"אם באמת נעשה שוחד זו בגידה" (צילום: רויטרס, חדשות)
צוללת ישראלית, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

פרשת הצוללות ממשיכה להסתעף: הבוקר (שני) התייצב לחקירה שר לשעבר בממשלת ישראל, ומעורבותו בפרשה נבדקת. במשטרה הבהירו כי לא מדובר בשר מכהן: זהות השר לשעבר טרם הותרה לפרסום. הבוקר הותר לפרסום כי יועץ פוליטי של שר שעדיין מכהן בממשלה, נחקר גם הוא ויובא להארכת מעצרו בשעות הצהריים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כמו כן נחקר הבוקר שוב אבריאל בר יוסף, סגן ראש המל"ל (המטה לביטחון לאומי) לשעבר: בר יוסף הוא מהחשודים המרכזיים בפרשה, שכבר היה עצור בעבר. חקירתם של השר לשעבר ובר יוסף מתבצעת בהמשך לעדותו של עד המדינה מיקי גנור. היום או מחר צפויים להגיע לעדות בלהב 433 גם קציני צה"ל מכהנים.

אתמול עוכבו לחקירה שישה חשודים במעורבות בפרשת הצוללות וכלי השיט (תיק 3000), בית המשפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של ארבעה מתוכם: מעצרם של ראש הסגל לשעבר במשרד רה"מ דוד שרן ויועץ התקשורת צחי ליבר הוארך ב-5 ימים, בעוד המעצר של מפקד שייטת 13 לשעבר ושל יועץ התקשורת נתן מור הוארך ב-4 ימים. כמו כן, הוארך ביממה מעצרו של חשוד נוסף, עורך דין במקצועו שחשוד בתיווך לשוחד, ששמו נאסר לפרסום.

במהלך הדיון בהארכת מעצרו, בית המשפט דחה את בקשת פרקליטו של מפקד השייטת לשעבר, תת-אלוף במילואים ש' שחשוד בקבלת שוחד, לאסור על פרסום שמו אך הסכים לדחות ביממה את הפרסום לצורך הגשת ערעור. מוקדם יותר במהלך חקירתו במשרדי להב 433, סירב תת-אלוף במיל' ש' להיות מיוצג על-ידי עורך דין וכי הוא מוכן לספר הכול. עם זאת, חוקרי המשטרה סברו שיש מקום להביא נציג של הסנגוריה הציבורית שיסביר לו מדוע מתחייב ייצוגו בבית המשפט.

בר יוסף בבית המשפט, ארכיון (צילום: חדשות 2)
נחקר שוב. אבריאל בר יוסף | צילום: חדשות 2

במהלך הדיון עצמו, סיפר פרקליטו של מפקד השייטת לשעבר כי מרשו היה בעבר חברו של עד המדינה מיקי גנור, ובשלב מסוים הם חשבו להקים בצוותא עסק. אלא שבחלוף זמן התברר לש' כי גנור מסתיר ממנו מידע ועוקף אותו בנושאים מסוימים שקשורים לעסק שתכננו, ולכן החליט להפסיק את שיתוף הפעולה.

גנור. בוטל ההסכם (צילום: אילן אסייג, חדשות)
מיקי גנור בבית המשפט, ארכיון | צילום: אילן אסייג, חדשות

פרשת הצוללות: גם סגנית ראש המל"ל נחקרה

כשהודיע לגנור על החלטתו, תא"ל במיל' ש' ביקש ממנו לקבל פיצוי על הזמן שהשקיע בתכנון העסק המשותף. השניים סיכמו כי מי שיפסוק על גובה הפיצוי יהיה עו"ד דוד שמרון, שהכין הצעה לפיצוי כספי. כעת, בעדותו של מיקי גנור, כך לטענת פרקליטו של ש', עד המדינה הפך את תשלום הפיצוי לתשלום שוחד בעבור שירות שמפקד השייטת לשעבר ביצע לכאורה באחת המספנות של חיל הים. לדברי פרקליטו, תא"ל במיל' ש' טוען שהוא מעולם לא ביצע כל עבירה וכן כי הוא מוסר לחוקרים גרסה מתוך תמימות וביושר. עוד הוסיף הפרקליט כי גנור, בניסיונו למלט את עצמו מאימת הדין, מוכר את חבריו גם במחיר עדות שאינה אמינה ואינה נכונה. שופטת בית המשפט לא קיבלה את הטענה ופסקה שבשלב הזה הפרקליט של תת-אלוף במילואים ש' אינו מכיר את כלל העובדות ומהחומר שהועבר לידיה היא מתרשמת שיש במידע שנאסף כדי לספק חשד סביר נגד תת אלוף ש', ולפיכך היא הורתה להאריך את מעצרו בארבעה ימים.

בתוך כך, במהלך גל המעצרים שבוצע אתמול עוכבו לחקירה מפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום, שכבר נעצר ונחקר בפרשה, ותת-אלוף במילואים בחיל הים. עוד לפני גל המעצרים, נחשף אמש במהדורה המרכזית כי סגנית ראש המל"ל לשעבר, עתליה רוזנבאום, נחקרה כבר לפני 11 ימים באזהרה בחשד לתיווך לשוחד. לאחר חקירתה היא שוחררה לביתה בתנאים מגבילים. על-פי החשד, רוזנבאום הדליפה מידע מתוך דיוני המל"ל לעד המדינה מיקי גנור, עמו היו לה קשרים הדוקים במיוחד, בתמורה לטובות הנאה. גנור הבטיח לרכוש עבורה דירת מגורים, אך לא עמד בהתחייבותו.