שוחד תמורת נדל"ן? גרסת ראשת העיר החשודה: היום (רביעי) הוארך מעצרה של מרים פיירברג, ראשת העיר נתניה, שנעצרה בחשד למעורבות בפרשת השוחד בעירייה, בשישה ימים - לאחר שהמשטרה הביעה חשש שפיירברג תפעל לשבש את החקירה. הערב פורסמו במהדורה המרכזית הקלטות של פיירברג, שתוכנן פורסם בתחקיר עיתון "הארץ" בחודש יוני האחרון: בהקלטות הסבירה פייברגר את מעורבותה באחד מהפרויקטים של הנדל"ן שנקשר בפרשה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"אברהם בא ואמר לי שיוסי תשובה, שהוא אחד האחים, אח של אברהם, נמצא במשבר כלכלי, לא משנה", נשמעה פיירברג אומרת בהקלטות שנאספו לצורך תחקיר "הארץ" שערכו שרון פולבר ולי ירון - תחקיר שפורסם לפני כחודשיים וחצי. "אמרו לי שהוא מוכר את החלק היחסי שלו, שהוא יחסית היה לא גדול בתוך הבניין, האם אני רוצה לקנות יחידת קרקע לדירה וכמו האחרים שקנו שם".

בהמשך ההקלטה פיירברג הסבירה למה רכשה את הנדל"ן באמצעות נאמן: "אמרתי לו 'כן, רק אני מבקשת ממך שלא יוסי תשובה ולא אף אחד אחר יידעו מזה, כי אני רוצה להיות בדיוק כמו כל אחד אחר, ושחס וחלילה לא יהיה משהו שאני, שיגידו שעשו לי פרוטקציה ושבשקל אני קיבלתי הנחה, פחות ממישהו אחר, אלא רק יותר'".

לדברי ראשת העיר, שמה לא הופיע על המסמכים מסיבה זו: "ואז החלטנו שאני לא רוצה שהשם שלי יופיע ואני לא רוצה שיוסי תשובה בכלל יידע שהוא מוכר לי, וזו הסיבה שאברהם תשובה, אברהם גוגיג, היה חתום".

פיירברג בבית המשפט, השבוע (צילום: חדשות 2)
פיירברג בבית המשפט, היום | צילום: חדשות 2

הפרשה בה נחקרת פיירברג יחד עם בעלה לשעבר אלי, בנה צפריר ומעורבים נוספים זכתה לשם "פרשה 255" במשטרה, ובמסגרתה נבדק חשד לשוחד ומרמה בתחום הנדל"ן בנתניה.גם מעצרו של הרב שמעון שר, סגן ראש עיריית נתניה, הוארך בשישה ימים - כמו גם מעצרם של שני חשודים נוספים. את החקירה מנהלת יחידה ארצית של משטרת ישראל בשיתוף פעולה עם חקירות מס הכנסה מרכז ברשות המסים, שעניינה חשד לביצוע שורת עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ומס על ידי מספר מעורבים בהקשר לתחום הנדל"ן בעיר נתניה.

"על פי החשד, פעלו בכירים בעירייה ומקורבים להם, על מנת לקדם את ענייניהם של קבלנים ויזמים בעיר נתניה, בתמורה לשוחד וטובות הנאה מסוגים שונים, תוך שגורמי העירייה ומקורביהם פועלים בניגוד עניינים מבלי לדווח על כך ותוך שכלל המעורבים מבצעים שורת עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ומס", נמסר מהמשטרה. החקירה מנוהלת בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ומלווה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

הדיון באולמו של השופט עמית מיכלס, שופט בית משפט השלום בראשון לציון, החל בדרמה כאשר פיירברג סירבה להיכנס לאולם מחשש שהתקשורת תצלם אותה: השופט הורה לה להיכנס. במהלך הדיון קמה פיירברג והטיחה לעבר החוקר: "למה לא חקרת אותי? למה לא הטחת בי את כל השאלות? למה הבאת אותי לפה? אמרתי שאני מוכנה להיחקר שעות, כל הלילה".

השופט השיב לה: "גברת, אני מבין את המעמד הקשה שבו את נמצאת כרגע. אנא תני לעורך הדין שלך לנהל את הדיון". פיירברג הוסיפה: "אבל הכל חוקי, כל מה שעשיתי חוקי". הטוען המשטרתי מיחידת להב 443 הבהיר כי פיירברג נחקרת בחשד לעבירות שבוצעו לכאורה סביב מספר פרויקטים של נדל"ן במשך 20 השנים האחרונות.