השופט חוזר לעבודה (צילום: חדשות 2)
השופט החשוד | צילום: חדשות 2

הבוקר הודיעה דוברות בתי המשפט כי השופט שעל פי החשד נהג להכות את ילדיו, ואף הוגשה נגדו תלונה בעניין, הודיע שהוא יוצא לחופשה מרצון החל מהיום בנימוק שזהו "הדבר הראוי לעשותו בנסיבות העניין". למרות שהתלונה נגדו הוגשה כבר לפני כשלוש שנים, וחקירה בעניין מחייבת אישור של היועץ המשפטי לממשלה, עד כה, היועץ טרם הכריע בסוגייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אתמול החליטו במשרד המשפטים לפרסם את השתלשלות העניינים, לאחר הביקורת שהופנתה כלפי היועץ המשפטי לממשלה בטיפול בפרשה. על פי הפירוט, בחודש אוקטובר 2009 הועבר דיווח מבית הספר של אחד הילדים לפקידת הסעד, שלפיו אותו ילד סיפר למורתו על מעשי אלימות מצד אביו. פקידת הסעד סברה כי בנסיבות המקרה אין מקום לפנות למשטרה אלא יש לנקוט בהליך טיפולי שבוצע בהסכמת האב ובשיתוף פעולה עמו. ביוני 2010, בעקבות דיווח על אלימות נוספת מצד האב נגד ילדיו, דיווחה פקידת הסעד על העניין למשטרה.

בעקבות הדברים זימנה המורה את השופט לפגישה במשרדה. האב הודה במעשים שיוחסו לו והסביר כי הוא "עובר תקופה קשה". הוא החל לפקוד גם סדנה הורית של משרד החינוך לטיפול בבעיות אלימות של הורים מכים. אבל המורה ומשרד הרווחה לא הסתפקו בזה ועדכנו את המשטרה. חוקרי ילדים נשלחו לשוחח עם ילדיו, ששבו וגוללו את אותם הסיפורים. מאז, במשך שלוש שנים מבקשת המשטרה להשלים את תיק החקירה ולחקור את השופט באזהרה.

הורה לחדש את החקירה. ויינשטיין (צילום: חדשות 2)
היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין | צילום: חדשות 2

תגובת היועמ"ש: "השיקול המרכזי הוא טובת הילדים" 

מלשכת היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, נמסר בתגובה על הטענות כי "גורמי המקצוע שעסקו בנושא ביקשו מהמשטרה השלמות שונות, ולאחר גיבוש עמדתם וכתיבת חוות דעת מטעם הפרקליטות בנושא – הועבר העניין לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה".

נוסף על כך, נטען כי "לאחר ששקל את מכלול נסיבות העניין על פי החומרים שהובאו בפניו ולאחר שהביא בחשבון - בראש ובראשונה - את השיקול של טובת הילדים ומערכת היחסים שבין הילדים להוריהם, – סבר היועץ המשפטי לממשלה כי אין לאשר את חקירתו של השופט הנידון באזהרה, קודם שייערכו בירורים נוספים מצד המשטרה וגורמי הרווחה לגבי המצב העדכני של מרקם היחסים בין הילדים לאב, זאת - כדי לוודא שהנזק שעלול להיגרם למרקם יחסים זה כתוצאה מחקירה פלילית, לא יעלה על התועלת שבה".

בלשכתו של וינשטיין הדגישו כי "במדינת ישראל קיים שוויון בפני החוק ואיש איננו חסין מפני חקירה פלילית והעמדה לדין. אומנם במקרים מסוימים מחייב החוק את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה לקיומה של חקירה פלילית נגד אדם, כגון במקרה שבו מעורב שופט, אולם הרף הראייתי הנדרש לנקיטת הליכים פליליים נגד אדם שכזה איננו שונה מזה הננקט בעניינו של כל אדם אחר".

"קוראת ליועץ המשפטי לפרוש מתפקידו"

במועצה לשלום הילד התקשו אמש להסתיר את שאט הנפש מ"פרשת השופט המכה", שהותירה לא מעט סימני שאלה. שלוש שנים חלפו מאז זיהתה מורה ממרכז הארץ סימני מצוקה אצל ילדיו של שופט מוכר ממרכז הארץ. כל אדם אחר כנראה היה נעצר או לפחות נחקר במשטרה - אבל חקירה נגד השופט לא נפתחה עד עצם היום הזה. הפתרונים - אצל היועץ המשפטי לממשלה.

"שערורייה, שערורייה ושוב שערורייה" - כך הגדירו במועצה את הפרשה שנחשפה לראשונה על ידי כתבת קול ישראל, עדי מאירי. "יש פה רבדים על רבדים כשאר אנו נתקלים במקרה הזה. כי אם היה מדובר באזרח מן השורה, אולי מאיזושהי עיירה נידחת סביר להניח שמיד החוקרים היו נכנסים לתמונה ומוציאים אפילו צו הרחקה", אמרה הבוקר לחדשות 2 ח"כ אורלי לוי אבוקסיס, יושבת ראש הוועדה לזכויות הילד.

יושבת ראש מרצ ח"כ זהבה גלאון, קראה הבוקר ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין לפרוש מתפקידו בשל אי-טיפולו בפרשה, לדבריה. "דווקא כמי ששוללת כל התערבות פוליטית במערכת המשפטית, ומתנגדת לכל יוזמה להדחה של היועץ, אני קוראת ליועץ המשפטי להסיק בעצמו את המסקנות המתבקשות משרשרת כישלונותיו - ולפרוש", ציינה ח"כ גלאון.