גופתו של משה צברי ז"ל נמצאה בבור: המשטרה חוקרת חשד לרצח תחת צו איסור פרסום
רכבו נמצא שרוף לא רחוק מהזירה • מקורבים למשפחה: "אנחנו בהלם, אין לנו מושג מה קרה. בודקים כיוונים פליליים וגם לאומניים" • צוותי זק"א ומז"פ פעלו שעות בזירה מכיוון שהחשש מפגיעה בראיות בירידה לבור - דרש זהירות רבה


תעלומה באזור בית גוברין והמוות המסתורי: המשטרה הודיעה שבמהלך חיפושים שהתנהלו מאז סוף השבוע אחר משה צברי, בן 29 מירושלים, אותרה אתמול (שלישי) גופתו בבור עמוק, בשטח פתוח סמוך לכפר זוהרים שבמועצת מטה יהודה. צוותי תחנת קריית גת וחוקרי הזיהוי הפלילי עבדו במקום שעות ארוכות באיסוף ממצאים ובבדיקת הזירה.
אין לאף אחד מושג מה קרה, בודקים כיוונים פליליים וגם לאומניים. אנחנו באמת בהלם שאירוע כזה קרה - ומלאים סימני שאלה
מקורב למשפחת צברי


במקביל לפעולות החילוץ המורכבות, קיבל בית משפט השלום בירושלים את בקשת המשטרה והטיל צו איסור פרסום על פרטי החקירה. בהחלטה נכתב כי בשלב זה מדובר בחקירה בחשד לרצח. אחיו של צברי, ישראל, כתב ברשתות: "תודה על כל הסיוע - לצערנו משה נרצח". גורם המקורב למשפחה הוסיף בשיחה עם N12 כי "אין לאף אחד מושג מה קרה, בודקים כיוונים פליליים וגם לאומניים, זה נראה כאילו לקחו אותו מביתו ורצחו אותו, ואנחנו באמת בהלם שאירוע כזה קרה - ומלאים סימני שאלה".

לאחר הקמת מערך חילוץ מיוחד, שני מחלצים שהם גם חובשים הורדו לבור. בשל אופי האירוע, גם צוותי מז"פ ירדו למקום לצורך בדיקת הזירה וחקירת המקרה. גופתו של צברי שנמצאה בבור בעומק העולה על 10 מטרים, עברה למכון לרפואה משפטית לצורך נתיחה. החיפושים התמקדו באזור בית גוברין לאחר שרכבו של צברי אותר שרוף במרחק של כמה קילומטרים מהזירה.
בזק"א ובמז"פ הדגישו כי הירידה לבור נעשתה בזהירות רבה כדי למנוע פגיעה בראיות. גורם בכוחות ההצלה ציין כי "כל הסימנים בשטח מצביעים על רצח. אילו היה מדובר בהתאבדות סביר שהגופה הייתה בתוך הרכב. פה מצאנו כתמי דם בכניסה לבור, וגם על הגופה עצמה".
