השתלטות המשטרה על שליסל (צילום: רויטרס, חדשות)
שליסל בעת מעצרו | צילום: רויטרס, חדשות

יממה למצעד הגאווה, והאיומים מצטברים: היום (רביעי) נעצר מיכאל שליסל, אחד מאחיו של הרוצח ישי שליסל, בחשד שתכנן לפגוע במצעד הגאווה שייערך בעיר מחר. החשוד, שנעצר בעקבות מידע מודיעיני, הובא לדיון בהארכת מעצרו ובית המשפט האריך את מעצרו ביממה בלבד - כך שהוא ישוחרר באחת בצהריים, שעות לפני המצעד. קודם לכן חתמו אמו וארבעה מאחיו של שליסל על צו הרחקה מירושלים בזמן המצעד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים. במהלך הדיון הציגה המשטרה חומר חסוי ובא כוחו של שליסל, עו"ד איתמר בן גביר, טען כי האח נעצר רק בגלל היותו אחיו של ישי שליסל.

"המשטרה היסטרית ומבקשת לכסות על הפשלה של שנה שעברה במעצרי שווא של בני משפחת שליסל למרות שבמשטרה יודעים שהם התנגדו למעשה", הוסיף בן גביר. "איש בחטאו יענש ולהיות אח של ישי שליסל זה לא חטא", הדגיש.

יורם הלוי (ארכיון) (צילום: חדשות)
מפקד המחוז, ניצב יורם הלוי | צילום: חדשות

מפקד המחוז: לא נפגע במהלך התקין של המצעד

מפקד מחוז ירושלים, ניצב יורם הלוי, התייחס לאיומים בתדרוך למפקדים ואמר כי "במסגרת ההערכות הכוללת למצעד הגאווה הנחיתי את יחידות המחוז לבצע שורת פעולות בהן הרחקות, אזהרות וסיכול כוונות לפגוע בבאי המצעד. בתום הערכות מצב מבצעיות שקיימתי במסגרתם הוצגו בפני מכלול הסיכונים לצד האיזונים והפריסה המבצעית, החלטתי בשלב זה שלא לפגוע במהלכו התקין של המצעד ולקיימו במלואו במתווה שסוכם עם מארגני המצעד, כחלק ממימוש חופש הביטוי והמחאה הלגיטימיים".

הלוי הדגיש כי "כל ניסיון מצד קבוצות ויחידים לשבש, לפגוע או להשפיע באופן בלתי חוקי על תקינות המצעד ייענה בתגובה מיידית, באכיפה נחושה, לרבות מעצרים והעמדה לדין".

עוד קודם לכן עוכבו לחקירה אמו וארבעה מאחיו של הרוצח ממצעד הגאווה הקודם, ישי שליסל, בחשד שהתכוונו להפריע להתנהלות המצעד. למרות האיומים, במשטרה מתכוונים לקיים את המצעד כסדרו ותחת אבטחה כבדה. קרובי המשפחה עוכבו לחקירה בעקבות מידע מודיעיני שהגיע לימ"ר ירושלים, לפיו הם מתכוונים לפגוע במהלכו התקין של מצעד הגאווה.

"התבוללות זו סכנה", עו"ד איתמר בן גביר (צילום: מרים אלסטר / פלאש 90, חדשות)
עו"ד איתמר בן גביר | צילום: מרים אלסטר / פלאש 90, חדשות

יש לציין כי שליסל דקר משתתפים במצעד גם ב-2005 ופצע שלושה: הוא נשלח למאסר ושוחרר זמן קצר לפני המצעד שנערך ב-2015 - בו רצח את בנקי ופצע צועדים נוספים.

עו"ד איתמר בן גביר, פרקליטה של משפחת שליסל, כינה את החקירה "התעללות". לדבריו, כוחות משטרה ובילוש הגיעו לפנות בוקר לבית משפחת שליסל. "המשטרה הודתה בפני רוב הנחקרים שלא היה שום בסיס לעיכוב, מדובר בהתעללות בבני משפחה רק בגלל היותם בני המשפחה של ישי שליסל", טען.

הפרקליט הוסיף כי "הפשיטה על בית המשפחה הבוקר לא תסיר את החרפה והפשלה המשטרתית בשנה שעברה ולא מתקנים עוול בעוול אחר, לא חוקרים אנשים חפים מפשע בחקירות שווא רק בגלל מעשים שעשה בן המשפחה".

מצעד הגאווה בירושלים (צילום: אנה קפלן, פלאש 90, חדשות)
מצעד גאווה בירושלים, ארכיון | צילום: אנה קפלן, פלאש 90, חדשות

בחודש שעבר גזר בית המשפט המחוזי בירושלים מאסר עולם ועוד 31 שנות מאסר על ישי שליסל: לצד עונש המאסר, קבע בית המשפט כי שליסל ישלם פיצויים למשפחות הנפגעים בגובה של 258 אלף שקלים לכל אחת מהן. בסך הכול חויב שליסל לשלם פיצויים בסך שני מיליון ו-64 אלף שקלים.

במעמד הקראת גזר הדין אמרה השופטת נאוה בן אור כי "לפנינו אדם שאינו רואה אדם אחר לנגד עיניו. אדם אכזרי. כל אדם שנברא - בצלם זר להווייתו. האדם המסוכן הזה לא יכול עוד להסתובב ברחובות ירושלים או בכל מקום אחר".