כתב אישום הוגש היום (ראשון) נגד מזכירה במרפאה פרטית ושתי פעילות בעמותה בשם "הידברות" על העברת מידע חסוי על מטופלות במרפאה, שעתידות לעשות הפלה על מנת לשכנען להימנע מההליך הרפואי מטעמים אידיאולוגיים דתיים. "הדבר נעשה תוך ניצול מצבן השברירי ומצוקתן של נשים הצפויות לבצע הליך של הפלה", נמסר מהפרקליטות. לפני כחודש פורסם במהדורה המרכזית התחקיר שחושף כיצד העבירו לכאורה את המידע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי כתב האישום שהוגש במחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הנאשמת לידור דנינו, בת 25 מב"ש הייתה חשופה לפרטים אישיים של מטופלות המיועדות לבצע הפלה במרפאה. היא פנתה לשתי החברות בעמותה, ליזה דרמר מפ"ת וקלינה שורץ מבני ברק, והעבירה מידע חסוי ללא אישור וללא הסכמה כדי להניא אותן מביצוע הפלה.

"מסרו מידע חסוי כדי לעצור הפלות" (צילום: רויטרס)
"מסרו מידע חסוי כדי לעצור הפלות" | צילום: רויטרס

על סמך המידע האישי שקיבלה, שורץ יצרה קשר טלפוני עם המטופלות במרפאה. הנאשמות פעלו כך מספר חודשים, עד שאחת הנשים, שאליהן פנו כדי לשכנעה להימנע מביצוע הפלה התלוננה בפני משרד הבריאות.

בהמשך לתלונה זו, נפתחה חקירה פלילית של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים. החקירה חשפה את האופן בו הגיע המידע הרגיש לידי עמותת הידברות, את שיטת הפעולה ואת חלוקת התפקידים בין הנאשמות.

כתב האישום מייחס לנאשמות עבירות של פגיעה בפרטיות על פי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981. "ההחלטה על הגשת כתב האישום מבטאת את מדיניות משרד המשפטים, הרואה בחומרה עבירות של שימוש ומסירת מידע רפואי, אישי וחסוי ללא הסכמת המטופלים ובניגוד למטרה לשמה נמסר המידע", נמסר מממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

מעמותת "הידברות" נמסר בתגובה: "המזכירה שהעבירה מידע להידברות הציגה את עצמה כמי שעובדת ב'מכון הפלות' פרטי ועשתה זאת ביוזמתה ומבלי שנתבקשה לכך.  המידע לא הופץ ולא נעשה בו כל שימוש לרעה נגד אותן נשים, כך שאין כאן שום פגיעה בפרטיות, כפי שנטען בכתב האישום. הידברות פועלת בהסכמת הנשים בלבד ואם האישה דוחה את הסיוע של הידברות - הקשר איתה נפסק מיידית. אנו גאים על כך שבזכות פעילות הידברות ניצלו חייהם של אלפי תינוקות בישראל".