ניצב במשטרה עוכב לחקירה: חשוד בהפרת אמונים ובשימוש לרעה בכוח המשרה
הקצין הבכיר, ששמו טרם הותר לפרסום, חשוד שהתערב בנושא בו היה מצוי בניגוד עניינים, מבלי שדיווח על כך • לפי החשד, במסגרת התערבות זו של הקצין, הוא פעל בדרכים שונות להשפיע על אופן הטיפול בנושא • המפכ"ל יכנס ויעוד של סגל הפיקוד של המשטרה בעקבות הפרשה • במח"ש לא מתכוונים לבקש את הארכת מעצרו • גורם המקורב לחקירה: הניצב הודיע שאינו מעוניין בייצוג של עורך דין



המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה (מח"ש) עיכבה לחקירה באזהרה היום (רביעי) קצין משטרה בדרגת ניצב. הניצב, ששמו טרם הותר לפרסום, חשוד בהפרת אמונים ובשימוש לרעה בכוח המשרה. המפכ"ל דני לוי יכנס ויעוד של סגל הפיקוד של המשטרה בעקבות הפרשה. בשלב זה במח"ש לא מתכוונים לבקש את הארכת מעצרו של הניצב.
לפי החשד, הקצין התערב בנושא שבו היה מצוי בניגוד עניינים, מבלי שדיווח על כך ואף פעל, בדרכים שונות, להשפיע על אופן הטיפול בנושא במסגרת יחידתו. ל-N12 נודע כי הקצין היה אחראי על חקירות רגישות, וכי החשד הוא שהניצב סייע למקורב בחקירה רגישה. המידע הזה נחשף בימים האחרונים במסגרת חקירה גדולה אחרת, וכך עלה החשד.
במח"ש לא מתכוונים לבקש את הארכת מעצרו בבית המשפט והוא צפוי להשתחרר הערב לביתו בתנאים מגבילים. גורם המקורב לחקירה מסר: הניצב הודיע לחוקריו שאינו מעוניין בייצוג של עורך דין. "אין לי מה להסתיר - אענה על כל מה שתשאלו", אמר.
דבר מעצרו של הקצין מסעיר את המשטרה. במהלך החקירה, היו קצינים שנודע להם על עיכוב הניצב. הם נדרשו לחתום על טופס שו"ס (שותפות סוד), שבו הם מתחייבים שלא למסור את המידע לאיש. זאת, בעקבות מאמצים כבירים של מח"ש לשמור על רמת מידור וחשאיות מקסימליים. לפי שעה, חל צו איסור פרסום על פרטים נוספים מהפרשה. בינתיים, המפכ"ל החליט שימנה את ראש יאח"ה תת-ניצב אלי מקמל לממלא מקום הניצב שנחקר.
רק לאחרונה, לפני כחודשיים, התפוצצה פרשה חמורה אחרת במשטרה. חמישה חשודים, בהם שוטר וקצין משטרה בדרגת רב-פקד, קציני משטרה בדימוס בדרגת רב-פקד וסגן-ניצב, נעצרו בחשד שהעבירו מידע רגיש למשפחת הפשע מוסלי, בתמורה לטובות הנאה. אחד מהקצינים שנעצרו השתתף בחקירות "תיקי האלפים" נגד ראש הממשלה נתניהו.
המעצרים בוצעו בתום חקירה סמויה שנוהלה בצוות חשיפה במחלקה לחקירות שוטרים ונפתחה בעקבות מידע שהתקבל מיאחב"ל שבלהב 433 במשטרה. החמישה נעצרו, בין היתר, בחשד לביצוע עבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, וכן עבירות לפי חוק הגנת הפרטיות.

שעות לאחר שפרשה זו פורסמה, המפכ"ל שלח מכתב לאנשי להב 433 ובו כתב: "המעצרים שביצענו היום של אנשי משטרה - חלקם שירתו ביחידותינו וחלקם עוד משרתים - הם אירוע מטלטל ורב עוצמה. מדובר בשוטרים חשודים בעבירות שאנחנו נלחמים בהן מדי יום. לצד הרחבת הדרך לחקירה יסודית ללא כל פשרה, אנו נמצאים בשלב החשדות בלבד. החשדות יתבררו על ידי גורמי החקירה עד תום".