הסלמה באלימות נגד אנשי החוק בישראל: שבועיים אחרי השלכת הנעל על נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש, הוצתה מכוניתו של שופט מחוזי בחיפה. במשטרה בודקים את נסיבות האירוע ומחפשים אחר חשודים בהצתה.

אלמונים שהגיעו לפנות בוקר לאזור בו מתגורר השופט משה גלעד בעכו, זיהו את מכוניתו, שפכו עליה חומר דליק, הציתו אותה ונמלטו מהמקום. כוחות משטרה רבים וחבלנים סורקים את האזור לאיתור רמזים שיעזרו לאתר את המציתים. במשטרה בודקים את האפשרות כי קיים קשר בין ההצתה לבין פסקי דין פליליים שגזר השופט גלעד.

קשרים עם משפחות פשע?

רכבו של השופט משה גלעד (צילום: אושרי כהן)
מי הצית את מכונית השופט? זירת האירוע, הבוקר | צילום: אושרי כהן

לא מדובר בפעם הראשונה בה מנסים לפגוע בשופט גלעד. עוד כשהיה עורך דין, ונחשב לאחד הסניגורים הבכירים, התמודד עם ניסיונות תקיפה שונים. השופט גלעד ייצג גורמים ממשפחות פשע כשהיה עורך דין עוד לפני שנבחר לשופט, אך עד עכשיו לא היה זקוק באמת לאבטחה צמודה.

בין היתר ייצג גלעד כעורך דין פלילי את העבריין מיכאל מור מנהריה, ששוחרר לפני כמה שבועות לאחר ריצוי 10 חודשי מאסר, ועבר להתגורר ביקנעם; וכן גורמים ממשפחת איסקוב מהקריות.

"פגיעה בשופט היא פגיעה בדמוקרטיה"

בעקבות האירוע החמור קיים מפקד המחוז הצפוני ניצב שמעון קורן הערכת מצב וקיבל סקירה על חקירת המקרה. "פגיעה בשופט ובכל גורם אחר במערכת אכיפת החוק היא פגיעה בסמל שלטון ופגיעה בדמוקרטיה", אמר בחריפות ניצב קורן, והוסיף כי במחוז הצפוני התקבלו איומים על חייהם של 35 שוטרים ו-25 עובדי ציבור נוספים.

"המשטרה תפעל בכל המישורים ותקצה אמצעים ומשאבים להגיע אל המבצעים", הבטיח ניצב קורן וציין כי האבטחה על השופט גלעד תתוגבר בתיאום עם משמר בתי המשפט.

2004: רצח השופט עדי אזר

בחודש יולי 2004 נרצח בפתח ביתו ברמת השרון השופט עדי אזר ז"ל. היה זה הרצח הראשון והיחיד עד כה של שופט בישראל. בתום יום עבודתו כרשם בבית המשפט המחוזי בתל אביב הגיח אליו הרוצח וירה בו שלוש יריות מטווח קצר. מעשה הרצח עורר זעזוע עמוק במערכת הציבורית בישראל. מיד לאחר האירוע, מיהרו רבים לגנות את האירוע. נשיא בית המשפט העליון דאז אהרון ברק אמר: "כי אם אכן נרצח שופט בישראל רק מפני שהוא שופט, הרי שאנו על פי תהום".

בתום חקירה מאומצת התברר כי את הרצח הזמין יצחק זוזיאשווילי, אסיר עולם ששלח את רפי נחמני, אסיר נמלט, זאת כדי להביא לקיצור תקופת מאסרו של זוזיאשווילי, שהציע למשטרה עסקה בה יופחתו עשר שנים מתקופת מאסרו בתמורה שיעזור בפענוח מקרה הרצח. לשופט אזר ז"ל לא היה כל קשר לרוצחים, והם בחרו לרצוח אותו בשל דרכי המילוט הרבות מביתו.

בחודש פברואר 2006 הרשיע בית המשפט המחוזי בירושלים את זוזיאשווילי ונחמני ברצח, ושלח אותם למאסר עולם ועוד חמש שנים נוספות.

הווידאופדיה: רצח השופט עדי אזר