סרנה ובני הזוג נתניהו, ארכיון (צילום: פלאש 90)
"סרנה האובססיבי לא נרגע מההפסד" | צילום: פלאש 90

אמנם בית המשפט כבר הכריע בפרשת הדיבה בין בני הזוג נתניהו לבין העיתונאי יגאל סרנה ופסק לטובת ראש הממשלה ורעייתו, אך נראה כי חילופי ההאשמות בין הצדדים לא צפוי להסתיים בקרוב. לאחר שסיים לגייס בהצלחה בעזרת הציבור את מלוא הסכום הנדרש לשלם לבני הזוג נתניהו בתביעת הדיבה, שב העיתונאי והתעקש היום (שלישי) כי התקרית בכביש 1 אכן התרחשה. "אני אומר לך שהשיירה נעצרה - ולא פעם אחת, בגלל הגברת המטורללת", אמר סרנה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בריאיון שהעניק לרינו צרור בגלי צה"ל, האשים סרנה כי "גם נתניהו פרסם בפייסבוק דברים שלא הוכחו מעולם. כולנו מדברים על הצוללות, המתנות, כאילו זה דברים שהוכחו". סרנה טען כי אפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו בעצמו אמר כי "'זה שלא מוכחים משהו זה לא אומר שזה לא נכון'".

פסיקת בית המשפט. צפו (צילום: פלאש 90)
גייס 115 אלף שקלים מהציבור. סרנה | צילום: פלאש 90

בתגובה לדברים, תקפו מקורביו של ראש הממשלה את סרנה ומסרו כי "בית המשפט קבע שיגאל סרנה הוציא את דיבת בני הזוג נתניהו וחייב אותו בתשלום פיצויים בסכום תקדימי, אך כנראה שההפסד הצורב לא הצליח להרגיע את האובססיביות החולנית שלו ביחס לזוג נתניהו".

עוד מסרו המקורבים בתגובה כי "בית המשפט גם קבע במפורש שהאירוע הנטען על ידי סרנה לא אירע מעולם ושמדובר בפרסום זדוני ומכוער שנכתב בלשון ארסית ומשתלחת. מוטב שסרנה יעשה חשבון נפש ויפנים את קביעתו של בית המשפט, או לפחות יקרא את דעתם של רבים מעמיתיו, שכתבו על הבושה הגדולה שגרם להם סרנה".

115 אלף שקלים גויסו בעזרת הציבור

מוקדם יותר היום פורסם כי העיתונאי יגאל סרנה הצליח לגייס את כל הסכום הנחוץ לתשלום הפיצויים לזוג נתניהו מהציבור הרחב תוך פחות מיומיים. סרנה השיק את הקמפיין באתר "giveback", והסביר כי "מאז מרץ שנה שעברה נאבקנו פרקליטיי ואני במה שאנו רואים כתביעת השתקה". לדבריו, "להמשך המאבק וליצירת המודעות אני זקוק לתמיכתכם ולעזרתכם". לקמפיין תרמו יותר מ-950 בני אדם.

"בשנה של המשפט נחשפו לציבור תמלילי שיחות חשאיות שניהלו ראש הממשלה, נתניהו, והמו"ל שלי בידיעות אחרונות, נוני מוזס, שנתיים טרם התביעה, ובהם עלה שמי כעיתונאי שנוא על ראש הממשלה ומועמד לסילוק ולהשתקה", הוסיף סרנה בעמוד הפרויקט.

עמוד הפרוייקט (צילום: צילום מסך)
עמוד הפרוייקט | צילום: צילום מסך

"אני מאמין שהתביעה של ראש הממשלה ופסק הדין פוגעים פגיעה של ממש בחופש הביטוי הפוליטי, מרתיעים אחרים מלכתוב כנגד ראש הממשלה ומשתיקים ביקורת לגיטימית", כתב העיתונאי. "אני מאמין במה שאמן המחאה הסיני איי ויי ויי מכנה 'אזרחים כפייתיים': תמיד לשאול. תמיד להטיל ספק".

סרנה הצליח לגייס תוך זמן קצר את כל 115 אלף השקלים שנגזרו עליו כדמי פיצויים וטרחה לזוג נתניהו. העיתונאי הבטיח כי במידה וייאסף סכום הגבוה מהנדרש או במידה ובעקבות הערעור יוחזר הסכום ששילם לזוג נתניהו במלואו או בחלקו, הכסף העודף יועבר לאגודה לזכויות האזרח למטרת המשך מאבקה בתביעות השתקה.

תביעת לשון הרע הוגשה נגד סרנה לאחר שבמרס 2016 כתב פוסט בו הוא תיאר מקרה שבו שיירת ראש הממשלה עצרה בכביש 1 במהלך נסיעה, ונתניהו עצמו הוצא מאחד מכלי הרכב, לכאורה, בשל ויכוח שהתנהל בינו לבין רעייתו. "כשבלילה נעצרת שיירת ראש הממשלה בכבדה, ארבעה רכבים שחורים ועוד מאבטחים ומגנים ורכבים ונפלט ממנה בחושך אל כביש 1 בצעקות גבר לא צעיר שהוא עילת הכל, כי אישה אחת לא רוצה שיישאר אתה באוטו ושמה ללעג את כל האבטחה ובעצם את כל המדינה. זה חלק מהחיים", כתב סרנה בעמוד הפייסבוק שלו לפני יותר משנה.

לפני כשבוע וחצי פסק בית משפט השלום בתל אביב שסרנה יפצה את הזוג נתניהו לאחר שהשניים הגישו נגדו תביעת לשון הרע. "סגנונו של הפרסום הנבחן הוא סגנון מתלהם שנועד גם הוא להאדיר את סיפור המעשה ולשוות לו אופי דרמטי, תוך הבעת זלזול בתובעים", כתב השופט. סרנה הבהיר כי בכוונתו לערער על פסק הדין.