אלירן לוין ז"ל (צילום: באדיבות השקמה, ראשון לציון, חדשות)
אלירן לוין ז"ל | צילום: באדיבות השקמה, ראשון לציון, חדשות

פרסום ראשון: בתום חקירת משטרה מאומצת, בשבוע שעבר אותר הנוסע מהיאכטה "אטלנטיס" שהתריע בזמן אמת על טביעתו של אלירן לוין בן ה-18, במהלך הפלגה במפרץ אילת בתחילת החודש. חוקרי המשטרה גבו ממנו עדות שבה אמר כי הבחין בהתרחשות חריגה במים וניסה להתריע על כך בפני הקפטן. גורם המעורה בחקירה: גם הקפטן עצמו אישר כי אחד הנוסעים הגיע אליו לאחר שהבחין שמשהו קורה בתוך המים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

לדברי הגורם, עדותו של הנוסע היא ראייה כבדת משקל ובימים אלו עמלים החוקרים על מנת להצליב את גרסתו עם זו של קפטן היאכטה, ולהבין מה בדיוק ראה במים ומה סיפר לקפטן. עוד קודם לכן, השלימו חוקרי המשטרה את ניתוח צילומי האבטחה מהמצלמות שהורדו מהספינה. הסתבר כי במהלך האירוע, פעלו כשורה רק שתיים ממצלמות האבטחה, שלא צילמו לכיוון המים ולא תיעדו את האירוע.

גם בשלב זה ועד לסיום החקירה, הקפטן מנוע מלשוב ולהשיט את כלי השיט, והיאכטה עצמה מנועה מלהפליג תוך ממכר אלכוהול עד שתעמוד בתנאי הרישיון - כלומר עד שיותקנו בה מצמלמות אבטחה שיפעלו כנדרש ברישיון.

מאמצי ההחייאה בחוף (צילום: יהודה בן יתח, תיעוד מבצעי איחוד הצלה‎, חדשות)
מאמצי ההחייאה בחוף | צילום: יהודה בן יתח, תיעוד מבצעי איחוד הצלה‎, חדשות

כבר בשלביה הראשונים של חקירת האירוע, עובדי הספינה העידו כי בנקודת היציאה להפלגה העביר הצוות תדריך בטיחות לנוסעים. עם זאת, מעדויות חבריו של לוין עלתה הטענה כי באותו תדריך נאמר להם ש"אין חובה לשים ווסט, מי שלא רוצה לא צריך".

לאחר כשעה ממועד יציאתה, הספינה התקרבה לחוף "מפרץ השמש" ועגנה במרחק כמה מאות מטרים מהחוף. בשלב זה רבים מהנוסעים נכנסו למים באמצעות סולם, מגלשה או בקפיצה מהסיפון. רבים מהם, לדברי גורם המעורה בחקירה, אכן שחו ללא חגורות הצלה - ובהם גם נערים וילדים קטנים.

על פי אותו הגורם, מספר דקות לאחר העגינה אחד הנוסעים שהיה על הסיפון החל לצעוק: "מישהו טובע, ניסיתי להציל אותו ולא הצלחתי". הנוסע חוזר על הזעקה "הוא טובע" פעם אחר פעם, וכפי שפרסמנו לראשונה לפני כשבועיים, מהחקירה עלה שהוא אף עלה לקומה השנייה והגיע עד לגשר הסיפון שבו נמצא הקפטן.

בתי מלון על קו חוף הים באילת (צילום: פלאש 90, משה שי, חדשות)
הפלגה באילת הסתיימה באסון | צילום: פלאש 90, משה שי, חדשות

לפי דברי הגורם, מהחקירה עלה החשד כי הקפטן התייחס בביטול לטענות, לא יזם מיד פעולות להצלת הצעיר ואף הפציר בנוסע שלא יגרום לבהלה בקרב הנוסעים האחרים. רק לאחר כ-10 דקות, כשהטונים עלו, החליט הקפטן לרדת אל סיפון הנוסעים ולבצע סריקה. עוד מסתמן כי הקפטן לא לקח עמו את הנוסע שהודיע על הטביעה, ולא ביקש ממנו להצביע על הנקודה שבה אירעה.

באותם רגעים גופתו של לוין כבר ככל הנראה צללה כ-14 מטרים לעומק, ולא ניתן היה לזהות דבר על פני המים. הגורם הדגיש כי למרות שהקפטן היה היחיד על הסיפון שברשותו רישיון וציוד צלילה, הוא חליט שלא לצלול ולחפש אחר הטובע, ובמקום זאת המתין לכוחות מנהל החופים שהזעיק.

לפני שסירת הסיוע הספיקה להגיע, זוג צוללנים שחלפו במקרה במקום משו את גופתו של הצעיר מהמים, כ-20 דקות לאחר שהחל לטבוע. על אף הניסיונות לבצע בו פעולות החייאה - על הספינה, בסירת ההצלה ועל החוף - כשהגיע הצעיר לבית החולים יוספטל נקבע מותו.