N12
פרסומת

מבריחי סמים ביצעו ירי על לוחמי צה"ל ומג"ב בגבול מצרים

תקרית לילית חריגה במהלך פעולות לסיכול סמים: כוחותינו זיהו מספר חשודים שירו לעברם והגיבו באש. כתוצאה מירי הצלפים של הכוח המיוחד, חשוד אחד נהרג ושניים נוספים נפצעו

ניר דבורי, כתב צבאי
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

אש נפתחה הלילה לעבר לוחמי צה"ל ומג"ב במהלך פעילות סיכול הברחת סמים אלימה בגבול מצרים - כך הודיע היום (רביעי) דובר צה"ל. הלוחמים הגיבו בירי בהתאם להוראות הפתיחה באש, שכתוצאה ממנו חשוד אחד נהרג ושניים נוספים נפצעו. לא היו נפגעים לכוחותינו.

לפי ההודעה, הלוחמים שפעלו הלילה זיהו מספר חשודים שירו לעבר הכוחות. בתגובה, הצלפים של הכוח המיוחד של מג"ב פתחו באש לעבר החשודים.

רק לפני חודש סוכלה הברחת ענק של סמים מגבול מצרים, שבמהלכה נתפסו שקי חשיש וקנאביס בשווי של יותר מ-10 מיליון שקלים במשקל של 335 ק"ג. שני חשודים נתפסו בתום מרדף אחר המבריחים.

סמים שנתפסו בגבול. ארכיון
סמים שנתפסו בגבול. ארכיון | צילום: דוברות המשטרה, חדשות

הכוחות, של יחידת מג"ן והמסתערבים, הבחינו בקבוצה של מבריחים מצריים שהגיעו למרחב הגדר והם נצפו מציבים סולמות, מטפסים עליהן כשהם משליכים לצידו הישראלי של הגבול חבילות גדולות של מה שהתברר כסמים.

במהלך המרדף ביצעו הלוחמים חסימות דרכים עם דוקרנים וירי באמצעים מיוחדים שהצליחו להביא למעצרם של שני חשודים ולתפיסת ארבעה כלי רכב.