"היום אני לא אתן לילד שלי להיות שוטר", כך קובע בנחרצות מיקי הראל בדקות החופש האחרונות שלו. "לא במערכת שכזו. במערכת שלא יודעת לתת גיבוי לשוטרים שלה".

הראל התגייס למשטרה עם שחרורו מהצבא, כשהיה בן 21. במחלקת הבילוש של ימ"ר תל אביב הוא נחשב לשוטר מבריק. אחר כך הגיעה הצעה מיחידת הסיור של משטרת ראשון לציון לשמש ראש צוות שוטרים. אבל בקיץ 2002 הכול השתנה.

הראל יצא אז לסיור משטרתי שגרתי באזור התעשייה של העיר. בשתיים וחצי בלילה הוא סימן לרכב שעבר, לטענתו, עבירת תנועה, לעצור. אחד העבריינים התבקש להציג תעודה מזהה ורשיונות של הרכב, והוא בתגובה פשוט דחף בידו בדחיפה חזקה את אחד המתנדבים שהיו מחוץ לרכב. זה שדרש למעשה את המסמכים.

האירוע התגלגל כך שבסופו השוטר הראל הכה את הנוסעים באגרופים. כתוצאה מהאלימות הקשה נגרמו לאזרחים שבר בארובת העין, שבר באף וחבלות בפנים.

הורשע, פוטר ופתח אתר אינטרנט

לאחר האירוע הוגשה נגד הראל תלונה במחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים, ובעקבותיה הוגש גם כתב אישום. ארבע שנים לאחר האירוע הורשע מיקי הראל בבית משפט השלום בראשון לציון בסעיף תקיפה בנסיבות מחמירות שגורמת חבלה ממשית. על מיקי נגזרו בפרשה שישה חודשי עבודות שירות, ובעקבות ההרשעה הוא פוטר מהמשטרה.

חצי שנה אחרי שסיים לרצות את העונש, החליט הראל שהוא פותח דף חדש. ברשת האינטרנט הוא הקים את האתר "שוטרים חשופים בניידת".

"הקמתי את האתר הזה מפרשת נהריה המדוברת של השוטרים, שלמעשה נחשפו בכך שהגנו על המשפחה שלהם אחרי שהם חטפו רימוני רסס לכיוון הבתים שלהם", הוא מסביר. "הם גם חיפשו את הגיבוי והם לא קיבלו את ההגנה הזאת. וכשאני ראיתי את זה פשוט הזדהיתי".

5,000 גולשים ביום

אלא שכמעט מבלי להתכוון הפך אתר האינטרנט הזה, שעוסק בהתנהלות של משטרת ישראל, לפופולרי ביותר בקרב השוטרים וזכה לכניסות של כ-5,000 גולשים ביום. לאחרונה, מלבד הודעות באתר שכותבים שוטרים על בעיות רווחה ומצוקה כלכלית, הולך וגובר מספר ההודעות שבהן שוטרים מדווחים על ליקויים שגילו באופן התנהלותם של הקצינים הבכירים ועל שיטות חקירה פסולות לכאורה של מח"ש.

בעקבות הביקורת שהטיחו השוטרים במסגרת האתר נגד הפיקוד הבכיר של המשטרה החלו גם להגיע התגובות. "ואז, הפלא ופלא, לפני חצי שנה אני מקבל הודעה על ערעור בבית המשפט המחוזי בתל אביב", מספר מיקי.

המשטרה: טענה דמיונית

הערעור, מתברר, הוגש על ידי מח"ש בגלל אותה קטטה שבה השתתף מיקי הראל לפני כשש שנים, ועליה כבר הורשע וריצה את עונשו. הערעור על עונשו של מיקי הראל אמנם הוגש לפני שפתח את אתר האינטרנט, אבל הראל וחבריו מתקשים להסביר את נחישותה של המחלקה לחקירות שוטרים להמשיך את המשפט נגדו ולדרוש עונש מאסר בפועל. "מדובר בדברים בעלמא", הם אומרים. אין את זה בשום מקום בעולם, רק עם מיקי הראל שסיים את העונש שלו אחרי כמה שנים פתאום מתקיים לו ערעור."

עכשיו נכנס השוטר לשעבר לכלא לשישה חודשי מאסר בפועל. הוא מבטיח שבכל מקרה האתר ימשיך לפעול.

תגובת משטרת-ישראל: "הטענה שלפיה במשטרת ישראל מתנהלת "משטרת מחשבות", המחליטה עבור השוטרים באילו אתרי אינטרנט מותר להם לבקר בזמנם הפנוי, היא דמיונית. פיקוד המשטרה דן בעבר בעניינו של האתר, רק לאחר שהתברר שהפלטפורמה האינטרנטית האנונימית, הפכה אותו לזירת הכפשות, רכילות והוצאת דיבה נגד שוטרים".