כל תיקי נתניהו: חקירות ראש הממשלה בשלושה תיקים שונים הגיעו לסיומן אחרי שנתיים וחצי, והשלבים המכריעים מתקרבים. בחודשים הבאים צפוי להחליט היועץ המשפטי לממשלה האם להגיש נגד נתניהו כתבי אישום בפרשות 1000, 2000 ו-4000 - החלטה שעלולה להכניס את המערכת הפוליטית כולה לסחרור ואף לעלות לנתניהו בכסאו. עד למועד בו תתקבלנה ההחלטות הגורליות, הנה פרטי שלוש הפרשות המרכזיות שבהן חשוד ראש המממשלה.

תיק 1000

החשד: ראש הממשלה נתניהו קיבל מאנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר מתנות בשווי של כמיליון שקלים

במסמך המלצות המשטרה בפרשה, שפורסם בפברואר 2018, נכתב כי "בין 2007 ל- 2016, נתניהו ובני ביתו קיבלו סיגרים, שמפניות ותכשיטים משני אנשי העסקים או על ידי מי מטעמם, בסכומים המצטברים לכדי מאות אלפי שקלים. שווי הטובין שקיבל ראש הממשלה על פי החשד מצטבר לסכום של כמיליון שקלים. עם היבחרו של מר נתניהו לראשות הממשלה בשנת 2009, עלו היקף ותדירות העברת הטובין באופן משמעותי".

"מילצ'ן לא דיבר איתי בעניין אישי". רה"מ (צילום: החדשות)
מתנות במיליון שקלים? נתניהו ומילצ'ן | צילום: החדשות

במסמך נכתב כי נמצאה תשתית ראייתית מספקת לביסוס החשדות לביצוע עבירה של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים נגד נתניהו ותשתית ראייתית מספקת לביסוס החשדות לביצוע עבירה של מתן שוחד נגד מילצ'ן. העונש המרבי על קבלת שוחד הקבוע בחוק הוא 10 שנות מאסר, ואילו העונש המרבי על מתן שוחד עומד על 7 שנות מאסר.

בפרשה העידו ארנון מילצ'ן, שגם חשוד במתן שוחד, ארי הרו, לשעבר ראש הסגל במשרד ראש הממשלה וניר חפץ, לשעבר יועץ התקשורת של ראש הממשלה שהפכו שניהם לעדי מדינה, הדס קליין העוזרת האישית של ארנון מילצ'ן וגם ח"כ יאיר לפיד, לשעבר שר האוצר.

תיק 2000

החשד: ראש הממשלה נתניהו תיאם מהלכים עם מו"ל ידיעות אחרונות, נוני מוזס, להחלשת "ישראל היום" - בתמורה למתן סיקור אוהד עבורו

במסמך המלצות המשטרה בפרשה, שפורסם בפברואר 2018, נכתב כי "החל משנת 2009, קיימו מר נתניהו ומר מוזס דין ודברים ביניהם, במפגשים אישיים, במסגרתם דנו בסיוע האחד לשני, כ"עסקת חליפין" בקידום ענייניהם. במסגרת זאת דובר אודות סיועו של מר מוזס לנתניהו בביסוס מעמדו כראש הממשלה באמצעות סיקור חיובי ואוהד בעיתון "ידיעות אחרונות", זאת בתמורה לסיועו של ראש הממשלה למר מוזס בקידום האינטרסים הכלכליים של "ידיעות אחרונות" על ידי יוזמה ותמיכה במהלכים לבלימת התעצמותו של העיתון "ישראל היום".

