מפכ"ל המשטרה, רב ניצב דודי כהן, כינס היום מסיבת עיתונאים בה נחשפו לראשונה נתוני הפשיעה בשנת 2009 - שנה שבה נרשמה עלייה של 8% במספר מקרי הרצח, שהסתכמו ב-135 מקרים. בשאר הנתונים אותם הציגה המשטרה בגאווה הייתה ירידה משמעותית.

מספר התיקים על התפרצות לדירה ירדו בכ-30% לעומת מספר התיקים שנפתחו בשנת 2006. אחוז ירידה דומה נרשם בגזרת גניבת כלי הרכב. ההפתעה נרשמה כאשר הציגה המשטרה את נתוני התיקים שנפתחו בגין אלימות. השנה נפתחו 586 תיקים, המהווים ירידה משמעותית לעומת מספר התיקים שנפתחו בשנים האחרונות.

"אסטרטגיה התקפית" נגד משפחות הפשע

רנ"צ דודי כהן, מפכ"ל המשטרה (צילום: משטרת ישראל)
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ דודי כהן | צילום: משטרת ישראל

המפכ"ל התייחס למספר נושאים מרכזיים שהעסיקו השנה את המשטרה. "לא ניתן להצביע על מימדי השחיתות בישראל, אבל ישנו מדד וודאי אחד והוא אמון הציבור במוסדות השלטון, לצערי ישנו פיחות שלילי במדד זה. בשלוש השנים האחרונות נפתחו כ-160 תיקים נגד נבחרי ציבור ועובדי ציבור בכירים", ציין המפכ"ל, שהוסיף כי המשטרה תמשיך לטפל בתקיפות בתופעת השחיתות בכל רמות השלטון במדינה.

בנוגע לארגוני הפשיעה ומשפחות הפשע הפועלות בישראל, אמר המפכ"ל כי המשטרה נוקטת באסטרטגיה התקפית, במטרה להשיג הכרעה נגד המשפחות. "הענקתי לשוטרים סל מיגון רחב ואפקטיבי לשוטרים העוסקים במלאכה", הדגיש רנ"צ כהן.

האם המשטרה הצליחה במשימתה העיקרית להגביר את תחושת הביטחון של אזרחי ישראל השנה? כלל לא בטוח. אך המפכ"ל מאוד מרוצה מהישגיה של המשטרה. "שנת 2009 היא שנה רצופה בהישגים נאים", אומר המפכ"ל, "יחד אם זאת אני מצפה מעצמי, כמי שעומד בראש הארגון, מהמפקדים ומהשוטרים ששנת 2010, שצפויה להיות שנה של פריצת דרך וקפיצת מדרגה, תהיה שנה טובה יותר, עם יותר הישגים וצמצום פערים מול ציפיות הציבור".

לקראת תום דבריו התייחס המפכ"ל לראשונה גם לתלונות של מנהלת משק הבית של בנימין נתניהו סביב איומים על חייה. "התלונות בנוגע לאיומים על חייה של ליליאן פרץ נחקרות בצורה מקצועית, ראויה ומהירה", כך לדברי רב-ניצב כהן.