עוכב לחקירה אדם שנחשד שהטריד מינית את הדר מוכתר
הפעילה הפוליטית שהתפקדה לאחרונה לליכוד הגיעה כמדי שבוע להתעמת עם מפגינים • מוכתר ל-N12: "אני מותקפת מילולית ופיזית, הצדק נעשה" • בעודה מתעדת את המתרחש, שאלה את אחד הנוכחים: "למה אתה נוגע בי", והוא השיב: "כי את יפה מאוד וכיף לנגוע בך" • לאחר שורה של גינויים משמאל ומימין, מוכתר החליטה להגיש תלונה נגד החשוד


המשטרה הודיעה היום (חמישי) כי שוטרי תחנת לב ת"א במרחב ירקון עיכבו הבוקר תושב תל אביב בעקבות תלונה שהוגשה בחשד להטרדה מינית. על פי החשד, הגבר הטריד מינית את הדר מוכתר במחאה שהתקיימה בתאריך בשבוע שעבר. "החשוד, תושב ת"א, אותר ועוכב לחקירה בתחנת המשטרה. בתום החקירה הוא שוחרר בתנאים מגבילים".
בשיחה עם N12 אמרה מוכתר: "קודם כל אני שמחה שהצדק נעשה. אני כל כך שמחה שהמשטרה ככה לקחה את המושכות לידיים. זה קרה לי בהפגנה כשיש שלושה שוטרי מג"ב מאחוריי ומלא אנשים סביבי, וככה הוא מדבר. תחשוב מה היה קורה אם זה היה אלמוני בפינה חשוכה בשתיים בלילה".
"אני מרגישה שאני באה להפגנות האלה ובכל הזמן אומרים לי תמיד שזה מיעוט שלא מייצג. בעמוד שלי באינסטגרם אפשר לראות כל כך הרבה סרטונים של אנשים שזה כבר לא המיעוט הלא מייצג, זה הרוב המייצג. כשאני מגיעה להפגנות האלה, אני מותקפת בצורה מילולית, בצורה פיזית, הייתה גם בחורה שתקפה אותי, בהטרדות מיניות, אני פשוט מותקפת כל הזמן. אנשים שם אלימים ומסוכנים. אני לא באה לשם כדי לחסום אותם ולא באה לקלל אותם, אלא סך הכול באה לדבר איתם ולהגיד להם את הדעות שלי, לנסות ליצור איזשהו שיח. זה כל כך חשוב לעם שלנו שתהיה לנו את האופציה לדבר. במקום זה מה שאני חוטפת זה קללות, אלימות והטרדות".

מוכתר הוסיפה: "אני מגיעה להפגנות בצורה הכי תמימה שיש וחוטפת את הדברים האלה, עד כדי כך ששוטרים היו צריכים ללוות אותי מההפגנה, כי הם חששו לחיי. ממש ככה".
על התגובות שספגה ברשתות החברתיות על כך שהיא מגיעה כדי להתריס לכאורה בהפגנות, הגיבה מוכתר: "אם אנשים חושבים שאנשי ימין שמגיעים להפגנה בהבימה זו פרובוקציה או הטרדה, אנחנו בבעיה חמורה. בגלל שאני מגיעה ורוצה לדבר עם אנשים, בגלל שאני נמצאת בתל אביב? זה סופר חמור. מה אם יגידו לנו 'אל תגיעו להפגנות שמאל, כי אתם בתור אנשי ימין עושים פרובוקציה'? זה מדרון מאוד חלק. בפעם הבאה יכולים להגיד לנו את זה, 'אל תבואי בתור אשת ימין לתל אביב', ואז יגידו 'אל תגיעו לתפקידים בכירים בצבא ולצמרת צה"ל כי אתם משיחים וזה לא המקום שלכם', או 'אל תגיעו לצמרת הפרקליטות' ו'אל תהיי חלק מהכנסת'. יש פה מדרון חלקלק. בתור אנשי ימים ובתור אשת ימין אני אומרת שאנחנו נגיע לכל מקום כי זו מדינה דמוקרטית ואנחנו נלחמים פה על חופש ביטוי. גם אני מאמינה בדמוקרטיה ומפגינה למען הדמוקרטיה, אבל הדמוקרטיה שלי זה חופש ביטוי לכולם, לא כמו ההטרדה והאלימות".
מוכתר הודתה למשטרה וקראה למוטרדים נוספים ללכת ולהתלונן: "אני מעריכה את כוחות הביטחון ומודה להם שהם באמת עשו את המעשה, אבל אגיד את האמת שאני מבינה גם את החששות של חלק מהאנשים מלהתלונן. הטיפ שלי זה באמת שלא לוותר, אלא ללכת ולהגיש תלונה ולהציק ולהגיע יום-יום ולבדוק מה קורה עם התלונה ואיפה היא נמצאת, ומה עושים עם הבן אדם ולפרסם את זה ברשתות החברתיות.
מוכתר מתמודדת בפריימריז בליכוד לדבריה על משבצת "האישה החדשה": "אני באה לחזק את הימין, להביא אלקטורט חדש לימין, להביא צעירים חזרה הביתה ולחשוף את הצביעות של השמאל, וגם כמובן לטפל ביוקר המחיה, משבר הדיור. אלו דברים חשובים שלא ויתרתי עליהם".
"אני רואה שמתייגים את את אותם ה'קפלניסטים' כמפגינים למען חופש הביטוי והדמוקרטיה ונאורים שבאמת עושים את זה מחשש למדינה שלהם. ככה מתייגים אותם, אבל בפועל האמת היא הפוכה. כל פעם מחליפים אג'נדה בתירוץ של חופש הביטוי. אנחנו מתקבלים באלימות ובמכות וצעקות, והטרדות מיניות, יש ששונאים אנשים שחושבים אחרת מהם. המשפט הכי נפוץ שאומרים לי בהפגנות זה 'אנחנו שונאים אתכם'. זה הדבר שאני שומעת הכי הרבה פעמים, שהם שונאים אותנו. למה? בגלל הדעות שלי. חבר'ה, חשוב להגיד, אנחנו מדינה דמוקרטית, דמוקרטית. אתם נלחמים על חופש הביטוי ומן הראוי שתתנו אותו גם לצד השני".
בסרטון שפרסמה לאחרונה ברשתות החברתיות, שיתפה מוכתר בהטרדה שחוותה. הפעילה הפוליטית שהתפקדה לאחרונה לליכוד הגיעה כמדי שבוע להתעמת עם מפגינים מהצד השני של המתרס. בעודה מתעדת את האירוע, נצמד אליה לכאורה החשוד. "למה אתה נוגע בי?", שאלה מוכתר, והוא תועד משיב: "כי את נורא יפה, כיף לגעת בך". מוכתר הגיבה: "אל תדבר ככה לנשים, זה מגעיל".
יו"ר נעמת, חגית פאר, הגיבה: "מהסרטון עולה בבירור התנהגות מזעזעת ודוחה שהיא לכאורה הטרדה מינית לכל דבר ועניין. טוב עשתה משטרת ישראל שחקרה את החשוד - צריך לעבור מסר חד-משמעי שאין בישראל מקום לתופעות שכאלו".