N12
פרסומת

תיק 1000 עדיין במוקד: העדכונים מעדות נתניהו

התביעה ממשיכה לחקור את נתניהו על האופן שבו קיבל סיגרים ועל קשריו עם מילצ'ן • נתניהו נשאל למה גרס פקסים, פקפק בטענה - ואז התובע הוכיח לו שהודה בכך בחקירת המשטרה • בתביעה מעריכים: בתוך שבועיים נסיים את חקירת תיק 1000

יעל יפה
פורסם: | עודכן:
בנימין נתניהו
נתניהו בבית המשפט, ארכיון | צילום: ראובן קסטרו, פלאש 90
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך להעיד היום (רביעי) בבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת משפטו בתיקי האלפים. גם היום ממשיכה החקירה הנגדית של התביעה נגד נתניהו. בהמשך לעדות שהתקיימה אתמול, התובע עורך הדין יהונתן תדמור, ממשיך לחקור את נתניהו בסוגיית תיק 1000 - קשריו של ראש הממשלה למילצ'ן, והאופן שבו קיבל את הסיגרים.

במהלך הדיון התפרץ לעבר נתניהו יורם יהודאי, אביו של רון שנרצח בנובה: "מבקש ממך להיפגש איתי ואתה מסרב, אתה תקים ועדת חקירה ממלכתית ברור לך?". הוא הוצא בידי משמר בית המשפט.

הדיון הבוקר החל בשאלה מי קנה עבור נתניהו סיגרים בקרב הסגל שלו. זאת, מכיוון שטענת ההגנה של נתניהו שהיקף הסיגרים שקיבל ממילצ'ן ופאקר נמוך משמעותית מהנטען בכתב האישום מכיוון שהוא בעצמו היה רוכש סיגרים באמצעות אנשי הסגל שלו.

ארנון מילצ'ן
מטרת ההגנה: להראות שהיקף הסיגרים שנתניהו קיבל ממילצ'ן נמוך מהנטען. בתמונה: ארנון מילצ'ן | צילום: אולפן שישי, קשת 12

כלומר, ניתן להניח שמטרת נתניהו להוכיח שכמה שיותר אנשי סגל שלו קנו עבורו סיגרים. התובע אמר במהלך הדיון כי הוא מעריך שבתוך שבועיים יסיים לחקור את נתניהו על תיק 1000.

במהלך הדיון, תדמור אמר לנתניהו שמקורבו נתן אשל שלח לו (לנתניהו) פקסים למרות שסיים את עבודתו, ונתניהו אישר שהוא מקבל אותם וגורס אותם. ראש הממשלה השיב: מי גורס פקסים? פקס זה של המאה ה-19. בשלב הזה, התובע הראה לנתניהו שבניגוד לתשובתו, בחקירת המשטרה כן אמר שהוא גורס פקסים. נתניהו השיב: "אני לא זוכר את זה. אבל התשובה חד משמעית - כן ביקשתי מנתן אשל לקנות לי סיגרים".

נתן אשל
נתניהו: "ביקשתי ממנו לקנות לי סיגרים". נתן אשל | צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90

בשלב מסוים תדמור התפרץ לעבר עו"ד חדד לאחר שזה אמר לו שהוא מטעה: "תפסיק להתייחס ככה לתפקיד שלי, אין גבול לחוצפה! כל הזמן משתמש במילה מטעה כאילו אני מטעה. זה בדיוק מה שכתוב!" חדד השיב: אתה ממש רגוע; והשופטת רבקה פרידמן פלדמן הצטרפה: יחסית למה שאמרת לו, הוא רגוע.

פרסומת

בתחילת הדיון, נתניהו ביקש שההפסקה תחל ב-11:30 ותימשך שעה במקום חצי שעה, מכיוון שהוא צריך לנסוע לקריה, שממוקמת בסמוך לבית המשפט המחוזי בתל אביב. נתניהו הוסיף שיוכל לנמק מדוע בדלתיים סגורות, אך השופטים אישרו לו את הבקשה בכל מקרה.