צפו בסיפורים המעניינים של 30.6 לאורך השנים (צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות)
קצב, ארכיון | צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות

פרסום ראשון: נשיא בית המשפט המחוזי מרכז, השופט אברהם טל, שיחרר היום (חמישי) את הנשיא לשעבר משה קצב מלהתייצב בדיון שנקבע לראשית החודש הבא, שבו מערער קצב על החלטת ועדת השחרורים שלא לקצר בשליש את תקופת מאסרו. הסיבה להחלטה: סירובו של קצב להופיע בפומבי במדי אסיר כמתחייב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

את הבקשה הגישו לנשיא טל עורכי הדין ציון אמיר ויהושע רזניק. בבקשה לא ציינו השניים את הסיבה לפיה קצב לא מעוניין להיראות במדי שב"ס. עורכי הדין ציינו שבעתירה קודמת שהייתה בפני אותו שופט, שוחרר קצב מהחובה להתייצב לדיון. כאמור, לפני זמן קצר הודיע השופט כי הוא מקבל את הבקשה.

ב-5 ביולי ידון בית המשפט המחוזי בערעור שהגיש קצב על החלטת ועדת השחרורים. בנוסף לכך, הגיש קצב גם בקשת חנינה אישית לנשיא ראובן ריבלין.

משה קצב (צילום: חדשות 2)
קצב, ארכיון | צילום: חדשות 2

בערעור שהגישו פרקליטיו של קצב נטען כי ההחלטה של ועדת השחרורים חרגה מתחם הסבירות והתעלמה משיקולים כבדי משקל, שאם היו נבחנים כראוי - היו מובילים למסקנה המתבקשת בדבר שחרורו.

במסגרת הערעור מוצגות בפירוט שורה של חוות דעת מקצועיות, שמעלות כי רמת המסוכנות שנשקפת מקצב היא נמוכה במיוחד - בניגוד להחלטת ועדת השחרורים, שלפיה עדיין נשקפת ממנו מסוכנות לנשים בכלל ולמתלוננות בפרט.

עורכי הדין מדגישים בעתירה כי בשום מקום בחוק לא כתוב שכתנאי לשחרור מוקדם, על האסיר להודות ולהביע חרטה על מעשיו. החלטת הוועדה בהקשר הזה פנתה בזכות יסוד של האסיר לדבוק בחפותו. במקביל, נטען עוד כי חברי הוועדה נתנו משקל יתר להתנגדותן של קורבנות העבירה - כפי שבא לידי ביטוי במכתבים שנשלחו לחברי הוועדה.