אתי אלון (צילום: פלאש 90 , פייר טרגמן)
השחרור יתעכב. אלון | צילום: פלאש 90 , פייר טרגמן

אתי אלון לא תצא מחר לחופשי: בית המשפט המחוזי מרכז-לוד קיבל היום (שלישי) את ערעורה של המדינה על שחרורה של אתי אלון מהכלא. על פי ההחלטה, אלון לא תזכה לשחרור מוקדם ותמשיך לרצות את מאסרה עד לשנת 2019. אלון ריצתה כבר 12 שנים מעונשה לאחר שנכלאה בשנת 2002, אך בית המשפט קבע כי אינה זכאית לעונש מופחת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ועדת השחרורים אמנם קבעה בסוף חודש דצמבר כי אלון תשוחרר טרם ריצוי עונשה, אך ההחלטה נדחתה בשל הערעור. אם בית המשפט היה דוחה את עמדת המדינה, אלון הייתה משתחררת כבר מחר. אלון הורשעה ב-2002 במעילת כרבע מיליארד שקלים מהבנק למסחר ונידונה ל-17 שנות מאסר, מתוכן ריצתה כאמור 12 שנים.

זמן קצר לאחר ההחלטה עתרה הפרקליטות לבית המשפט המחוזי נגד החלטת ועדת השחרורים לשחרר על תנאי את אתי אלון ממאסר. בעתירה, המדינה הביעה התנגדות לשחרורה המוקדם ממספר סיבות, ביניהן העובדה שכספי הבנק למסחר מימנו, הניעו והעצימו ארגוני פשיעה ואף שימשו לביצוע עבירות רבות נוספות על ידי ארגוני פשיעה. למרות חלוף השנים, כספי הבנק למסחר עדיין ממשיכים להניע ארגוני פשיעה וסכסוכים, ועד היום לא נחשפה התמונה המלאה של נתיבי הכספים.

"סבלה מספיק". ארכיון (צילום: חדשות 2)
אלון בבית המשפט, ארכיון | צילום: חדשות 2

אלון לא שילמה את הקנס

בנוסף התנגדה המדינה לשחרורה המוקדם של אלון מכיוון שבהליך הפלילי נקבע כי עליה לשלם קנס בגובה של חמישה מיליון שקלים. במהלך כתיבת העתירה התברר לפרקליטות כי אלון ביקשה כבר ב-2007 להכריז עליה כפושטת רגל, ואף ניתן צו המכריז עליה ככזו. "נתון זה לא הוזכר בטיעוניה של אלון בפני ועדת השחרורים ולא בכדי", טענו בפרקליטו בחודש שעבר. "האסירה הייתה חייבת ליידע את הוועדה על צו הכינוס שנפתח שנים קודם וחשיפת נתון זה היה מחייב את הוועדה ליתן משקל גבוה יותר לאי תשלום מלוא הקנס בעתיד".

בפרקליטות המדינה הוסיפו כי אי תשלום מלוא הקנס בפועל מהווה למעשה אי ריצוי העונש ואי החזרת החוב לחברה. "מעבר לכך התנהלות זו של האסירה מהווה דוגמא נוספת ליכולתה לנהוג באופן מניפולטיבי וליצור מצג שווא כאילו בכוונתה לשלם את מלוא תשלום הקנס", אמרו בפרקליטות.