N12
פרסומת

ניצל את "ריאיון העבודה" - וגנב ארנקים: תיעוד מסע השוד המתוחכם בצפון

כתב אישום הוגש נגד תושב עכו בן 35 שגנב ארנקים, כסף וכרטיסי אשראי במפעלים בכרמיאל • השיטה: התחזה לאדם שמחפש עבודה - וניצל את ההזדמנות לשדוד את העובדים • מצלמות האבטחה תיעדו את החשוד בשעת מעשה - והמשטרה הצליחה לאתר ולתפוס אותו

אור רביד
פורסם:
תושב עכו הואשם שהגיע "לראיון עבודה" וגנב ארנקים
התושב שהואשם שהגיע "לראיון עבודה" וגנב ארנקים
הקישור הועתק

תושב עכו בן 35 מואשם שביצע מסע גניבות מתוחכם במפעלים בכרמיאל, תוך שהוא מתחזה ל"מועמד תמים" שמגיע לראיון עבודה - ומנצל את ההזדמנות לגנוב את ארנקי העובדים. תיעוד בלעדי חושף את מסע הגניבות של הנאשם.

שורת דיווחים במוקד 100 שהתקבלו בתקופה האחרונה הובילו לחשיפת התרגיל. עובדים במפעלים שונים בכרמיאל הבחינו באדם זר שנכנס לשטח המפעל. הוא טען כי הגיע להגיש קורות חיים - ולאחר מכן נעלמו ארנקים, כסף וכרטיסי אשראי.

שוטרי המחוז הצפוני הגיעו למקום כבר בעקבות הדיווח הראשון ועצרו חשוד, אך ככל שהחלו להיערם תלונות נוספות - התברר שמדובר במסע גניבות רחב היקף. החוקרים ניתחו מצלמות אבטחה, אספו עדויות, והצליבו נתונים על שימושים בכרטיסי האשראי שנגנבו.

תושב עכו הואשם שהגיע "לראיון עבודה" וגנב ארנקים
תושב עכו הואשם שהגיע "לראיון עבודה" וגנב ארנקים

הממצאים הצביעו שוב ושוב על אותו חשוד: מיד לאחר הגניבה, כך לפי החקירה, הוא נהג לבצע רכישות בבתי עסק שונים בעיר - סיגריות, כרטיסי הגרלות ועוד. בכל אחד מהמקרים, אנשי המשטרה הצליחו לשחזר את מסלול הבריחה ואת הדפוס החוזר.

פרסומת

החשוד הופיע כשהוא מציג עצמו כמועמד לראיון, ובזמן שהעובדים היו עסוקים בשגרת יומם - הוא שלף מאות שקלים וגנב כרטיס אשראי מארנק שהיה מונח בחדר. התיעוד והעדויות חיזקו את הקשר בין החשוד לבין כל האירועים שהדירו שינה מעובדים רבים בעיר.

בסיומה של חקירה מאומצת הגישה שלוחת תביעות גליל צפון כתב אישום נגד החשוד לבית משפט השלום בעכו, לצד בקשה למעצרו עד תום ההליכים. במשטרה מסכמים את הפרשה: "משטרת ישראל פועלת בנחישות נגד עברייני רכוש המהווים סכנה לביטחון הציבור ותמשיך להביא לדין כל מי שיפגע בשגרת החיים ובתחושת הביטחון של האזרחים".