האם תאושר בקשת החנינה? אולמרט וריבלין (צילום: גיל יוחנן, יונתן סינדל / פלאש 90)
האם תאושר בקשת החנינה? אולמרט וריבלין | צילום: גיל יוחנן, יונתן סינדל / פלאש 90

פרסום ראשון: בקשת חנינה בעניינו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הוגשה היום (שלישי) לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. לחדשות 2 נודע כי בבקשת החנינה כתב אולמרט: "סבלתי מספיק, הגיעה שעת הרחמים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בבקשת החנינה, עליה חתומים עורכי הדין רם כספי ואלי זוהר, נכתב כי "אל מול הצדק והמשפט ניצבת לה מידת הרחמים. העת לרחמים שלאחר המשפט הגיעה. כפי שפורט, אהוד אולמרט סבל מספיק ונענש מספיק במגוון סוגי עונשים. הגיעה העת לסיים את סבלו של אהוד אולמרט ולעשות שימוש במידת הרחמים".

"ראוי לה למדינת ישראל שתדע לפתוח את ליבה, במיוחד כלפי מי שכל חייו עשה למענה ולמען ביטחונה ואשר פרי מעשיו, מנהיגותו ואומץ ליבו טבועים עמוק בחברה הישראלית", נכתב עוד בבקשה.

אלי זוהר, ארכיון (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
אלי זוהר, ארכיון | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2
רם כספי, ארכיון (צילום: פלאש 90 - אורי לנץ)
רם כספי, ארכיון | צילום: פלאש 90 - אורי לנץ

מלשכת הנשיא נמסר כי הבקשה מטופלת מול הגורמים הרלוונטיים: "ככל בקשת חנינה, היא הועברה למשרד המשפטים לקבלת חוות דעת".

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט מרצה 27 חודשי מאסר בכלא מעשיהו, זאת לאחר שהורשע בפרשות הולילנד וטלנסקי. אולמרט החל לרצות את תקופת מאסרו בפועל בחודש פברואר האחרון.

כבר חנינה? כניסתו לכלא בפברואר האחרון (צילום: חדשות 2)
כבר חנינה? כניסתו לכלא בפברואר האחרון | צילום: חדשות 2

ועדת השחרורים הייתה אמורה להתכנס בחודשים האחרונים על מנת לדון בקיצור עונשו של אולמרט, אך בחודש אוקטובר הוחלט כי הדיון יידחה, זאת בעקבות החלטת בג"ץ לדחות את ערעורו של אולמרט ולהוסיף לעונש המאסר שלו 8 חודשים נוספים. הוועדה צפויה להתכנס שוב ביוני 2017, ומי שתעמוד בראש הוועדה היא שופטת בית משפט השלום בתל אביב רחל גרינברג, הנחשבת לשופטת מאוד מחמירה.

בסוף חודש ספטמבר פרסם בית המשפט העליון את הכרעתו בנוגע לשלוש פרשות בהן מעורב אולמרט: בית המשפט קבע כי ההרשעות והעונשים שנגזרו בפרשת טלנסקי, מרכז ההשקעות וראשונטורס לא ישונו, זאת לאחר ערעורי המדינה ואולמרט עצמו על ההכרעות שהתקבלו. השופטים קבעו כי העונש ירוצה במצטבר - כלומר 27 חודשי מאסר סך הכל, אותם החל לרצות בפברואר 2016.

פסק הדין התפרסם שלא בנוכחותו של אולמרט, עליו נגזרו קודם לכן 19 חודשי מאסר בגין הרשעותיו בקבלת שוחד בפרשת הולילנד ובשיבוש מהלכי חקירה בפרשות הולילנד ומעטפות הכסף של איש העסקים מוריס טלנסקי. השופטים נדרשו להכריע מחדש בפרשת מרכז ההשקעות, לאחר שהמדינה ערערה על קלות העונש שנגזר עליו - מאסר על תנאי.

"כופר מכל וכל באישומי השוחד שיוחסו לי"

בהצהרה מוקלטת ששיגר אולמרט לכלי התקשורת רגע לפני שהחל לרצות את עונשו, התעקש ראש הממשלה המורשע על חפותו. "בשעה זו חשוב לי פעם נוספת לומר, כפי שאמרתי בבית המשפט ומחוצה לו, שאני כופר מכל וכל באישומי השוחד שיוחסו לי", אמר אולמרט. "חשוב לי להדגיש כי אף אחד מהאישומים בהם הורשעתי אינו מיוחס לפעילותי בתקופה בה כיהנתי כראש ממשלה".

"עמדה לי זכות גדולה לשרת את הציבור כחבר כנסת, כשר, כראש עיריית ירושלים וכראש ממשלת ישראל", הוסיף אולמרט. "במהלך פעילותי הענפה עשיתי גם טעויות, למרות שלדעתי הן לא היו בעלות אופי פלילי. על חלקן אני משלם היום מחיר יקר, אולי יקר מדי. בלב כבד מאוד אני מקבל על עצמי את גזר הדין. אין אדם העומד מעל החוק".