בת זוגו של הצעיר שהותקף באלימות קשה ברמלה מדברת לראשונה מאז המקרה. בשיחה עם חדשות 2 היא מגוללת שאת שעבר עליה בלילה ההוא: "הם אמרו לי כל מיני מילים, ואז חבר שלי אמר להם 'למה אתם מדברים ככה? זה לא יפה' - ואז הם התחילו לריב איתו".

הצעירה שהותקפה סיפרה שגם היא קיבלה מכה, אך התוקפים התרכזו בבן זוגה. עכשיו היא מאשימה את העוברים והשבים, שאף אחד מהם לא בא לעזור: "צעקתי להם לעזרה ואף אחד לא עזר לי. פשוט אף אחד לא עזר לי. לאף אחד לא היה אכפת מזה שאני צועקת, מזה שאני בוכה, אף אחד לא היה אכפת שחבר שלי צועק לעזרה, כלום, אנשים יושבים וממשיכים עם היום כושר שלהם וזהו".

היא ממשיכה ומספרת: "אמרתי להם תתביישו שאתם רואים אנשים שצועקים לעזרה ולא אכפת לכם בכלל. לא אכפת לכם אם הייתם רואים שעושים לי משהו כאישה - לא הייתם עוזרים לי". לדבריה, היו כאלה שהתאמנו על במכשירי כושר שנמצאים בסביבה והיו חלק שעמדו כזה מסביב ופשוט צפו במקרה.

מצלמות האבטחה תיעדו הכל

המקרה הקשה אירע בשבוע שעבר, כשצעיר מרמלה בשנות ה-20 לחייו הותקף על ידי חבורת צעירים תושבי שכונת ג'ואריש בגן ציבורי עיר וספג מכות קשות בכל חלקי גופו. הודות לקיומן של מצלמות אבטחה בגן, הגיעו למקום כוחות משטרה בתוך זמן קצר והצליחו לעצור מספר חשודים במעשה.

קרוב לשעה 20:00 בערב, חבורת צעירים, שככל הנראה היו בגילופין, החלו להקניט זוג צעירים שישב בגן ציבורי ברחוב קרן היסוד בעיר. החבורה, שמנתה כ-12 צעירים, העירה הערות גנאי לצעירה והקניטו את בן זוגה. זה, ביקש מהחבורה מספר פעמים להפסיק את היערותיהם.

מרדף רגלי הביא למעצר

בשלב מסויים, החלה החבורה לתקוף במכות נמרצות את הצעיר, לא מותירה לו כל סיכוי להתגונן. העוברים והשבים בגן באותה העת כלל לא ניסו להפסיק את ההתנפלות הקשה על הצעיר, שבשלב מסויים אף נשכב על הקרקע - ממשיך לספוג את המכות בכל חלקי גופו.

לאחר מספר דקות הפסיקה החבורה להכות את הצעיר, אך הודות למצלמות האבטחה שהוצבו בגן, נשלחו תוך זמן קצר כוחות משטרה לאזור. לאחר מרדף רגלי שנערך בעקבות החשודים בתקיפה, הצליחו השוטרים לעצור שמונה מהם. בשבוע שעבר הוגשו כתבי אישום נגד שניים מהם, ומחר צפויים להיות מוגשים יתר כתבי האישום.

המשטרה מנסה להוציא את הציבור מהאדישות

בצירוף מקרים מצמרר, השיקה אתמול המשטרה את קמפיין "הרימו טלפון, לא את הידיים", שמטרתו לדרבן אזרחים להתקשר ולדווח למשטרה אם הם נתקלים באירועים פליליים מכל סוג שהוא.
 
"התלבטנו ארוכות מתי להעלות את הסרטון לאינטרנט", אמר נצ"מ אילן מור, קצין אג"מ במחוז תל אביב והוסיף: "הוא מוכן כבר מספר שבועות, אך העלינו אותו אתמול. היום, לצערינו, קיבלנו המחשה לכמה שזה חשוב".

בשנת 2008 התקשרו למוקד 100 יותר משלושה מיליון אזרחים, אך במשטרה עדיין מרגישים כי יש צורך בשיפור מודעות האזרח לדיווח הטלפוני. פעמים רבות אזרח הנתקל בקטטה, לדוגמה, מעדיף להתקשר למד"א שדואגים לטפל בפצוע, אך לא למשטרה.

נצ"מ מור מבקש להדגיש כי הדיווח הטלפוני יכול להתבצע גם באופן אנונימי ואין חובת מסירת פרטים:
"באירועים פליליים המתרחשים בחוץ כמעט תמיד יש עוברי אורח שמודעים למה שמתרחש סביבם - אנחנו רוצים את הטלפון של האדם הנמצא בזירה".