האם איכות המענה לאזרח במוקד 100 של המשטרה תזכה לשדרוג? הערב פרסמנו במהדורה המרכזית הקלטות בלעדיות שהגיעו לידי חדשות 2, בהן נשמע ויטלי מיכלוב מפתח תקווה, שרצח בתחילת ספטמבר את חברתו אולגה סורינוב, בדירתו.

מיכלוב התקשר מיד אחרי הרצח למשטרה, סיפר על מעשיו, השאיר מפתח לדלת בתיבת הדואר ועזב את המקום. למחרת שב לביתו ונדהם לגלות שלמרות הכל, לא טרח איש מבין אנשי החוק להגיע לזירה. 

מיכלוב הניח על גופתה של סורינוב זר פרחים ומכתב שבו כתב: "אני אוהב אותך חזק מאוד!". הוא התקשר למוקד 100 בפעם השנייה, אבל במשטרה - משום מה - התקבל הדיווח בבלבול רב. למקום אכן יצאה ניידת סיור, אך במקביל התקבלה תלונה אחרת על אירוע אלימות במשפחה שהתרחש באותו הרחוב.

השוני בין שני המקרים אומנם בולט מאוד, אבל קצין הסיור חשב בכל זאת שמדובר באותו האירוע. בהקלטת רשת הקשר נשמע סורינוב בעודו משוחח - בפעם השלישית - עם מוקד המשטרה. הפעם הייתה מצדו השני של הקו נציגה דוברת רוסית.

כמו בשתי השיחות הקודמות, הוא נאלץ גם הפעם להתחנן באוזני השוטרת שתורה סוף כל סוף לצוותים להגיע לזירת הרצח ולפנות ממנה את גופת חברתו. "אני התקשרתי כמה פעמים, לפני שבוע בערך", אמר מיכלוב בפתח השיחה עם המוקדנית - ופירט: "הרגתי את החברה שלי והיא שוכבת שם בדירה".

המשטרה: "נשפר משמעותית את איכות השירות"

לאחר פרסום הכתבה פרסמה המשטרה תגובה בדף הפייסבוק שלה: "עם כניסתו לתפקיד, סימן מפכ"ל המשטרה רב ניצב יוחנן דנינו את מוקדי 100 כאחד מהיעדים המרכזיים בתחום השירות לאזרח. לשם כך, הוקם צוות בראשות הסמפכ"ל, שצפוי לסיים את עבודתו במהלך השבועות הקרובים, ולהגיש את המלצותיו למפכ"ל".

עוד נכתב בתגובה, כי במסגרת התכנית, "ישודרג כוח האדם במוקדי 100, יושם דגש על מקצועיות המענה, מהירות ואיכות השירות. כמו כן, שיפורים יבוצעו גם בתחום הטכנולוגי, כל זאת, במטרה לשפר משמעותית את איכות השירות לאזרחי מדינת ישראל". במשטרה מציינים את כמות הפניות העצומה שמקבל המוקד - יותר מ-10 מיליון פניות בשנה. 

המוקדנית: "התקשרת כבר למשטרה או שזו פנייה ראשונה?" 

וכך נשמעה ההקלטה עם המשטרה: "מתי רצחת אותה?", שאלה המוקדנית את מיכלוב - והוא השיב: "נדמה לי שביום שלישי שעבר. היא שוכבת בדירה בפתח תקווה, רחוב רמב"ם 47, דירה 8".

השוטרת השיבה לו בפליאה: "התקשרת כבר למשטרה או שזאת הפעם הראשונה?", ומיכלוב מיהר להדגיש: "אני התקשרתי כבר פעמיים אבל אף אחד לא מגיע. התקשרתי אתמול. אף אחד לא מגיע".

"חכה רגע. זו החברה שלך?", שאלה המוקדנית - ומיכלוב השיב: "כן, גרנו ביחד שלושה חודשים וחצי. המפתח נמצא למטה. יש שם תיבת דואר, איפה ששמים את המכתבים".

בהמשך השיחה שאלה השוטרת האם מיכלוב נמצא כעת בזירה, והוא תועד משיב לה: "לא, אני לא שם. אני גם רוצה למות". המוקדנית ההמומה המשיכה ושאלה: "רק רגע, מתי רצחת אותה?"  ומיכלוב ענה לה: "בערך לפני שישה ימים. "תקחי אותה, בבקשה, מהדירה", הוא הפציר בה.

אחרי שהחוקרים הואילו להגיע לזירה כדי לפנות את הגופה החל המצוד אחר ויטלי שהסתיים כשנעצר, ימים ספורים מאוחר יותר. הוא, כמובן, הודה מיד בכך שהביא למותה.

שיחות מביכות דוגמת זו חושפות פעם אחר פעם את כוח האדם הלא מיומן שמפעילה המשטרה במוקד 100, המהווה צומת מרכזי ורגיש ביותר בקשר בינה לבין האזרחים.

בעקבות ההתנהלות הבעייתית מונה קצין בודק, ואחר כך הודח מתפקידו קצין הסיור והמוקדניות הועברו מתפקידיהן. במחוז המרכז הדגישו כי אכן מדובר בהתנהלות לקויה אך חריגה, אך לנו נדמה שמדובר בבעיה עמוקה הרבה יותר: צעירות חסרות הכשרה מתאימה הן שאחראיות עם מיון הפניות ועל ניתוב שוטרי הסיור לזירות האירועים השונות.  

הרצח: בגלל ריב על סיגריות

מיכלוב, בן 41, שימש תקליטן. לפי כתב האישום שהוגש נגדו, עסק הוויכוח - שבשיאו רצח את סורינוב - בהרגלי העישון של האחרונה.

מערכת היחסים בין השניים החלה באפריל האחרון, וחודש בלבד אחר כך עברה הנרצחת להתגורר בדירתו של מיכלוב. לפי כתב האישום, היחסים בין סורינוב לבין הנאשם היו סוערים ומלווים בריבים תכופים - בין היתר על הרגלי העישון שלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק