אילוסטרציה (צילום: Nati Shohat/FLASH90)
אילוסטרציה | צילום: Nati Shohat/FLASH90

תפקיד פקח החניה לא פשוט. כל יום הוא צריך להתמודד עם צעקות, קללות ועשרות תקיפות של אנשים להם השאיר דוח חניה על הרכב. חוויה אחת קשה שינתה את חייו של פקח אחד, תקיפה שגרמה לו לטראומה כל כך קשה - עד שהובילה להתפרצות של מחלת הסכיזופרניה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בפסק דין תקדימי שהתקבל בחודש שעבר קבעו השופטים בבית הדין לעבודה בירושלים שמקרה התקיפה של א', שעבד במשך תקופה כפקח בעיריית ירושלים, גרם להתפרצות המחלה ולכן הוכר כנכה עבודה בנכות של 100%. "הייתי מאוד מפוחד", שחזר א' את היום בו ניגש אליו אדם שניגש אליו ב"מבט מאיים" ושאל אותו אם הוא זה שנתן לו את הדוח. "האדם הזה היה מסוכן, רבע שעה הוא החזיק לי את היד ולא הרפה".

א' מספר שהתוקף תפס אותו ואחרי שהכה אותו איים עליו ושאל אם עדיין יש לו אומץ לתת לו את הדוח שכתב. הוא לא הצליח להירדם בלילה והחליט להתפנות לבית החולים. "התלוננתי על כאבים בזרוע עם שטף הדם וגם על עצבים וחרדות", הוא שיחזר וסיפר איך מצבו הנפשי התדרדר מאז התקיפה.

עורך הדין איתמר כהן (צילום: יוג'ין ויסברג)
עורך הדין איתמר כהן | צילום: יוג'ין ויסברג

כשפנה למוסד לביטוח לאומי דחו את פנייתו וסירבו להכיר באירוע כתאונת עבודה. הוא פנה לעורך הדין איתמר כהן ממשרד כהן מאק וערער על ההחלטה בבית הדין לעבודה בירושלים, שפסק שהוא עבר התמוטטות נפשית ואובחן כסובל מפרנויה ובהמשך ממאניה-דפרסיה וסכיזופרניה בדרגה קשה.

הוא אושפז כ-20 פעמים לתקופות ממושכות בבית חולים לבריאות הנפש. הוא לא חזר לתפקוד מלא, נעדר מהעבודה ולא הצליח לנהל אורח חיים שגרתי. "מדובר בפקח חניה מסור, שהותקף במסגרת עבודתו", סיפר עורך דינו של הפקח איתמר כהן. "בני משפחתו שמחים שלאחר שנים של מאבק משפטי נעשה עמו צדק, והפגיעה הנפשית החמורה ממנה הוא סובל הוכרה כתאונת עבודה".

ליצירת קשר עם הכתבת: Avivitm@ch2news.co.il