עורך הדין אייל בסרגליק, פרקליטו של אלאור אזריה, החייל שהורשע בהריגת המחבל המנוטרל בחברון, הגיב אמש (רביעי) לפרסום הקלטת השיחה בין צ'רלי אזריה לבין מח"ט חטיבת כפיר גיא חזות. בפגישה הוא נשמע מציע לו לשקול לוותר על ערעור וגם לשקול להחליף את צוות ההגנה – מה שיכול לאפשר בהמשך התחשבות בחייל, המתקת עונשו ואפילו חנינה בעתיד. "זה מתחיל להזכיר מין סרטים של הסנדק, תקופות חשוכות", אמר בסרגליק בשיחה עם תכנית הלילה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"פגישה באישון הלילה, שמתואמים בה גורמים בכירים כמו ראש אכ"א, עוזר לרמטכ"ל, אלוף פיקוד מרכז והסנגור הצבאי הראשי שעוד היום צריך לרוץ להיפגש איתם", המשיך בסרגליק. "הפרקליטות הצבאית סירבה בשתי הזדמנויות שונות כשהציעו גישור, ואנחנו הסכמנו כדי לחסוך את כל הסאגה הזו מהחייל והמשפחה שלו. אחרי כמה חודשים מגיע באורח פלא מח"ט, שלא דיבר עם החייל לאורך כל התקופה".

בסרגליק אף הוסיף כי "אם צה"ל היה רוצה ללכת לקראת אלאור אזריה והיה מנסה להביא את הנושא לכתב אישום יותר מתון, היינו הראשונים לסמוך ידינו על כך".

בצה"ל הכחישו את המו"מ, ההקלטה חשפה את האמת

אחרי שבצה"ל הכחישו באופן חד משמעי כי התקיים משא ומתן בין מח"ט כפיר גיא חזות לאביו של אלאור אזריה, כפי שחשף כתב חדשות 2 ניר דבורי, וטענו כי בפגישת השניים נדון רק סיוע למשפחה ולא הוצעו בה הקלה בעונש או ביטול הערעור, אמש נחשפו ההקלטות. בפגישה הוצע למשפחת אזריה לשקול לוותר על ערעור וגם לשקול להחליף את צוות ההגנה – מה שיכול לאפשר בהמשך התחשבות בחייל, המתקת עונשו ואפילו חנינה בעתיד.

מצה"ל נמסר אתמול בתגובה לפרסום במהדורה כי "דובר צה"ל מבקש להבהיר כי לא יפרט את תוכן הפגישה שהתקיימה בין משפחתו של סמל אלאור אזריה ומפקדו, אך מכחיש את הפרסום השגוי בחדשות 2 כאילו הוצעה הצעה באשר להקלה בעונש או ביחס לערעור או כהתערבות אחרת כלשהי בהליך המשפטי. דובר צה"ל מבקש להדגיש כי סמל אלאור אזריה זכאי להליך משפטי נקי וחף מלחצים ומטופל על ידי מפקדיו באופן שוטף כמו כל חיילי צה"ל".

"עוד נציין כי סמל אלאור אזריה זכה לתנאים ראויים ואף מעבר לכך במהלך החודשים בהם שהה במעצר פתוח במחנה צבאי", הדגישו בדובר צה"ל. "מטרת הפגישה היתה לבחון האם נדרש סיוע כלשהו למשפחה".

כך נשמעה השיחה בהקלטה שהגיעה לידי חדשות 2:

המח"ט: "אם יש משהו שאני מצטער עליו בכל האירוע הזה, זה שאני לא הצלחתי להיפגש איתך עד היום... הבן שלך אלאור הוא חייל שלי, אני מח"ט כפיר, אני לא שכחתי את זה אפילו פעם אחת"

אזריה: "אבל 10 חודשים אחי, עכשיו אתם אומרים 'הוא החייל שלי?!'".

המח"ט: "אני גם אומר פה בצורה מאוד ברורה, אני לא מייצג רק אותי, אני מייצג את כל הצבא... מה שאני מציע לך זה את הדברים הבאים: אני יכול להפגיש אותך עם הסנגור הראשי של צה"ל שהוא ישמיע לך איזה אפשרויות אתה יכול להתקדם איתן דרך הסנגוריה של צה"ל, בין אם זה ייעוץ בנוסף, ובין אם זה לצרף מישהו לצוות של ההגנה. אין לי השכלה משפטית, אני יודע רק ממה שקראתי וממה שלמדתי בסוף השבוע האחרון, הקו הגנה הזה שבו לפחות ממה שקראתי, הוא לא היה מוצלח עד עכשיו".

אזריה: "אני לא מוכן שהבן שלי בגיל 21 יהיה לו סעיף על הריגה בזמן ששירת את המדינה והוא לא עשה כלום. אם חלילה היו אומרים לי תשמע, פלסטיני עבר ברחוב והוא ירה בו הייתי אומר לו 'בואנ'ה מה אתה דפוק?! בוא נתמודד עם הבעיה'. עכשיו אני מבחינתי אין את הסעיף הריגה, אין לי בעיה. אני לא רוצה לגרום נזק לצבא להיפך, אני רוצה לצאת בהצהרה ולהגיד לחיילים שצריך להתגייס לצה"ל, שאין לנו ארץ אחרת".

