניהו ומנדלבליט (ארכיון) | צילום: אלכס קולומיסקי, פלאש 90, חדשות

היועץ המשפטי גם הביע את דעתו בנוגע לטענות שעלו על "תפירת תיקים" מטעם מערכות אכיפת החוק. "כל הטענות על כך הן הבל הבלים ונועדו לעשות דה-לגיטימציה למערכת אכיפת החוק", טען היועץ.

בעקבות הפרסומים על האפשרות שפרקליטי נתניהו יחליטו שלא לקיים את הליך השימוע אמר מנדלבליט: "אני רואה חשיבות רבה בקיומו של הליך השימוע".

היועמ"ש הדגיש במהלך דבריו כי אין קשר בין ההליך הפוליטי בעקבות הבחירות לבין ההליכים הפליליים המתנהלים בעניינו של נתניהו. מנדלבליט ציטט את השופט שמגר שקבע: "דין הבוחר אינו בא במקום דין המשפט ואין הוא יכול להחליפו".

הדרך להרכבת ממשלת נתניהו ה-5 (צילום: איתן אלחדז/TPS‎, חדשות)
נתניהו ביום הבחירות | צילום: איתן אלחדז/TPS‎, חדשות

היועץ התייחס גם לאמירות הקשות ולביקורת הקשה שהושמעה נגד מערכות אכיפת החוק במהלך תקופת הבחירות. "ככלל, נמנעתי מתגובה או מהתייחסות לדברים שנאמרו, ונהגתי באיפוק, בכדי שלא להיתפס כמעורב בתהליך הפוליטי", הסביר. "אולם, חשוב לי להבהיר כי איפוק זה אין משמעו קבלה או הסכמה שבשתיקה, חלילה, עם אמירות המכרסמות בלגיטימיות של מערכות המשפט ואכיפת החוק".

"חשוב להבין כי הפגיעה בסמכויותיהן של מערכות אלו משמעותה היא פגיעה בכוחו המחייב של המשפט", הוסיף היועץ. "המשמעות היא החלשת היכולת למנוע ניצול לרעה של הכוח השלטוני. המשמעות היא החלשת ההגנה על נכסי הציבור".

מנדלבליט התייחס גם לדיווחים על המאבקים הקואליציוניים בנוגע למינוי שר המשפטים הבא: "בחודש הקרוב, כך ניתן להעריך, תוקם ממשלה חדשה, וימונה שר משפטים חדש. כפי שכבר הדגשתי, אנו נקבל אותו בברכה, ונפעל יחד עמו לקידום מדיניות הממשלה בגבולות הדין".