הריון (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

בית המשפט התיר היום (רביעי) לפרסם פרטים בנוגע לחקירת המשטרה בפרשה המוגדרת "סחר בבני אדם" שנחקרת כבר כשנה וחצי אך מרביתה הייתה חסויה עד כה. על פי החשד, זוג חרדים חשוכי ילדים יצרו קשר באמצעות מתווך עם אישה פגועת נפש תושבת הצפון שהייתה בהיריון במטרה לקבל ממנה את הילד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

האישה שהייתה בהיריון הוטסה לארה"ב, שם עברה ניתוח בבית חולים שמזוהה עם הקהילה החרדית. בניתוח הוצא ממנה העובר שהועבר לאימוץ מבלי שראתה אותו, ולאחר מכן היא הוטסה בחזרה לישראל. גורם שמעורה בתיק טען כי האם הייתה מאושפזת שנים רבים במוסד פסיכיאטרי, ובטרם הכרותה עם הרבנית גורמים שונים ניצלו אותה שנים ארוכות.

החשד שנבדק הוא כלפי רשת של אנשים שסחרה בילדים, זאת בין היתר משום שהתינוק הוצע בעבר למשפחת אומנה וחזר בינתיים להוריו המאמצים - הזוג החרדי. במשטרה מסרו כי משנת 2016 מתנהלת חקירה בחשד לסחר בתינוק ובמסגרתה נעצרו ונחקרו מספר חשודים.

לפי תחקיר שפורסם בידיעות אחרונות לפני שנתיים, האישה בהיריון הוטסה לחו"ל בחודש השמיני להריונה, נכלאה בדירת מסתור ותינוקה נמסר לכאורה למשפחה זרה. התהליך עצמו אירע על ידי האפוטרופסית שמינתה לה המדינה, הרבנית ס' מהצפון. החשד הוא שלא מדובר במקרה בודד.

עורכי הדין יהלי שפרלינג ודורון נוי (צילום: חדשות)
עורכי הדין יהלי שפרלינג ודורון נוי | צילום: חדשות

מהתחקיר עלה כי ייתכן שההורים המגדלים היום את הילד פעלו בתום לב וללא מעורבות פלילית, לאחר שלהבנתם הם אימצו את הוולד על פי חוק. אחרים עם זאת חשודים בפלילים ובראשם הרבנית ס', שחשודה בכך שהייתה הרוח החיה מאחורי העברתה של האישה לחו"ל ומסירת התינוק. ההורים המאמצים הם ישראלים שעברו בהצלחה את ההליכים במדינה שבה אומץ התינוק. גורם שמעורה בתיק טען כי האם הייתה מאושפזת שנים רבים במוסד פסיכיאטרי, ובטרם הכרותה עם הרבנית גורמים שונים ניצלו אותה שנים ארוכות.

‎עורך דינה של הרבנית ס', יהלי שפרלינג, שמייצג אותה יחד עם עו"ד דורון נוי: "כל מה שעשתה היה לדאוג לאמא שהייתה חוסה שלה. היא עשתה הכול כדי לטפל בה ולשמור עליה מכל משמר והיא יצרה קשר עם משפחתה של החוסה בחו"ל. אין לה קשר לא לחטיפה ולא לאימוץ, והיא אף לא ידעה על האימוץ. מדובר בעלילת דם. היא חשודה בחטיפה ובסחר עצמו, אבל עובדה שהיא משוחררת ולא הוגש וגם לא יוגש נגדה כתב אישום. היא גם לא בתנאים מגבילים".  

בשלב זה אסר בית משפט השלום בנצרת על פרסום שמות המעורבים ואת המיקום המדויק שבו התרחשו האירועים אך התיר לפרסם את עצם קיום החקירה ונסיבותיה. הדיונים התקיימו הבוקר בדלתות סגורות אך החקירה בתיק נמשכת שנים ומבוצעת בשיתוף פעולה בין לאומי. גורם המעורה בתיק סיפר כי חלק מהנחקרים אף נעצרו, חלקם ממש בשדה התעופה כשנחתו בישראל.‎