אזריה במהלך הדיונים בבית המשפט (צילום: פלאש 90, חדשות)
אזריה יוותר על הערעור? | צילום: פלאש 90, חדשות

המח"ט: "אני יכול להגיד לך, עם חברים משפטנים ומה שקראתי ולאור פסק הדין הכול כך יצוק כמו שהוא ניתן. הסיכויים שערעור כזה יתקבל, עוד פעם לא אני אומר, אני לא מבין בזה, זה מה שאומר פה סופר (המתווך), הם קלושים ואז מה?!".

אזריה: "כשאני שומע חיילים שמתקשרים אלי ואומרים לי 'תשמע צ'רלי, אני לא יודע מתי מותר לירות ומתי אסור לירות. אם אני לא אירה, יגידו לי לא פעלת מבחינה מבצעית. אם אני אירה – אני אהיה במקום הבן שלך'. מה אני יכול להגיד להם?! אני לא רוצה את הנזק הזה, ההיפך. כשאני ראיתי אתמול את האירוע התביישתי, התביישתי, עד היום כואב לי הלב, אני צרוב לי בלב שאנחנו קוברים עכשיו 4 חיילים".

המח"ט: "עכשיו אני אומר, אתה יודע מה אל תחליט עכשיו, בוא שב עם הסנגור הראשי הצבאי, בוא שב עם עוזר הרמטכ"ל, בוא שב עם ראש אכ"א, שמע אותם, בוא שב עם אלוף פיקוד מרכז. אתה לא חייב לחתום".

אזריה: "בחיים הוא לא יוכל להחזיק אקדח, מי יכול להבטיח לי שאף אחד לא ינסה לפגוע בו ודברים כאלה".

הירי במחבל המנוטרל בחברון (צילום: בצלם)
הירי במחבל המנוטרל | צילום: בצלם

המח"ט: "צ'רלי, את כל הדברים האלה אנחנו יכולים לפתור, מכיסוי מודיעיני שנדע איזה איומים בדיוק יש עד לאישור חריג לאור האיום שקיים, כל הדברים האלה פתירים צ'רלי, זה כסף קטן".

אזריה: "בוא נגיד, מה מוכנים לעשות לבן שלי, הרי את המסר אתם העברתם, ידעתם להעביר לי, מה הם רוצים, לא יהיה עונש? ישתחרר הביתה?".

המח"ט: "צ'רלי, אני לא באתי להציג לך את העסקה, זה לא אני, אני לא הגורם לכך, אני לא יכול להגיד לך כמה. אני רק רוצה... בוא נתחיל בערוץ הזה, תבדוק אותי".

אזריה: "שני התנאים שלי הבאתי לכם אותם. אני לא רוצה שהבן שלי ישב יום אחד, מספיק עשרה חודשים של עינוי".

המח"ט: "אני לא רוצה להטעות אותך, זה לא יסתיים בלי תקופה בכלא, אבל הכול זה שאלה של אלטרנטיבות. אני מציע שנמשיך מפה לפגישה נוספת עם הגורמים האלה שדיברתי, אין לנו הרבה זמן".

אזריה: "אין לי בעיה לשמוע אותו".

המח"ט: "אם נתאם את הפגישה להיום בלילה. יש לך יכולת? אני מפגיש אותך עם האנשים הכי חשובים שיש".

אזריה ומשפחתו בבית הדין, ארכיון (צילום: פלאש 90 / מרים אלסטר)
משפחת אזריה בהכרעת הדין | צילום: פלאש 90 / מרים אלסטר

"הדברים עולים לכאורה כדי עבירות פליליות"

פרקליטיו של אזריה, עו"ד אייל בסרגליק ואילן כץ, זעמו על הפרסום, ניסחו מכתב תקיף שנשלח לשר הביטחון אביגדור ליברמן – וטענו כי המגעים הינם שיבוש הליכי משפט.

הפרקליטים כתבו כי "גילינו לתדהמתנו כי נעשו פניות בלתי ראויות מצד גורמים בכירים בצבא וביניהם מח"ט כפיר, אל"מ גיא חזות, וקצין מילואים בשם אל"מ אופיר סופר לאביו של מרשנו על מנת לגרום לו להחליף את עורכי הדין וכן למנוע ערעור עתידי בתיק זה, תוך שימוש בהבטחות מהבטחות שונות – דברים העולים לכאורה כדי עבירות פליליות".

את הפגישה הגדירו הפרקליטים כי "חציית קווים אדומים" וטענו כי הנכונות לפגישה מיידית עם גורמים בכירים בצבא "מוכיחה כי אותם גורמים נתנו את ברכתם לתהליך המעוות". במכתב התלונה ציינו הפרקליטים כי מח"ט כפיר אמר לאביו של אזריה כי הוא מייצג את הצבא – ו"לתדהמתנו אף אמר כי קו ההגנה שבחר בו מרשנו לא היה מוצלח עד עכשיו, והדבר דומה ל'סוכן מדיח' אשר מנסה לשכנע את הנאשם להודות באחריות פלילית תוך הסטתו מעורכי הדין ומרצונותיו שלו והכול תוך הבטחות שווא".