N12
פרסומת

פרשת שחיתות משמעותית נחשפת: פשיטה משטרתית על משרדי ההסתדרות - בכירים נעצרו

חשד לעבירות שחיתות והפרת אמונים: המשטרה עצרה כמה בכירים במשק ובמישור המוניציפלי • במעורבים - יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, שעוכב לחקירה עם אשתו • הפרשה נחקרה תקופה ארוכה באופן סמוי, והגיעה היום לשיאה עם מעצרם של כמה חשודים וחקירתם של יותר מ-300 דמויות בכירות • מפכ"ל המשטרה: "מהפרשות החמורות שהכרנו" • מה שניתן לפרסם

אדר גיציס
ברהנו טגניה
פורסם:
ארנון בר-דוד
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, שעוכב לחקירה יחד עם אשתו במסגרת הפרשה | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90
הקישור הועתק

פרשת "יד לוחצת יד": חוקרי להב 433 פשטו סביב השעה 6:00 הבוקר (שני) על משרדי ההסתדרות ועצרו שורת בכירים נוספים. במעורבים בפרשה - יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד שעוכב לחקירה יחד עם אשתו, יותר מ-350 נחקרים, ובהם כמה ראשי רשויות ובכירים מאוד במשק שנעצרו.

החקירה נפתחה בעקבות מידע מודיעיני שהוביל לפעילות סמויה של שנתיים. קצין בכיר בחקירה: בשלב הזה אין לנו עדי מדינה בפרשה. החשודים יובאו לדיון על הארכת מעצרם בשעות הצוהריים בבית המשפט השלום בראשון לציון.

מה שניתן לספר

על פי החשד, איש עסקים שנחשב לבכיר בהסתדרות ומפעיל חברת ביטוח מאוד גדולה דאג לכאורה למינויים בדירקטורים, ועל פי החשד בתמורה לכך, ראשי הוועדים העבירו אליו לקוחות מהעיריות, מהרשויות, מתאגידים ומחברות ממשלתיות. 

להב 433
להב 433, ארכיון | צילום: יונתן שאול, פלאש 90

חלק מאלו שנעצרו נחשדים בעבירות שחיתות כמו שוחד, מרמה והפרת אמונים. בשלב זה נאסר פרסום שמם, ולפי גורמים במשטרה, מדובר ב"פרשה חמורה מאוד". הפרשה התפוצצה הבוקר לאחר חקירה ארוכה שקיימו בלהב 433.

המפכ"ל דני לוי
המפכ"ל דני לוי: "מהפרשות החמורות שהכרנו". ארכיון | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

כחלק מחקירת הפרשה, להב 433 פשטו הבוקר גם על עיריית ראש העין. "החוקרים זכו למלוא שיתוף פעולה מצד גורמי העירייה", נמסר בהודעת העירייה. "הובהר על ידם להנהלת העירייה כי היא אינה קשורה למקרה".

"פרשה מהחמורות שהכרנו"

על רקע גל המעצרים שוחח הבוקר מפכ"ל המשטרה דני לוי עם ראש לה"ב במשטרה: "מדובר בפרשה מהחמורות שהכרנו. קיים חיבור בין אנשי עסקים לבכירים במשק לרבות ועדי עובדים ויצירת קשר אלקטורלי וקידומי במקביל. נפעל בנחישות וללא חשש מחקירת בכירים במטרה להגיע לחקר האמת".