העצורים בביהמ"ש, היום (צילום: חדשות 2)
שלושת החשודים בבימ"ש, היום | צילום: חדשות 2

הותר לפרסום: שלושה פעילי ארגון להב"ה הם החשודים בהצתת בית הספר הדו-לשוני בירושלים ובריסוס כתובות נגד ערבים ונגד התבוללות לפני כשבועיים. השלושה נעצרו בשבת האחרונה בפעילות משותפת של השב"כ וימ"ר ירושלים של המשטרה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחקירתם בשב"כ הודו השלושה במעשים המיוחסים להם. שלושת החשודים הם יצחק גבאי, בן 22 מירושלים, והאחים נחמן טוויטו, בן 18, ושלמה טוויטו, בן 20, מבית"ר עילית. מחקירתם עולה כי הם ביצעו לכאורה את הפיגוע בבית הספר הדו-לשוני משום שלומדים בו יחד יהודים וערבים.

ריססו כתובות, הציתו ונמלטו (צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים)
כתובות נאצה רוססו על קירות ביה"ס | צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים

השלושה, פעילים בארגון להב"ה, "ארגון למניעת התבוללות בארץ הקודש", הפועל נגד זוגות מעורבים ומתנגד לדו-קיום ולהתבוללות בחברה הישראלית. מטרת ההצתה הייתה להעלות את נושא ההתנגדות לדו-קיום והתבוללות לראש סדר היום הציבורי והתקשורתי.

במסגרת הארגון מונחלת לפעילים משנתו של כהנא, וברוח זו רוססו בבית הספר הסיסמאות "כהנא צדק" ו"אין דו קיום עם הסרטן", הלקוחה ממשנתו של הרב כהנא. אירוע זה מצטרף לשורת אירועים אלימים בהם היו מעורבים באחרונה פעילי הארגון.

בית הספר הדו-לשוני, שנה שעברה (צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים)
ברוח משנתו של הרב כהנא | צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים

למרבה המזל לא היו נפגעים במקרה ומפקד המחוז ניצב משה (צ'יקו) אדרי ציין כי מדובר באירוע חמור והנחה את חוקרי היחידה המרכזית לפעול לאיתור ומעצר החשודים.

"בעקבות החלטת בית המשפט אתמול נפגשנו עם החשודים אחרי חמישה ימים שנחקרו בשב"כ", מסרו הפרקליטים המייצגים את החשודים, עו"ד איתמר בן גביר ועו"ד אביחי חג'בי. "גילינו התעללות קשה, מניעת שינה ולחץ נפשי. מסתבר כי אחד החשודים אמר כבר ביום הראשון שאיים עליו חוקר שב"כ. הוא אמר לו שאם לא יודה הוא 'יקרע לו את התחת'. במצב דברים זה הם היו מסוגלים להודות גם ברצח ארלוזורוב. אנו נבקש לפסול ההודאות".

"מנסים להרוג רעיון של דו קיום"

מוקדם יותר השבוע, מחה עו"ד בן גביר על כך שהמשטרה והשב"כ אינם מאפשרים לו לטענתו להיפגש עם החשודים אותם הוא מייצג. "במדינה שמקדשת את זכויות האזרח אני שואל לאן נעלמות הזכויות האלה כשמדובר בפעילי ימין", כך אמר בתחילת השבוע.

שולי דיכטר, מנכ"ל עמותת "יד ביד" המפעילה חמישה בתי ספר דו-לשוניים ובהם בית הספר בירושלים, אמר בתגובה להצתת המבנה כי "זו אינה התנכלות ראשונה לבית הספר ולמפעל של השותפות האזרחית שלנו. גם אם יצליחו ללכלך את קירות בית הספר לא יצליחו להחריב את המפעל".

מחאת התלמידים בבוקר שלאחר התקרית (צילום: חדשות 2)
מחאת התלמידים בבוקר שלאחר התקרית | צילום: חדשות 2

בבוקר שלאחר ההצתה הגיעו התלמידים, מלווים בהוריהם, לבית הספר. ראש העיר ירושלים ניר ברקת הגיע גם הוא למוסד החינוכי יחד עם סגנית ראש העירייה והממונה על תחום החינוך, רחל עזריה. "לא ניתן לקיצונים מכל צד להכתיב לנו את המציאות כאן בירושלים", הדגישו השניים.

ראש העירייה ברקת הוסיף: "הגעתי לכאן הבוקר להיפגש עם המורים והתלמידים ולהעביר להם מסר שאנחנו מאחוריהם". עזריה ציינה כי "רק לפני כשבועיים הותקנו במקום מצלמות אבטחה בשווי עשרות אלפי שקלים, על מנת להתמודד עם אירועים מהסוג הזה ולהגיע על המפגעים מהר ככל הניתן".

פז כהן וחאתם מטר, יושבי ראש ועד ההורים המשותף בבית הספר, הפגינו אחדות בכניסה לבית הספר ועודדו את הצוות. "כאן מנסים להרוג רעיון של דו קיום. אנחנו לא ניתן להם לעשות זאת", אמר מטר, וכהן הדגיש: "נמשיך לשלוח את ילדינו לבית הספר, אנחנו גרים בירושלים ולא רוצים לחיות בגטו של כל חברה לעצמה ונילחם על כך".