בסוף נובמבר אשתקד נערכה בבית העלמין בחולון הלוויה צנועה. 10 אנשים ליוו את המנוח אברהם אופולינר בדרכו האחרונה - רק שניים מהם הוא הכיר בחייו - כל היתר היו שם כדי להשלים מניין. מיד לאחר פטירתו הוגשה לרשם לענייני ירושה במשרד המשפטים בקשה שגרתית לקיום צוואתו של אברהם. המבקשים שחתומים על הבקשה, אינם קרובי משפחה אלא זוג בשנות ה-30 לחייהם, שגרו בדירה מתחתיו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"סבא וסבתא של בעלי היו ניצולי שואה שעלו לארץ מפולין באותה שנה שהם עלו ושניהם גרו באותו בניין, בבניין הזה שלימים אנחנו עברנו לגור בו", סיפרה מ' שקיבלה את הדירה מאברהם. "יום אחד שמענו דפיקות בדלת, ופתאום ראינו את אברהם ואז הוא אמר לנו שכפי שאנחנו יודעים, אין לו ילדים אחים או קרובי משפחה כלשהם, והוא רוצה שאנחנו נהיה היורשים שלו. ואז באמת כמה ימים לאחר מכן קיבלנו מסמך מאותו עורך דין שאצלו הוא עשה את הצוואה".

את הצוואה הזו כתב אברהם שלוש שנים לפני שנפטר, בנוכחות עורך דינו. היה חשוב לו שהזוג הצעיר ידע שהוא מזכיר אותם בצוואתו, אך שלא ישנו דבר ביחס אליו, ולכן לא סיפר מה מוריש להם, אלא רק עדכן אותם בדבר קיומה. לאחר פטירתו קיבלו הזוג את הבשורה - אברהם הוריש להם את כל רכושו ואת דירתו בשווי מיליוני שקלים.

דירתו של אברהם (צילום: החדשות)
דירתו של אברהם | צילום: החדשות

"היינו מאוד מופתעים בהתחלה", שיחזרה מ'. "לא ידענו כל כך איך להגיב לזה. חשבנו שזה מעבר לחלום, שהחיים שלנו הולכים ממש להשתנות. אנחנו זוג צעיר עם ילדים שכרגע גר בבית של משפחה. בכל זאת, לא בכל יום זוכים בדירה במרכז הארץ".

אבל לא הכל ורוד. לפני כשנה פלש לדירה נ', תושב בת ים והחל לשפץ אותה. "לפתע נשמעו קולות מהדירה מעל", סיפר עו"ד בועז קראוס מומחה לדיני ירושה המייצג את הזוג. "הזוג הצעיר עלה לראות מה קורה והוא ראה שם אדם שמראה את הדירה לאנשים. שאלו אותו - 'מי אתה, מה אתה עושה פה'. הוא ענה: 'מה זאת אומרת, אני היורש של הדירה. שלום לכם, אני השכן החדש שלכם'".

מ' ובעלה, שכניו של אברהם (צילום: החדשות)
מ' ובעלה, שכניו של אברהם | צילום: החדשות

הזוג הצעיר הגיש מיד תלונה למשטרה על השגת גבול, נ' הורחק על ידי המשטרה מהדירה לצורך חקירה אך התלונה נסגרה מחוסר ראיות. בפברואר האחרון, כמעט שנה וחצי לאחר שאברהם נפטר, וכמה חודשים לאחר שנ' הורחק מהדירה, הגיש לפתע אותו נ' צוואה, לפיה את כל עזבונו מוריש אברהם לו ולבת זוגו, חצי שנה בלבד לפני פטירתו.

הקשר בין השניים - כך על פי הצוואה - חברים שהיו נפגשים מעת לעת. על הצוואה חתומים שני עדים, חבריו הקרובים של נ', אבל בשיחה עם אחד מהם עולה, כי הוא כלל לא יודע מי הקשיש שעל צוואתו חתום כעד.

עו"ד קראוס (צילום: החדשות)
עו"ד קראוס | צילום: החדשות

"אנחנו מעיינים בצוואה ומה אנחנו רואים? אנחנו רואים שהמנוח כביכול ציווה את זה לו ולאשתו, לאנשים שאף אחד לא ראה אותם, אף אחד לא שמע עליהם", סיפר עורך הדין שטראוס.

כרגע דירת המריבה עומדת ריקה עד להחלטת הרשם לענייני הירושה ובית המשפט. האם רצונו של המנוח היה להותיר אותה לשכניו או לאדם שטוען שהיה חברו והגיש צוואה מאוחרת יותר שתקפה אלא אם יוכח אחרת.