רוזנס בבית המשפט, היום
רוזנס בבית המשפט, היום | צילום:

המניע לסחיטת הענק - נקמה: יממה לאחר שנעצר, החשוד המרכזי בניסיון סחיטה של חברת האשראי לאומי קארד הודה בחקירתו במעשה ואמר כי גנב רשימה ובה פרטי האשראי של יותר משני מיליון לקוחות על מנת לסחוט מהחברה סכום של כשלושה מיליון דולר - והכל כדי לנקום בממונים עליו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

החשוד, אלירן רוזנס, הוא עובד לשעבר בחברה, שהודה במעשה לאחר שבמחשב שלו נמצאה הרשימה המפלילה לאחר שפרש לפני שנה וחצי. חוקרי יחידת הסייבר הגיעו למקום מושבו בתאילנד, שם הודה כבר בחקירה הראשונית בחשדות המיוחסים לו.

במהלך חקירתו היום, מסר רוזנס גרסה מלאה וטען בין השאר שהוא סיים את עבודתו בעקבות יחסים מעורערים עם הממונים עליו, והמשקעים שנותרו בו מהיחס כלפיו בעבודה הובילו אותו לעשות את המעשה. מדובר במעין סוג של נקמה על היחס המשפיל שלו הוא זכה בשלהי עבודתו.

אחד הנאשמים, ארכיון (צילום: חדשות 2)
אחד החשודים בפרשה, אתמול | צילום: חדשות 2

פרקליטו של רוזנס טוען כי החוקרים של משטרת ישראל פגעו בזכויותיו של הלקוח שלו והונו אותו בעת המעצר. עו״ד בועז קניג נפגש הבוקר עם החשוד המרכזי בפרשה, זמן קצר לאחר נחיתתו בישראל. לדברי קניג, החשוד נעצר אתמול בעת ששהה בבית מלון בפטאיה. שני בלשים ישראלים שהיו מלווים בשוטרים תאילנדים פרצו לחדר בו שהה.

חוקרים של יחידת הסייבר הישראלית חקרו את החשוד במלון, אחר כך הוא הובל באזיקים לנמל התעופה - שם נחקר פעם נוספת והובהר לו כי הוא מצטרף לחוקרים בחזרה לישראל. לדברי קניג, איש לא אמר לחשוד שזכותו לסרב להתלוות אליהם, מה שהיה דורש בדיעבד הליכים ממושכים לצורך הסגרתו. מעצרו של רוזנס הוארך היום עד ליום חמישי הקרוב.

סחיטת הענק שנבלמה

הפרשה החלה לפני כשבועיים, כשהודעה נשלחה בדואר אלקטרוני דרך הדארק-נט, "רשת האינטרנט האפלה", להנהלת החברה מהחשוד המרכזי, מעובד לשעבר בחברת לאומי קארד שפוטר לפני כשנה מעבודתו ושוהה כעת בתאילנד. הוא טען כי העתיק בעבר קבצים רגישים למחשבו האישי - ודרש כופר עבור אי פרסומם או מכירתם לגורמים שונים.

חשוד נוסף, הערב (צילום: חדשות 2)
פרטי אשראי של 2 מיליון לקוחות נגנבו | צילום: חדשות 2



בחברה פנו מיד למשטרה, שם הועברה החקירה לידי יחידת הסייבר של להב 443. בשלב הראשון פעלו החוקרים על מנת לאתר את הקבצים ולעצור את האיום הנשקף ללקוחות, ובהמשך על מנת לאתר את החשודים עצמם. במקביל פעלו במשטרה לנטרל מערכת הגנה שפיתח החשוד, שנועדה להפיץ את המידע באופן אוטומטי אם דרישותיו לא ייענו. במבצע מורכב של המשטרה, בשיתוף עם הרשויות בתאילנד, נעצרו 7 מהחשודים, תושבי מרכז הארץ, בישראל, ואילו החשוד המרכזי נעצר בתאילנד.

בחברת לאומי-קארד מציינים כי מיד עם קבלת ההודעה פעלה החברה לפי הנוהל המקובל באירועים אלו ועדכנה באופן מיידי את משטרת ישראל ובנק ישראל. מתחילת האירוע הופעל ניטור על כל הפעולות בכרטיסי האשראי ולא נצפתה כל פעילות חריגה בהם. עוד מדגישים כי שם כי אין כל חשש לגרימת נזק, מכל סוג שהוא ללקוחות החברה.

מנכ"ל לאומי-קארד, חגי הלר, הודה למשטרת ישראל על שיתוף הפעולה ההדוק מאז החלה הפרשה. "חשוב לי להדגיש כי אין חשש לגרימת נזק, מכל סוג שהוא, ללקוחותינו", אמר הלר. "עם זאת, אנו מתייחסים לאירוע במלוא הרצינות, ועם תום חקירת המשטרה וקבלת הממצאים המלאים לידינו, נפיק את הלקחים הנדרשים ונפעל בהתאם".

עודדו לקיחת הלוואות בניגוד לחוק (צילום: חדשות 2)
משרדי לאומי קארד | צילום: חדשות 2



במהלך שיחה עם מפקד להב 433 ניצב רוני ריטמן בנוגע לפרשה, שיבח המפכ"ל יוחנן דנינו את פועלה של היחידה: "הוכחתם שוב נחישות ומקצועיות בהובלת חקירה רגישה ומורכבת בארץ ובחו"ל. התנהלותה הדיסקרטית של להב 433 בכלל ויחידת הסייבר בפרט הבטיחה שליטה בחקירה ובמודיעין עד למעצר החשודים והמעורבים בפרשה ועד לנטרול האיום הפיננסי על לקוחות חברת האשראי".