אהוד ברק, ארכיון (צילום: AP)
העיד במשטרה, ברק | צילום: AP

שר הביטחון לשעבר אהוד ברק העיד בשבוע שעבר במשך כעשר שעות במשטרה במסגרת החקירה המחודשת של פרשת הרפז. השר לשעבר שירטט בפני החוקרים תמונת מצב עגומה ביותר באשר למערכת היחסים עם הרמטכ"ל דאז, רא"ל (במיל') גבי אשכנזי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ברק העיד, לא כחשוד, בפני חוקרי המשטרה וסיפר להם על פגישה יוצאת דופן בינו לבין אשכנזי. הוא תיאר שיחה שבה הודיע לרמטכ"ל לשעבר על כוונתו למנות לו מחליף - חצי שנה לפני סוף הכהונה שלו. לדבריו, אשכנזי איים עליו ואמר לו בתגובה: "אתה יוצא למלחמה". ברק ציין כי אחרי הדברים האלה, הרמטכ"ל לשעבר עזב את החדר בזעם.

יועץ התקשורת של גבי אשכנזי סירב להגיב לדברים.

גם אשכנזי לא מביא את המהפך (צילום: AP, חדשות)
צפוי להיחקר, אשכנזי | צילום: AP, חדשות

במסגרת החקירה סביב מערכת היחסים העכורה בין לשכת הרמטכ"ל ללשכת שר הביטחון, עצרה המשטרה את דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו, ואת ראש לשכתו לשעבר של הרמטכ"ל אל"מ ארז וינר בחשד לשיבוש הליכי משפט, השמדת ראיות, מרמה והפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע. לבניהו מיוחס גם חשד לביצוע עבירה של גניבה ידי מורשה, לאחר שבחיפוש בביתו נמצא מחשב צה"לי עם חומרים מסווגים.

במהלך הבקשה להאריך את מעצרם, אמר נציג המשטרה כי "אין צל צלו של ספק שהתגבשו ראיות מהותיות ומשמעותיות לביצוע העבירות. אנחנו יכולים לומר ברמת ודאות מוחלטת שהחשודים פעלו לשיבוש החקירה ולהשמדת ראיות בצורה אקטיבית ויזומה. החומרים שנתפסו בביתם של החשודים ונמצאים כאן בארגזים נוגעים לשלומו של הציבור".

יועמדו לדין? וינר ובניהו (צילום: Moshe Shai/Yossi Zamir/Flash 90)
וינר ובניהו, ארכיון | צילום: Moshe Shai/Yossi Zamir/Flash 90

החוקרים בפרשה מתבססים בעיקר על 60 אלף שיחות מוקלטות שהעבירה המשטרה הצבאית החוקרת לידיה של משטרת ישראל. רק מקצת מהחומרים הוצגו עד כה לנחקרים. במשטרה מעריכים שהחקירה תהיה ממושכת ותיקח עוד שבועות ארוכים, וכי חקירתו של הרמטכ"ל לשעבר תתקיים רק בשלב מאוחר יותר.

הפרשה התפוצצה לראשונה לפני כשלוש שנים בחדשות 2, עם פרסום המסמך שהופץ לכאורה על מנת לפגוע בהמשך כהונתו של אשכנזי כרמטכ"ל. בהמשך התברר כי מי שעמד מאחוריו היה לא אחר מבועז הרפז, מי שהיה מקורבו של אשכנזי, תוך שהוא מנסה ליצור מצג שווא כי ברק הוא שאחראי לניסיון לפגוע בשמו. חקירת הפרשה התחדשה בקיץ האחרון בעקבות דרישה של היועץ המשפטי לממשלה.