מסתמן כתב אישום נגד רה"מ גם בתיק 2000 (צילום: פלאש 90,יונתן סינדל, קוקו, חדשות)
החלשת המתחרה תמורת אהדה? נתניהו ומוזס | צילום: פלאש 90,יונתן סינדל, קוקו, חדשות



במסמך נכתב כי נמצאה תשתית ראייתית מספקת לביסוס החשדות לביצוע עבירות של בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים נגד נתניהו ותשתית ראייתית מספקת לביסוס החשדות לביצוע עבירה של הצעת שוחד נגד מוזס. העונש המרבי על קבלת שוחד הקבוע בחוק הוא 10 שנות מאסר, ואילו העונש המרבי על מתן שוחד עומד על 7 שנות מאסר.

בפרשה העידו ארי הרו, לשעבר ראש הסגל במשרד ראש הממשלה שההקלטות שנמצאו במכשיר הטלפון שלו הובילו לפתיחת החקירה וניר חפץ, לשעבר יועץ התקשורת של ראש הממשלה - שניהם חתמו על הסכמי עד מדינה נגד נתניהו. עדים מרכזיים נוספים בפרשה - איל ההון האמריקני שלדון אדלסון, בעל השליטה ב"ישראל היום" וח"כ איתן כבל שאף נחקר בפרשה באזהרה.

תיק 4000

החשד: ראש הממשלה נתניהו העניק הטבות לבעלי אתר וואלה, שאול אלוביץ', בתמורה לסיקור אוהד. נתניהו ורעייתו שר החשודים בקבלת שוחד, אלוביץ' חשוד במתן שוחד.

במסמך המלצות המשטרה בדבר תיק 4000 שפורסם היום (ראשון), נכתב כי "החשד המרכזי הינו שראש הממשלה לקח שוחד ופעל תוך ניגוד עניינים, בכך שהתערב ופעל בהחלטות רגולטוריות המטיבות עם שאול אלוביץ' ועם קבוצת בזק, ובמקביל דרש במישרין ובעקיפין, להתערב בתכני אתר "וואלה" באופן שיטיב עמו".

במסמך נכתב כי נתגבשה בתיק זה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, וכי נגד רעייתו שרה נתניהו התגבשה תשתית ראייתית מספקת לביצוע עבירות של לקיחת שוחד (בצוותא), מרמה והפרת אמונים (בצוותא), ושיבוש מהלכי חקירה ומשפט.

נגד שאול אלוביץ' התגבשה תשתית ראייתית מספקת לביצוע עבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי חקירה ומשפט, עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.

בפרשה העידו ארי הרו, לשעבר ראש הסגל במשרד ראש הממשלה, ניר חפץ, לשעבר יועץ התקשורת של ראש הממשלה ושלמה פילבר, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת, שהפכו שלושתם לעדי מדינה נגד נתניהו. מנכ"ל וואלה, אילן ישועה, מסר אף הוא את עדותו בפרשה.

רמי תמם ופנינת ינאי, עורכי דינו של זאב רובינשטיין - בכיר לשעבר בחברת יורוקום - מסרו: "למר זאב רובינשטיין אין ולא היה כל קשר לחשדות הנחקרים, והדיווחים השונים המבקשים לקשור אותו לעניין מצערים מאד. העובדה שמר רובינשטיין מכיר את ראש הממשלה ואת מר אלוביץ' הכרות אישית, בוודאי שלא יכולה לקשור אותו לעניין הנחקר בשום צורה ודרך. מר רובינשטיין חי את חייו בארה"ב, שם הוא פועל בכל מאודו עבור מדינת ישראל וחי את חייו עם משפחתו בצניעות. אין לנו ספק כי הפרקליטות תעשה את עבודתה נאמנה, וכי מר רובינשטיין לא יהיה חלק משום הליך, לו יהיה כזה".

נתניהו ואלוביץ' (צילום: איל יצהר, גלובס, רויטרס, חדשות)
הטבות תמורת סיקור אוהד? נתניהו ואלוביץ' | צילום: איל יצהר, גלובס, רויטרס, חדשות



העונש המרבי על קבלת שוחד הקבוע בחוק הוא 10 שנות מאסר, ואילו העונש המרבי על מתן שוחד עומד על 7 שנות מאסר.