הכתובות שנתגלו בצפון, הבוקר (צילום: פוראת נאסר, חדשות 2)
הכתובות שנתגלו בצפון, הבוקר | צילום: פוראת נאסר, חדשות 2

אחרי מליאת הכנסת - החוק להתיישבות הבדואים מחולל סערה גם בצפון הארץ: בשעות הבוקר גילו עוברי אורח שחלפו על פני תחנות אוטובוס, תחנות לאיסוף חיילים וארונות חשמל במקומות שונים בצפון כתובות גרפיטי בערבית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הכתובות - בגנות הממשלה והמדינה ובעד האוכלוסייה הבדואית והערבית בארץ, רוססו על תחנות בצומת אחיהוד, צומת יסעור ובצומת כפר יאסיף, ועל תחנות נוספות על כביש עכו-כרמיאל. בין היתר נכתב: "הנגב הוא לערבים בלבד - להוציא את היהודים ואת הציונים החוצה", "הנגב - לבדואים", ו"הנגב ותושביו הערבים הוכיחו במשך השנים את היכולת שלו לשרוד מול הקיפוח של כל הממשלות".

"יהודים - החוצה". אחת הכתובות, הבוקר (צילום: פוראת נאסר, חדשות 2)
"יהודים - החוצה". אחת הכתובות, הבוקר | צילום: פוראת נאסר, חדשות 2

כתובת אחרת רוססה על תחנת אוטובוס נוספת - הפעם בהשראת כיתובים שמאפיינים את התנועה האיסלמית. במקום "אל-אקצה בסכנה", נכתב "הנגב בסכנה, הוא שייך לבדואים ולא נוותר עליו!". הכיתובים, שרוססו על לפחות 20 תחנות אוטובוס באזור, טרם נמחקו.

שביתה כללית במגזר במחאה על חוק הבדואים

ריסוס הכתובות כנגד חוק הבדואים בצפון נראה כשלב הראשון להתקוממות בשטח של האוכלוסייה הערבית. במגזר מתכוונים לפתוח בשבוע הבא בשביתה כללית במחאה על אישור החוק החדש שמטרתו להסדיר את מעמדם של היישובים הבדואים הלא-מוכרים בנגב ואת המחלוקות בין המדינה והבדואים לגבי בעלות על הקרקע.

ממחוז חוף של המשטרה נמסר בתגובה: "מהרגע שנודע לנו, ניידות נשלחו למקומות בהם רוססו הכתובות. שוטרי המחוז צילמו את הכיתובים והחקירה מתמקדת בכיוון המודיעיני. המשטרה לא נתקלה בעבר בכתובות שהכילו תוכן זהה".

"לא מקובל עלינו", ח"כ ברכה (צילום: חדשות 2)
ח"כ ברכה קורע את הצעת החוק. בשבוע שעבר | צילום: חדשות 2

חברי הכנסת הערבים, שהשתוללו מזעם במליאת הכנסת בשבוע שעבר טוענים כי בתקופה האחרונה ישנה מתקפה חסרת תקדים על המגזר הערבי, שחוק הבדואים מהווה את שיאה. ח"כ מוחמד ברכה טען בדיון בכנסת כי הצעת החוק, שבמסגרתה יפונו תושבים בדואים ממושביהם הזמניים היא "טרנספר". בתגובה קראה לעברו השרה לימור לבנת "חוצפן", כמה פעמים, והוא בתגובה צעק: "תסתמי את הפה". בין השניים התפתח עימות מילולי שנמשך כדקה, שבסיומו קרע ברכה את הצעת החוק מעל דוכן הנואמים.

לאחר הסערה, מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק הממשלתית, המכונה חוק פראוור, שנועדה להסדיר את ההתיישבות הבדואית בנגב. 43 ח"כים תמכו בהצעת החוק - זאת לעומת 40 שהתנגדו.