הכתבה ששודרה בנושא. יהודה ברוך ומאיה ברגר (צילום: החדשות)
"לא הייתי מטפל שלה" | צילום: החדשות

לאחר שהחליטה הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד הפסיכיאטר ד"ר יהודה ברוך בחשד לביצוע עבירת מין במטופלת שלו, הוא טען היום (ראשון) כי מעולם לא היו ביניהם יחסי מטפל-מטופלת. "מעולם לא הייתי מטפל של גברת ברגר". ברגר, מנגד, אמרה היום כי היא חשה הקלה והוסיפה: "אני שמחה שהאמינו לי אבל עוד יש לפניי קרב ארוך".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

המקרה הגיע למשטרת ישראל ולפרקליטות לאחר שמאיה ברגר התלוננה כי בתקופה בה אושפזה באברבנל, לאחר ניסיון התאבדות, ברוך שהיה אז מנהל בית החולים הפסיכיאטרי ביצע בה עבירות מין. "הייתה נגיעה בשיער, נוצר נוהל של חיבוק בסוף כל פגישה, חיבוק חיבוק, עם כל הגוף. הוא ניסה להציע אמפתיה בצורה גופנית. זה הפך לשגרה כשניסיתי לשבור את הנוהל הוא שאל מה עם החיבוק?", תיארה ברגר את המפגשים ביניהם כשסיפורה נחשף לראשונה ב"אולפן שישי".

היום, לאחר הגשת כתב האישום, סיפרה ברגר כי היא חשה הקלה גדולה, לאחר שבמשך תקופה ארוכה ניסתה לחשוף את האמת ובדרך נתקלה בלא מעט קשיים. בין היתר העובדה כי במשך תקופה ארוכה היה איסור לחשוף את שמו, עד לקביעה של בית המשפט כי מותר לחשוף את שמו מתוקף העובדה שהוא דמות ציבורית.

ברוך, מצדו, לא הכחיש את היחסים האינטימיים שהיו בין השניים, אלא בחר בקו הגנה די מפתיע- "מעולם לא הייתי המטפל שלה". הפסיכיאטר טוען כי הייתה בינו לבין הצעירה המאושפזת מערכת יחסים בהסכמה "בין שני בגירים" ובברכתם של הוריה, וכי לאחר שהחליט לנתק את היחסים היא החליטה לנקום בו.

"הוא ניצל את המשבר שלי". ברגר (צילום: חדשות 2)
"הוא ניצל את המשבר שלי". ברגר | צילום: חדשות 2

"היא עשתה כן באמצעות הפצת שקרים, תלונת שווא למשטרת ישראל, תלונת שווא למשרד הבריאות וגם באמצעות פניות יזומות לעיתונאים בכלי תקשורת שונים - בדיוק כפי שאיימה שתעשה ערב ניתוק היחסים הרומנטיים בינינו".

"אני מבקש להדגיש כי ביני לבין גב' ברגר לא התקיימו יחסי מטפל-מטופלת שכן אני מעולם לא הייתי מטפל שלה. ואכן, אין חולק כי גב' ברגר, או מי מטעמה, מעולם לא שילמה לי בעבור פגישות טיפוליות (שלא היו), אין גם חולק כי חלק מהמפגשים ביני לבין גב' ברגר נערכו בבית הוריה, ד"ר תמי ברגר וד"ר יורם ברגר. כל אלה (ואחרים) מעידים כי מדובר במערכת יחסים רומנטית ולא במערכת יחסים בין מטפל למטופלת", לשון תגובתו הרשמית.

ברוך ניהל את בית החולים הפסיכיאטרי אברבנאל במשך כעשור, ובמקביל מילא שורה של תפקידים בכירים, בהם: האחראי על תחום הקנאביס הרפואי במשרד הבריאות, ראש מינהל רפואה במשרד הבריאות ומנהל בית החולים באר יעקב. ברוך אף כיהן במספר תפקידים בכירים בצה"ל, בהם יו"ר ועדת ערר לשירות צבאי ומפקד רפואי בפיקוד צפון.

ברגר הייתה בת 26 כשנכנסה בפעם הראשונה לבית החולים לבריאות הנפש אברבנאל, לאחר ניסיון התאבדות. היא עשתה זאת לאחר שהפסיכולוגית שלה הפסיקה לטפל בה משום שפיתחה בה תלות. בבית החולים היא פגשה את ברוך: "הייתי במשבר הכי נוראי שלי והוא ניצל את זה כדי לספק את היצר הכי בסיסי שלו", סיפרה.