N12
פרסומת

השופטת למשטרה: כיווני החקירה מוצו

לא קל היה לנציג המשטרה בדיון להארכת מעצרם של החשודים ברצח פרופ' דיויד ניב - גם הסניגור וגם השופטת התנפלו עליו. "זה סיפורי פוגי ממש", אמר הפרקליט. "המשטרה חוסכת במסירת פרטים", הוסיפה השופטת. אולם מעצר החשודים הוארך, אולי בפעם האחרונה

גלעד שלמור
פורסם:
הקישור הועתק

חוסר שביעות רצון מצד המשטרה נרשם הבוקר באולם המעצרים בבית משפט השלום בתל אביב, למרות שמטרתם הושגה ומעצרם של ארבעת החשודים ברצח הפרופסור דיויד ניב הוארך בשלושה ימים.

הדיון להארכת מעצרם של הארבעה החל אתמול בשעות הצהריים והתאפיין בטונים גבוהים בין נציג המשטרה לעו"ד משה שרמן, פרקליטו של החשוד מני בן-דוד. במהלך הדיון השווה עו"ד שרמן את המשטרה לחתול הרודף אחרי זנבו. "מהארכת המעצר הראשונה התיק הזה עומד במקום", אמר. "סיפורי פוגי ממש". נציג המשטרה, מצידו, התלונן כי טרם הדיון איים עליו עו"ד שרמן ש"יקרע אותו על הדוכן".

בשל הוויכוחים הארוכים התארך הדיון, ולבסוף החליטה השופטת רחל גרינברג לדחות להבוקר את המשכו. ואכן הבוקר התחדש הדיון, כאשר ידה של המשטרה נשארה על התחתונה.

"על אף שמדובר בהארכת מעצר שלישית לגבי מרב החשודים, נציג המשטרה, בתשובותיו לשאלות פרקליטי החשודים, חסך במסירת פרטים על החקירה והפנה לדוחות הסודיים שהוגשו בדיונים הקודמים", אמרה בדיון השופטת גרינברג.

עוד הוסיפה השופטת כי המשטרה מתכננת לנסות לבדוק עוד 25 כיווני חקירה נוספים אך לתחושתה, רובם ככולם נוסו או מוצו.

השורה התחתונה היא שלמרות שהמשטרה השיגה הבוקר את מטרתה והצליחה להביא להארכת מעצרם של סמי ועימאד מוגרבי, סלים אלבז, ומני בן-דוד, זמנה קצוב, וספק גדול אם בימי החג יצליחו להביא לפריצת דרך בגילוי האשמים ברצח הטראגי של הפרופסור. על פרטי החקירה, אגב, עדיין מוטל צו איסור פרסום.