מסדרונות כלא 4 (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: דובר צה"ל, חדשות

בשנה שעברה נורו בבית שמש שני אנשים המוכרים למשטרה. החוקרים עצרו שני חשודים, חברי ארגון פשע, אולם בית המשפט הורה לשחררם אחרי חצי שנה במעצר בגלל פגמים בחקירה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בעקבות אירוע הירי עצרה המשטרה את דוד בוחבוט ואלעד גבאי, פעילים בארגון הפשיעה של אברהם גבאי, ארגון מקומי בבית שמש. חוקרי המשטרה ניסו להשפיע על בוחבוט לחתום על הסכם עד מדינה ולהפליל את חבריו, ובמשך שלושה ימים וארבע חקירות מנעו ממנו פגישה עם עורך דין. בזמן הזה הוכנס מדובב לתאו, ובוחבוט הפליל את עצמו.

אתמול קבע בית המשפט העליון שנפלו פגמים בחקירת החשוד ולכן הוא וחברו שוחררו ממעצר, אחרי חצי שנה מאחורי הסורגים. בית המשפט קבע שזכותו של בוחבוט להיוועץ בעורך דין נפגמה, וייתכן שאילו היה מדבר עם עורך דין לא היה מפליל את עצמו.

עו"ד רועי אטיאס (צילום: יח"צ, חדשות)
עו"ד רועי אטיאס | צילום: יח"צ, חדשות

שנית, בזמן לאחר שהוצע לו להיות עד מדינה התייעץ בוחבוט עם אמא שלו בעניין. המשטרה צילמה את המפגש והשתמשה בזה כחומר ראייתי. עובדה זו חיזקה את החלטת בית המשפט לפיה מדובר בחקירה לא כשרה ולשחרר את שני החשודים שנעצרו לביתם

"מדובר בהתנהלות חמורה ביותר של המשטרה", מסר עו"ד דוד יפתח, פרקליטו של אלעד גבאי. "ההתנהלות הזאת היא לא רק בתיק שלנו, היא התגלתה בתיק שלנו כי למזלנו היו הקלטות". גם עורכת הדין עינב יתח, המייצגת את דוד בוחבוט יחד עם עורך הדין רועי אטיאס, יוצאת נגד המשטרה: "בית המשפט העליון קבע היום באופן חד משמעי שמי שהמשטרה תפגע ותרמוס את זכויותיו – ישוחרר ממעצר. מרשי לא קיבל את זכותו להיוועץ בעורך דין".

מהמשטרה נמסר בתגובה: "הטענות אינן נכונות ומעוותות את המציאות. מיד עם מעצר החשודים פתחה המשטרה בחקירה וניתנה להם ההזדמנות להיוועץ עם עורך דין. המשטרה פעלה במגוון רחב של אמצעים בהתאם לסמכותה על פי דין".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/