בתגובה להמלצות המשטרה להעמיד לדין את עורך הדין דוד שמרון בגין חלקו בתיק 3,000 יחד עם שישה חשודים נוספים, אמר היום (חמישי) המקורב לראש הממשלה לחדשות Online כי מאחר שלא עבר כל עבירה, הוא מאמין כי הפרקליטות תכריע בעניין ותסגור את התיק. על פי החשד שמרון השתמש במעמדו ובקרבתו לנתניהו מול גורמים שונים, מבלי שדיווח על כך ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה. עוד נמסר כי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של תיווך בשוחד בכל הנוגע למערכת יחסיו עם עד המדינה מיקי גנור, עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"לא הספקתי לקרוא את ההמלצות אבל שמעתי על התקציר שלהן", אמר שמרון בשיחה עם החדשות. "הואיל ולא עברתי שום עבירה, בוודאי לא העבירות שמיוחסות לי על ידי המשטרה, אני מעריך ומאמין שבסופו של דבר תכריע בעניין פרקליטות המדינה ותסגור את הדבר הזה שיחלוף מן העולם".

מהמשטרה נמסר כי על פי החשד, פעל שמרון בשליחותו של עד המדינה מיקי גנור בהיותו נציג התאגיד הגרמני, על מנת לקדם את עסקת ספינות המגן בין ישראל לתאגיד טיסנקרופ, תוך שהוא עושה שימוש במעמדו ובקרבתו לנתניהו, מול גורמי ממשל ועובדי ציבור ובהם יועצים משפטיים במשרד הביטחון, גורמים במשרד הכלכלה ושותפו למשרד עו"ד מולכו. כל זאת מבלי שדיווח על כך ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה ובניגוד למוטל עליו מכוח הסדר ניגוד העניינים החל על משרד עורכי הדין.

גנור. בוטל ההסכם (צילום: אילן אסייג, חדשות)
עד המדינה מיקי גנור | צילום: אילן אסייג, חדשות

עוד ציינה המשטרה בנוגע לשמרון כי "בתמורה לפעילותו בשליחות גנור, קיבל על פי החשד תשלומים שהוגדרו כ'שכר הצלחה' במספר פעימות ובסכום המצטבר לכדי כ- 270,000 שקלים, כאשר תשלומים אלה ניתנו הלכה למעשה עבור 'פתיחת הדלתות' והשפעה על עובדי הציבור למען קידום ענייניו של גנור בעסקה לרכישת כלי השייט, ועל כן מעשיו עלו לכאורה לכלל תיווך לשוחד".

כמו כן התגבש החשד כי שמרון פעל בשליחות גנור לקידום עסקת השקעת כספי קרן גרמניה-ישראל למדעים בסך 100 מיליון דולר בבנק "קרדיט סוויס" השווייצרי ו"שנכנס בנעליו של גנור כמתווך פיקטיבי" על מנת להסוות את מעורבותו של גנור בעסקה לאור ניגוד עניינים שחל בינו לבין יושבת ראש הקרן עתליה רוזנבאום.

שמרון נחשד במעורבות בתיק 3,000 (ארכיון) (צילום: AP, חדשות)
שמרון נחשד במעורבות בתיק 3,000 (ארכיון) | צילום: AP, חדשות

במשטרה קבעו: "עו"ד שמרון הציג מצג שווא בפני גורמים בנקאיים בארץ ובחו"ל אודות מעורבותו האמיתית בעסקת ההשקעה. בתמורה לכך, על פי החשד - קיבל עו"ד שמרון במרמה עמלת תיווך בשיעור 20% מכספי ההשקעה, שאותה העביר לגנור (בקיזוז 20% שכר טרחה), וזאת כנגד הנפקת חשבוניות פיקטיביות עבור שירותי 'ייעוץ' שלכאורה גנור סיפק למשרד עורכי הדין".