N12
פרסומת

חובש מד"א שטיפל בצעיר הערבי שהותקף בירושלים: "אם לא הייתי מגיע, הוא היה מת"

נריה מלאכיאלי, חובש מד"א מירושלים, היה הראשון שחש לעזרתו של ג'מאל ג'ולאני שהותקף בידי עשרות בני נוער ב"כיכר החתולות". "הוא היה ללא דופק וללא נשימה כשהגעתי - הצלחתי לייצב את מצבו עד שהגיע האמבולנס"

משה נוסבאום
פורסם:
הקישור הועתק

בעוד חקירת המשטרה בנוגע לתקיפת הצעיר הערבי בירושלים נמשכת, מעיד חובש מד"א שהיה בזירה בריאיון לתכנית "שש עם עודד בן-עמי": "אם לא הייתי מגיע לשם, הוא לא היה יוצא מזה".

החובש נריה מלכיאלי עבר בכיכר ציון במקרה, ומיד חש לעזרתו של ג'מאל ג'ולאני. "הוא היה ללא דופק וללא נשימה, התחלתי בפעולות החייאה ראשוניות עד שאמבולנס הגיע למקום. לא ראיתי שהוא מדמם או חבול בצורה בולטת לעין, אבל מיהרתי לטפל בו. סיפרו לי שהוא התעלף וקיבל מכה בראשו, אבל לא התעסקתי בזה, אלא רק בניסיון להציל את חייו".

החשוד הראשון שנעצר: מכחיש
החשוד הראשון שנעצר: מכחיש | צילום: חדשות 2

"בעטתי בו כי הוא קילל את אמא שלי"

במשטרת ירושלים ממשיכים לחקור את שבעת העצורים שהיו מעורבים על פי החשד בתקיפתו של ג'מאל ג'ולאני. אחד מהם, צעיר כבן 14.5, לא הביע צער על מעשיו ולא הכחיש כי היה מעורב במעשה.

"הוא קילל את אמא שלי, אז בעטתי בו", אמר החשוד עם כניסתו לדיון בהארכת מעצרו, "אם אני אתפוס הוא יחטוף. הוא קיבל את הבעיטה שלו וזהו".